Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Luomuslogan palkittiin vuoden iskulauseena

Luomun tunnetuksi tekemiseen kehitetty slogan ”Luomua. Ilman muuta.” on valittu vuoden 2013 iskulauseeksi. Valinnan teki MARK Suomen Markkinointiliiton Iskulausetoimikunta yksimielisesti. Perusteluissaan Iskulausetoimikunta toteaa, että ”Luomua. Ilman muuta.” on toisaalta itsestään selvä, positiivinen ja kannustava, mutta se myös haastaa kuluttajaa arjen valinnoissa. Vuoden iskulause valitaan niistä uusista sloganeista, jotka on hyväksytty kyseisen vuoden aikana MARK:in ylläpitämään... Lue lisää »

Ruokalistasuunnittelu mahdollistaa luomun käytön ammattikeittiöissä

Luomu tulee julkisessa ruokapalvelussa vain hieman hintavammaksi kuin tavanomaisesti tuotetut raaka-aineet, kun ruokalista suunnitellaan huolella. Ruokalistaa räätälöimällä luomun hintaero tavanomaisiin raaka-aineisiin verrattuna saadaan painettua jopa 0,02–0,05 euroon per annos – ravitsemuksesta tinkimättä. Pro Luomu ry ja EkoCentrian Portaat luomuun -ohjelma selvitti viime syksynä, kuinka paljon kunnallisen ruokapalvelun raaka-ainekustannukset nousisivat, jos osa raaka-aineista korvattaisiin luomutuotteilla. –... Lue lisää »

Valtiovalta luottaa luomuun – Luomuinstituutille 80000 € lisää kotimaisen luomutuotannon kehittämiseen

Luomuinstituutti on saanut valtion vuoden 2014 talousarvioon 80 000 euron määrärahan. Se lisättiin budjettiin eduskuntakäsittelyn yhteydessä valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston aloitteesta. Rahoitus tukee kotimaisen luomutuotannon kehittämistä. – On hienoa, että eduskunta tällä päätöksellään osoittaa valtiovallan sitoutumisen Luomuinstituutin toimintaan, sanoo Luomuinstituutin johtaja, Helsingin yliopiston professori Pirjo Siiskonen. – Samalla päätös vahvistaa kansallisen luomualan kehittämisohjelman toteuttamista, Siiskonen muistuttaa. Rahoitus käytetään... Lue lisää »

Luomuailmanmuuta.fi tuo luomun arkeen

Pro Luomun ylläpitämät Luomun juuret -sivut on uudistettu nimeä myöten: kuluttajille suunnattu sivusto löytyy nyt osoitteesta luomuailmanmuuta.fi. Sivuston nimi on sama kuin luomun markkinoinnissa käyttöön otetun uunituoreen sloganin: Luomua. Ilman muuta. Uudistettujen sivujen sisältöä on tuotu lähemmäs kuluttajan arkea. Uutta aineistoa ovat Keittiössä-blogi löytyvät keittiömestari Veli-Matti Jälkön kehittelemät luomuruokareseptit, joiden taustoista ja työstämisestä kokki kertoilee... Lue lisää »

Tike: Luomukauran tuotanto kasvussa

Luomuviljaa tuotettiin kesällä 2013 yhteensä 90 miljoonaa kiloa, mikä oli 2,2 % koko Suomen viljantuotannosta. Leipäviljan (vehnä ja ruis) osuus oli 17 miljoonaa kiloa ja rehuviljan (ohra, kaura ja seosvilja) 73 miljoonaa kiloa. Tiedot käyvät ilmi Tiken (Maa- ja metsäta­lousministeriön tietopalvelukeskus) juuri valmistuneesta luomusatotilastosta. Lue Tiken koko tiedote. Lue lisää »

Luomuliitto: Luomutuotteissa selvästi vähemmän nitraattia

Luomutuotteissa nitraatin saannille on pienempi riski. Luomuliiton asiantuntija Mikko Rahtola kertoo, että luomutuotannon säännöt rajoittavat nitraatin käyttöä jalosteissa. Kasviksissakin luomutuotteiden nitraattipitoisuudet ovat olleet viljelytavasta johtuen merkittävästi tavanomaisia tuotteita alhaisempia. Lue Luomuliiton koko tiedote. Lue lisää »

Luomuliitto: Paista luomukinkku oikein

Luomukinkku kasvattaa suosiotaan. Luomukinkku ei sisällä fosfaatteja tai muita keinotekoisia lisäaineita ja se on varmasti aina myös vapaa geenimuunnelluista ainesosista. Monet herkuttelijat ovat varanneet luomukinkun jo kuukausia etukäteen. Uusien luomukinkun paistajien on hyvä tietää muutama vinkki. Lue Luomuliiton koko tiedote.   Lue lisää »

Luomuliitto: Eviran holhous uhkaa kuluttajan oikeuksia

Eviran ehdotus raakamaidon myynnin valvonnasta kieltäisi tilamaidon yhteisostot. Eviran ehdotus valvonnasta koskee tammikuussa voimaantulevan raakamaitoasetuksen tulkintaa ja toimeenpanoa. Luomuliiton mukaan asetus itsessään ei ole merkittävästi hankaloittamassa, muttei myöskään tuomassa luvattuja helpotuksia maidon suoramyyntiin. Nyt Evira on ohjeistuksellaan kieltämässä raakamaidon myynnin ruokapiireille ja tekemässä mahdottomaksi myös uusien kulutustapojen kehittymisen rajaamalle ne ohjeiden vastaisiksi. Lue Luomuliiton koko tiedote. Lue lisää »

Kotimaisen luomusipulin tuotannon haasteet tarkastelussa aamuluennolla 10.12.2013

Luomuinstituutin kaikille avoin luentosarja jatkuu! Seuraavalla aamuluennolla 10.12.2013 tutkimuskoordinaattori, MMT Sari Iivosen aiheena on Kotimaisen luomusipulin tuotannon haasteita. Luento pidetään osoitteessa Lönnrotinkatu 7, Mikkeli, luokka 1004 (1 krs.). Etäosallistuminen on järjestetty MTT:n virtuaalihuoneen kautta (ohjeet alla). Puoli tuntia kestävät luennot alkavat klo 9.00, ja sitä ennen on tarjolla luomuiset aamukahvit klo 8.30 alkaen. Luennon jälkeen... Lue lisää »

1 13 14 15 16 17 18