Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Luomuruoan terveellisyys puhuttaa luomukonferenssissa Mikkelissä

Luomuruoan terveellisyys kiinnostaa yhä kasvavaa kuluttajajoukkoa ja siitä keskustellaan myös Mikkelissä järjestettävässä kansainvälisessä luomukonferenssissa 19. – 21.6.2017. Luomukonferenssissa puhuu luomun huippuasiantuntijoita. Professori Carola Strassner on tutkinut luomuruokavalion yhteyttä ihmisten terveyteen. –          Carola Strassnerin mukaan eurooppalaisissa tutkimuksissa on todettu luomutuotteita käyttävillä kuluttajilla olevan yleensä myös ravitsemuksellisesti parempi ruokavalio, mikä edistää heidän terveyttään ja vähentää muun muassa... Lue lisää »

Armeija marssii syksyllä luomupuurolla

Luomupuuron ME -tempaukseen 6.9. on ilmoitettu mukaan jo lähes 150 000 puuroannosta. Ennätyspäivänä luomupuuroa syödään erilaisissa organisaatioissa ympäri Suomea, mm. armeijan harmaissa ja 4H-kerhoissa. Kun Suomi täyttää sata, on syytä tehdä jotain yllytyshullua ja poikkeuksellista. Sellainen maailmanennätys, jota kukaan muu ei ole vielä edes ymmärtänyt yrittää. Niinpä Pro Luomu järjestää 6.9.2017 luomupuuron ME -tempauksen, johon on... Lue lisää »

Mikkelin NJF-luomukonferenssi antaa vastauksia, miksi kannattaa suosia luomua

Mikkelissä kesäkuussa 2017 järjestettävä kansainvälinen luomualan NJF-konferenssi kokoaa yhteen ruokaketjun toimijoita maailmanlaajuisesti pohtimaan luomun tilannetta ruokajärjestelmissä. Konferenssissa puhuu useita kansainvälisiä johtavia luomututkijoita. Sekä professori John P. Reganold Washingtonin valtion yliopistosta että professori Gerald Rahmann nostavat esiin kysymyksen, miksi kannattaa suosia luomua.   Professori John P. Reganold tarkastelee luomuruoantuotannon kestävyyttä monipuolisesti huomioiden tuotantotavan ympäristövaikutuksia, taloudellista kannattavuutta, sosiaalista... Lue lisää »

Luomu Suomessa 2016 kokoaa hyvän luomuvuoden

Sekä ruoan tuotanto että kulutus Suomessa luomuistuivat viime vuonna. Luomun osuus maan viljelyalasta nousi yli 10 %:iin ja luomutuotteiden myynti päivittäistavarakaupassa 2 %:iin. Luomuruokaa tarjotaan yhä useammin myös ravintoloissa ja julkisissa ruokapalveluissa. Luomun tuotannon ja kulutuksen kehityksestä viime vuonna kertovat keskeiset tilastot on kerätty Luomu Suomessa 2016 -koosteeseen, joka on julkaistu Pro Luomun nettisivuilla. Suomessa... Lue lisää »

Luomusianlihantuotanto lisääntyi kolmanneksen

Monta vuotta paikallaan polkenut kotimainen luomusianlihantuotanto lisääntyi viime vuonna lähes kolmanneksen. Kaikkien eri  luomulihalajien tuotanto kasvoi yhteensä viisi prosenttia. Suomessa tuotettiin yhteensä 4,36 miljoonaa kiloa luomulihaa vuonna 2016. Kaksi kolmasosaa siitä oli naudanlihaa. Suomen kaikesta lihantuotannosta luomun osuus oli hieman yli prosentin. Luomulihan tuotantotiedot ovat peräisin kyselystä, joka tehtiin 28 teurastamolle tammikuussa 2017. Kyselyn toteutti... Lue lisää »

Tietokortti Viherlannoitus- ja kerääjäkasvit avomaavihannestuotannossa on julkaistu

Tietokortti viherlannoitus- ja kerääjäkasvien hyödyntämiseen avomaavihannestuotannossa on julkaistu. Tietokortin tausta-aineistoa on kerätty suomalaisilta luomuvihannestiloilta Suomalainen kannattava ja voimistuva luomupuutarhatuotanto  -hankkeessa. Tietokortissa käsitellään monipuolisesti ja käyntännönläheisesti viherlannoitus- ja kerääjäkasvien ominaisuuksia ja tarkastellaan niiden hyödyntämistä käytännössä. Lue lisää… Lue lisää »

Vastuullisuusmerkit haastavat kuntavaaliehdokkaat

Joutsenmerkki, EU-ympäristömerkki, Reilu kauppa ja Luomu haastavat kuntavaaliehdokkaat toimimaan kestävien julkisten hankintojen puolesta ja edistämään vastuullisten tuotteiden hankintaa. Suomalaisissa kunnissa hankitaan vuosittain yhteisin verovaroin miljardeilla euroilla tuotteita. Näitä tuotteita käyttävät lapsemme, vanhempamme ja naapurimme. Vastuullisuusmerkit haluavat, että päiväkodeissa, kouluissa ja vanhusten palvelutaloissa nautitaan juomia ja ruokia, jotka on viljelty ilman lapsityövoimaa syödään ruokaa, joka on... Lue lisää »

Vastuullisuus vetää luomua ammattikeittiöihin

Luomun käyttö ammattikeittiöissä lisääntyi selvästi viime vuonna: reippaasti yli kolmannes ammattikeittiöistä käytti luomutuotteita vähintään viikoittain. Luomun käyttöä aiotaan lisätä edelleen, koska asiakkaat arvostavat vastuullisuutta.   Food Service Feedback 2016 -tutkimuksen mukaan luomutuotteita käytti viime vuonna vähintään viikoittain 37 % ammattikeittiöistä. Osuus nousi kuusi prosenttiyksikköä edellisvuodesta. Päivittäin luomuraaka-aineita käytti 17 % ammattikeittiöistä. Ammattikeittiöt aikovat lisätä luomuraaka-aineiden... Lue lisää »

Luomun maailmanmarkkinat kovassa kasvussa

Luomun kysyntä globaalisti lisääntyy vauhdilla. Vuonna 2015 luomun maailmanmarkkinat kasvoivat 10 prosenttia ja nousivat 81,6 miljardiin US dollariin. Luomua eniten kuluttavissa maissa kysyntä ylittää reippaasti kotimaisen luomutuotannon. Luomun kulutus maailmalla on hyvin keskittynyttä. Vuonna 2015 Pohjois-Amerikan luomumyynti kattoi jo yli puolet maailmanmarkkinoista ja oli yhteensä 43,3 miljardia dollaria. Eurooppalaiset ostivat luomua yhteensä 31,1 miljardin dollarin... Lue lisää »

Luomupuuro porisee sadoissa padoissa 6.9.

Ensi syksynä suomalaisilla on mahdollisuus osallistua satavuotiaan kansakunnan yhteiseen ME-yritykseen vähällä vaivalla: syömällä lautasellinen tai kaksi luomupuuroa. Pro Luomu organisoi 6.9.2017 luomupuuronsyönnin ME -tempauksen, johon haastetaan mukaan niin yritykset ja yhteisöt kuin perheet, pariskunnat ja kaveriporukat. Osallistujiksi toivotaan hyvin erilaisia toimijoita, sillä monimuotoisuus on rikkautta niin ruokapöydässä kuin luonnossa. Ennakkotietojen mukaan luomupuuroa on 6.9. tarjolla... Lue lisää »

1 2 3 16