Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

From challenges to solutions in organic onion production

The third day of the international NJF-conference included presentations from the four tracks of the conference. One of the presentations in theme Challenges for organic horticultural crops was the research on onion seedlings versus onion sets in organic onion production. At the present, onion sets imported to Finland are contaminated by several Fusarium species, and... Lue lisää »

Going towards Organic 3.0

Professor Dr. Gerold Rahmann´s scientific focus has been on low input farming system development. At the moment professor Rahmann is president of the board of the International Society of Organic Agriculture Research (ISOFAR). Organic 3.0, the next phase of organic development, is about bringing organic into the mainstream with the task of participating in solving... Lue lisää »

Kohti kestävämpää tuotantoa – tähtäimessä Luomu 3.0

Professori Dr. Gerold Rahmannin tutkimustyö on keskittynyt kestävien tuotantojärjestelmien kehittämiseen. Hän on myös kansainvälisen luomututkimusjärjestön ISOFARin puheenjohtaja. Luomu 3.0 on nimitys sille työlle, jolla luonnonmukaista tuotantoa kehitetään osaksi ruuantuotannon valtavirtaa ja osaksi maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisuja. Tässä työssä on keskusteltu esimerkiksi ruokatuotannon kestävyydestä, ympäristön suojelemisesta ja kulutustottumusten muuttamisesta. Keskusteluun tulee saada entistä vahvemmin mukaan myös tutkimuksen... Lue lisää »

Tilavierailu Wehmaan kartanoon

Kansainvälisen NJF-konferenssin toisen päivän ohjelmaan kuului kolme ekskursiota, joista yksi suuntautui Wehmaan kartanoon Juvalle, noin 40 km Mikkelistä. Muut kaksi vierailukohdetta olivat Kalliolan vihannestila Haukivuorella ja Siiriäisen karjatila Hirvensalmella.  Wehmaan kartano on luomumaitotila, ja yksi Etelä-Savon edelläkävijöistä luomuviljelyn saralla. Tilan nykyinen omistaja Carin Grotenfelt kertoi konferenssivieraille tilan toiminnasta. Tilalla on 60 lehmää, joista suurin osa suomalaista... Lue lisää »

Aluskasveista apua rikkakasvien hallintaan

Yksi kansainvälisen NJF-konferenssin neljästä teemasta keskittyi aluskasveihin ja niiden rooliin rikkakasvien hallinnassa. Aamupäivän osuudessa erikoistutkija Jukka Salonen kertoi kansainvälisen yhteishankkeen tämänhetkisistä tuloksista. Aluskasvien viljelyssä on huomioitava useita tekijöitä kuten esimerkiksi käytettävät lajit ja niiden seokset, kylvömäärät, kylvöaika ja torjuttavat rikkakasvit. Aluskasvien tehtävänä on korvata haitallisimmat rikkakasvit aluskasveilla joko kasvukauden aikana, kasvukauden jälkeen tai eri kasvukausien... Lue lisää »

Konferenssivieraille maistui luomu

Kansainvälisen NJF-tutkimuskonferenssivieraiden ensimmäinen päivä päättyi yhteiseen luomubuffettiin, jossa oli mahdollisuus maistella eteläsavolaisia luomutuotteita ja keskustella päivän esitysten annista. Ensimmäisen konferenssipäivän päätteeksi kaksi eteläsavolaista luomuyrittäjää kertoi konferenssivieraille tarjolla olleista luomutuotteista. Maisteltavana oli Saimaan juomatehtaan luomuolutta ja Vavesaaren tilan luomumarmeladeja. Saimaan juomatehtaalla on luomuoluille oma tuoteperhe, Marsalkka. Suurin osa raaka-aineena käytettävästä luomuviljasta tulee Suomesta, ja paikallisia tuottajia... Lue lisää »

Organic tastes for conference guests

The first day of the international NJF-conference ended with get-together party, where there was a possibility to taste local organic food and discuss the seminar presentations of the day. Two local entrepreneurs from the Southern Savonia area presented the conference guests the organic tastes offered in organic buffet in the evening of the first conference... Lue lisää »

Does Chinese tourist taste local and organic food in Finland?

What kind of perceptions of food and locality the Chinese tourists have when visiting Finland? Do they try local food products? Researcher Marjo Särkkä-Tirkkonen presented preliminary results of the study in international conference in Mikkeli. During their vacation trips, Chinese tourists stay in Finland only a short period of time: only ca. 48 % of... Lue lisää »

Maistaako kiinalainen matkailija luomun Suomessa?

Perception of food and locality among Chinese tourist experiences in Finland -tutkimus selvittää kiinalaisten matkailijoiden käsityksiä ruuasta ja millainen rooli esimerkiksi luomuruualla on osana matkailuelämystä Suomessa. Tutkija Marjo Särkkä-Tirkkonen kertoi alustavia tutkimustuloksia Mikkelissä järjestetyssä luomututkimuskonferenssissa. Kiinalaiset matkailijat viipyvät Suomessa vain lyhyen aikaa. Matkustusta leimaa usein tehokkuus, ja lyhyessä ajassa kierretään mahdollisimman monta maata nähtävyyksineen. Pysähdykset... Lue lisää »

Luomumansikoita pääsee poimimaan heinäkuussa

Luomumansikkaa päästään tänä vuonna poimimaan vasta heinäkuussa, sillä viileä alkukesä viivästytti mansikan kukintaa. Etelä-Suomessa marjojen odotetaan kypsyvän heinäkuun alkupuolella, mutta pohjoisempana luomumansikalla herkutellaan vasta lähempänä elokuuta. Mansikkaa viljellään Suomessa luomuna vain hieman yli 140 hehtaarilla. Se on noin neljä prosenttia kotimaisen avomaanmansikan koko tuotantoalasta. Eniten luomumansikkaa viljellään Hämeessä, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Uudellamaalla. Pro Luomu on... Lue lisää »

1 2 3 18