Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Mitä uutta luomualalla? - kuulumisia Biofach 2018 -messuilta

Kuva: Luomu tähtää YK:n kestävyystavoitteiden saavuttamiseen. Luomuinstituutin edustajat osallistuivat Euroopan luomulan suurimpaan messu- ja konferenssitapahtumaan Saksan Nürnbergissä 14.-16.2.2018. Messuilla oli yli 3000 näytteilleasettajaa kaikista maanosista.  Suomen messuosastolla oli mukana useita yrityksiä. Esillä oli   luomupuhdaskauraa, luomumetsämarjatuotteita, luomujäätelöä, luomulakritsaa ja luomubroileria sekä luomumahlaa. Luonnonkosmetiikkaan keskittyvässä Vivaness 2018 –messutapahtumassa oli myös esitys suomalaisista luomukeruutuotteista kosmetiikan ainesosina. Messujen oheisohjelma tarjosi tieteellisiä ... Lue lisää »

Kuluttajatrendit ja uutuudet siivittivät luomun myynnin kasvua

Luomun myynti kasvoi voimakkaasti Suomessa myös viime vuonna. Pro Luomu arvioi, että vuonna 2017 luomutuotteita myytiin päivittäistavarakaupassa 309 miljoonalla eurolla, mikä oli 13 % edellisvuotta enemmän. Luomun myynti lisääntyi viime vuonna selvästi enemmän kuin päivittäistavaroiden vähittäismyynti, joka kasvoi 1,7 % arvossa mitattuna. Luomun markkinaosuus vähittäiskaupan elintarvikemyynnistä on nyt 2,3 %. Suomen luomumarkkinoita koskevat luvut ovat... Lue lisää »

Villiluomun markkinat kasvussa - luomukeruualaa kaivataan lisää

Luomuluonnontuotteiden kysyntä maailmalla on lisääntymässä. Suomella on loistavat edellytykset poimia osansa villiluomun markkinoiden kasvusta, kunhan sertifioitua luomukeruualaa saadaan lisää. Suomen sertifioitu luomukeruuala on maailman laajin, noin 12 miljoonaa hehtaaria. Se sijaitsee valtaosin Pohjois-Suomessa. Perinteisten elintarvikkeiden lisäksi luomuluonnontuotteille on kysyntää superfoodien, ravintolisien ja kosmetiikan valmistuksessa. MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola pitää luomukeruuta kiinnostavana mahdollisuutena edistää maaseudun... Lue lisää »

Osallistu Meriroskahaasteeseen

Suomen ympäristökeskuksen Meriroskahaaste-ideakilpailussa etsitään ratkaisuja, jotka vähentävät Itämereen päätyvän roskan määrää. Kilpailu on kaikille avoin, ja sen voittaja tai voittajat saavat yhteensä 32 000 euroa ratkaisunsa toteuttamiseen. Meriroskahaasteeseen voi osallistua yksin tai ryhmässä. Ryhmän eli tiimin enimmäiskokoa ei ole määritelty. Osallistuja voi olla organisaatio tai luonnollinen henkilö. Tiimissä voi olla eri alojen osaajia. Ota haaste... Lue lisää »

Hevi-kilpailun kaksoisvoitto K-supermarket Kasarmille

Suomen paras hedelmä- ja vihannesosasto on tänä vuonna sitä myös luomuna. Helsingissä Töölössä sijaitseva K-supermarket Kasarmi valittiin sekä Suomen Paras Hevi 2018 -kilpailun että Suomen Paras LuomuHevi -kilpailun voittajaksi. Kunniamaininnan hevi-osastostaan sai S-market Lapua. Kunniamaininta myönnettiin myös Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepeelle, joka on kehittänyt ansiokkaasti kaikkien myymälöittensä hevi-osastoja. Luomuhevin eteen tehdystä työstä palkittiin kunniamaininnalla Sokos Herkku... Lue lisää »

Luomukinkku löytyy joulupöytään helposti

Luomukinkku löytyy tänä jouluna helposti juhlapöytään, sillä niitä on kaikkien isoimpien ruokakaupan ketjujen valikoimissa. Kauppa odottaa luomukinkuille hyvää menekkiä viime vuoden tapaan. Pro Luomu arvioi, että suomalaisia luomujoulukinkkuja tulee markkinoille yhteensä noin 127 000 kiloa. Se on kymmenisen prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Luomukinkku ei sisällä lainkaan fosfaatteja eikä arominvahventeita, sillä niitä ei saa käyttää luomulihajalosteiden... Lue lisää »

Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä

Voidaanko luomuviljelyllä ratkaista ruuantuotannon ympäristökuormituksen kysymyksiä? Miten luomun käytäntöjä voitaisiin kehittää ja soveltaa laajemmin? Ympäristötiedon foorumin ja Luomuinstituutin 30.10.2017   yhdessä järjestämän seminaarin yhteenveto ja esitysvideot on julkaistu Ympäristötiedon foorumin nettisivuilla. Lue lisää: http://www.ymparistotiedonfoorumi.fi/puheenvuorot/luomutuotanto-ja-kestava-ruokajarjestelma/ Teksti: Sari Autio   Lue lisää »

Vuoden Luomuyritys 2017 on Vertin tila

Vuoden Luomuyritys 2017 on Vertin tila Mikkelin Haukivuoren Harjumaasta. Luomuliitto julkisti valinnan valtakunnallisten Luomupäivien yhteydessä Kuopiossa 9.11.2017. Vertin tilan isäntäpari on Heikki ja Olka Mustalampi ja tilan toiminnassa mukana ovat myös Heikin vanhemmat Leena ja Pentti Mustalampi. Tila on perinteinen perheviljelmä, joka on ollut nykyisen suvun hallinnassa 1850-luvulta lähtien. Tila on monialaviljelmä, jonka päätuotteita ovat Hereford-karja ja sen kasvatus jalostuseläimiksi, nurmen ja... Lue lisää »

Koulujakelutuki tuo luomumaidon kouluihin ja päiväkoteihin

Koulujakelutuki on lisännyt luomumaidon käyttöä päiväkodeissa ja kouluissa. Alkusyksystä tehdyn kyselyn mukaan 42 % kuntien ruokapäättäjistä uskoo, että luomumaidon käyttö kunnissa lisääntyy edelleen uudistetun tuen myötä. Kunnat ovat elokuusta lähtien saaneet hakea korotettua koulujakelutukea rasvattoman luomumaidon hankintaan kouluihin ja päiväkoteihin. Koulujakelutuen rahoittaa kokonaan EU, ja päätöksen sen maksamisesta korotettuna luomumaidolle on tehnyt valtioneuvosto maa- ja... Lue lisää »

Luomun myynti lisääntyy – yli miljoona suomalaista ostaa viikoittain

Luomun myynti Suomessa on edelleen erittäin kovassa kasvussa. Tuore kuluttajakysely kertoo, että yli miljoona suomalaista ostaa luomutuotteita viikoittain. Pro Luomu arvioi, että luomuelintarvikkeita myytiin vähittäiskaupassa yhteensä 287 miljoonalla eurolla aikavälillä 1.7.2016–30.6.2017. Myynti lisääntyi 15 % verrattuna vuotta aiempaan vastaavaan ajanjaksoon. Samalla aikavälillä päivittäistavaroiden kokonaismyynti lisääntyi vain prosentin. Luomun markkinaosuus Suomessa on noussut 2,1 %:iin. Pro... Lue lisää »

1 2 3 19