Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Luomukalkkunahanke: Kalkkunalla mahdollisuuksia kasvattaa osuuttaan suomalaisten lautasilla

Luomukalkkunahanke on tuonut saman pöydän ääreen luomuaihetta eri näkökulmista käsitteleviä toimijoita. Tällaiselle rajat ylittävälle tarkastelulle on tarve, sillä luomukalkkunatuotannon edellytyksistä Suomessa ei ole ollut kokonaiskäsitystä. Hankkeen tavoitteena on, että jatkossa kuluttajalla on mahdollisuus valita monin eri tavoin kotimaassa tuotettua kalkkunaa, kertoo kehitysasiantuntija Sirkka Karikko Satafood Kehittämisyhdistys ry:stä. Tutkija Kitty Schulman Eviran riskinarviointiyksiköstä kertoo, että luomukalkkunatuotanto... Lue lisää »

Professori Leifert näkee luomussa ratkaisun kestävään ruoantuotantoon maapallon kasvavalle väestölle

Luomumaatalouden huippututkija, professori Carlo Leifert Newcastlen yliopistosta, Englannista käynnisti tiistaina 4.2.2014 LuomuKasvu -hankkeen Mikkelissä. Luomuinstituutissa pitämällään luennolla professori Leifert esitti runsaasti tutkimustuloksia, joiden valossa luonnonmukainen tuotanto olisi ratkaisu kestävään ruoantuotantoon maapallon kasvavalle väestölle. – Luonnonmukaisesti tuotettu lähiruoka sekä lihan, munien ja maitotaloustuotteiden kulutuksen vähentäminen ovat keinoja ylläpitää kestävää ruoantuotantoa myös tulevaisuudessa, professori Leifert sanoi. Professori... Lue lisää »

Tutkittua tietoa luomusta -luento: Research Needs for Organics in Europe

Tiistai 4.2.2014 klo 8.30-10.00 Ilmainen Research needs for organics in Europe FiDiPro professori Carlo Leifert, University of Newcastle, UK Paikka: Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 5 (Unica), Mikkeli Tutkittua tietoa luomusta -luennot jatkuvat koko kevään 2014 joka toinen tiistai klo 8.30 alkaen. Tutustu kevään luento-ohjelmaan Luennoille on mahdollisuus osallistua myös verkossa, katso ohjeet verkko-osallistumiseen. Tervetuloa!   Lue lisää »

ProAgria: Luomusikatuotantoon kuvatut hyvät toimintatavat tukevat tuottajien siirtymistä luomutuottajiksi

ProAgrian luomuasiantuntijat ovat koonneet Luomusikatuotannon hyvät toimintatavat –oppaan luomusikojen tuotantoon siirtyvälle tai tuotantoa aloittelevalle tuottajalle. Netissä olevassa oppaassa on luomutuotantoehtoja, muun lainsäädännön vaatimuksia ja sikasektorin suosituksia. Nämä on kuvattu käytännössä toimiviksi hyviksi toimintatavoiksi luomusianlihan tuotannossa. Lue ProAgrian koko tiedote. Lue lisää »

Luomuslogan palkittiin vuoden iskulauseena

Luomun tunnetuksi tekemiseen kehitetty slogan ”Luomua. Ilman muuta.” on valittu vuoden 2013 iskulauseeksi. Valinnan teki MARK Suomen Markkinointiliiton Iskulausetoimikunta yksimielisesti. Perusteluissaan Iskulausetoimikunta toteaa, että ”Luomua. Ilman muuta.” on toisaalta itsestään selvä, positiivinen ja kannustava, mutta se myös haastaa kuluttajaa arjen valinnoissa. Vuoden iskulause valitaan niistä uusista sloganeista, jotka on hyväksytty kyseisen vuoden aikana MARK:in ylläpitämään... Lue lisää »

Ruokalistasuunnittelu mahdollistaa luomun käytön ammattikeittiöissä

Luomu tulee julkisessa ruokapalvelussa vain hieman hintavammaksi kuin tavanomaisesti tuotetut raaka-aineet, kun ruokalista suunnitellaan huolella. Ruokalistaa räätälöimällä luomun hintaero tavanomaisiin raaka-aineisiin verrattuna saadaan painettua jopa 0,02–0,05 euroon per annos – ravitsemuksesta tinkimättä. Pro Luomu ry ja EkoCentrian Portaat luomuun -ohjelma selvitti viime syksynä, kuinka paljon kunnallisen ruokapalvelun raaka-ainekustannukset nousisivat, jos osa raaka-aineista korvattaisiin luomutuotteilla. –... Lue lisää »

Valtiovalta luottaa luomuun – Luomuinstituutille 80000 € lisää kotimaisen luomutuotannon kehittämiseen

Luomuinstituutti on saanut valtion vuoden 2014 talousarvioon 80 000 euron määrärahan. Se lisättiin budjettiin eduskuntakäsittelyn yhteydessä valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston aloitteesta. Rahoitus tukee kotimaisen luomutuotannon kehittämistä. – On hienoa, että eduskunta tällä päätöksellään osoittaa valtiovallan sitoutumisen Luomuinstituutin toimintaan, sanoo Luomuinstituutin johtaja, Helsingin yliopiston professori Pirjo Siiskonen. – Samalla päätös vahvistaa kansallisen luomualan kehittämisohjelman toteuttamista, Siiskonen muistuttaa. Rahoitus käytetään... Lue lisää »

Luomuailmanmuuta.fi tuo luomun arkeen

Pro Luomun ylläpitämät Luomun juuret -sivut on uudistettu nimeä myöten: kuluttajille suunnattu sivusto löytyy nyt osoitteesta luomuailmanmuuta.fi. Sivuston nimi on sama kuin luomun markkinoinnissa käyttöön otetun uunituoreen sloganin: Luomua. Ilman muuta. Uudistettujen sivujen sisältöä on tuotu lähemmäs kuluttajan arkea. Uutta aineistoa ovat Keittiössä-blogi löytyvät keittiömestari Veli-Matti Jälkön kehittelemät luomuruokareseptit, joiden taustoista ja työstämisestä kokki kertoilee... Lue lisää »

Tike: Luomukauran tuotanto kasvussa

Luomuviljaa tuotettiin kesällä 2013 yhteensä 90 miljoonaa kiloa, mikä oli 2,2 % koko Suomen viljantuotannosta. Leipäviljan (vehnä ja ruis) osuus oli 17 miljoonaa kiloa ja rehuviljan (ohra, kaura ja seosvilja) 73 miljoonaa kiloa. Tiedot käyvät ilmi Tiken (Maa- ja metsäta­lousministeriön tietopalvelukeskus) juuri valmistuneesta luomusatotilastosta. Lue Tiken koko tiedote. Lue lisää »

Luomuliitto: Luomutuotteissa selvästi vähemmän nitraattia

Luomutuotteissa nitraatin saannille on pienempi riski. Luomuliiton asiantuntija Mikko Rahtola kertoo, että luomutuotannon säännöt rajoittavat nitraatin käyttöä jalosteissa. Kasviksissakin luomutuotteiden nitraattipitoisuudet ovat olleet viljelytavasta johtuen merkittävästi tavanomaisia tuotteita alhaisempia. Lue Luomuliiton koko tiedote. Lue lisää »

1 13 14 15 16 17 19