Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Health effects of organic food in discussions – more research is needed

Debates on health effects of organic food arise from time to time. There is not yet enough scientific clinical studies to give fair objective statemens, said professor Raija Tahvonen in the press conference of international NJF-conference in Mikkeli on 19th of June, 2017. Recent studies show, that organic food products contain certain nutrients and some... Lue lisää »

Organic wild collection in forests creates new possibilities

Birgitta Partanen has always been interested in nature. Her career as a project manager and now as a doctoral candidate has also the special emphasis on utilizing nature-based products. Current research maps out the possibilities the organic certification of forests will bring the forest owners as well as entrepreneurs in natural product sector. Almost all... Lue lisää »

Metsistä on moneksi – etenkin luomuna

  Tohtorikoulutettava Birgitta Partasen työtä on koko uran aikana leimannut kiinnostus luontoon ja luonnonantimien hyödyntämiseen. Nyt meneillään oleva tutkimus kartoittaa, mitä mahdollisuuksia metsien sertifiointi luomuun toisi sekä metsänomistajille että luonnontuoteyrittäjille. Lähes kaikki Suomen metsät olisivat sertifioitavissa luomukeruualueiksi nykyisiä metsänhoitokäytäntöjä muuttamatta. Tämä toisi mahdollisuuksia hyödyntää puhtaita metsiämme entistä monimuotoisemmin ja täysipainoisemmin. Metsä on muutakin kuin puuta,... Lue lisää »

Do organic food systems produce healthy diets?

Professor Carola Strassner specializes in food systems sustainability, with the emphasis on the whole system approach to sustainability. Her resent research interests are institutional catering, school meals and the organic food system. Organic food consumption patterns seem to be close to both recommended healthy dietary patterns as well as sustainable diet patterns. European studies show... Lue lisää »

Tuottaako luomuruokajärjestelmä terveellisempiä ruokavalioita?

 Luonnonmukaisen ruuan kulutus näyttää liittyvän sekä ruuan terveellisyyteen ja kestävyyteen. Professori Carola Strassner valotti viimeaikaisia tutkimustuloksia kansainvälisen luomukonferenssin lehdistötilaisuudessa 19.6.2017. Professori Strassner on erikoistunut ruokajärjestelmien kestävyyden tutkimukseen. Hänen viimeaikaisimmat tutkimuksensa ovat käsitelleet muun muassa julkisia ruokapalveluja. Eurooppalaisissa tutkimuksissa on todettu luomutuotteita käyttävillä kuluttajilla olevan yleensä myös ravitsemuksellisesti parempi ruokavalio. He siis syövät enemmän hedelmiä, kasviksia,... Lue lisää »

Ruokahankkeet villiintyivät Luomupuuron ME:stä

Puurotykki torille, villipuurohaaste keittotaitoisille ja ammattikeittiöiden ankaraa agitointia. Ruokahankkeet osallistuvat näillä ja monilla muilla kekseliäillä tavoilla Luomupuuron ME -tempaukseen 6.9.2017. Kesäkuun puoliväliin mennessä Luomupuuron ME -kampanjaan on ilmoittautunut mukaan noin 115 toimijaa, jotka tarjoavat puuropäivänä 6.9. yhteensä lähes 250 000 annosta luomupuuroa. Määrät kasvavat vielä tuntuvasti, sillä uusia toimijoita ilmoittautuu päivittäin. Kampanjan tavoitteena on, että... Lue lisää »

Ennätysmäärä luomutiloja avoinna Luonnon päivänä 26.8.

Yhteensä 30 luomutilaa eri puolilla Suomea avaa ovensa yleisölle Luonnon päivänä 26.8.2017. Luomutiloja on tänä vuonna mukana tapahtumassa tuplasti aiempaa enemmän. Luonnon päivää on vietetty elokuun viimeisenä viikonloppuna vuodesta 2013 lähtien, ja avoimien ovien luomutilat ovat olleet osa tapahtumaa alusta alkaen. Tänä vuonna yleisö pääsee tutustumaan luomutiloihin 13 eri maakunnassa: esimerkiksi Ahvenanmaa ja Satakunta ovat... Lue lisää »

Luomuelintarvikepäivä avaa kasvubisneksen näkymiä

Luomun globaali kysyntä on kovassa kasvussa: vuonna 2015 luomutuotteiden myynti lisääntyi 10 % ja nousi 81,6 miljardiin US dollariin. Maailman suurimmat luomumarkkina-alueet ovat Pohjois-Amerikka ja Eurooppa. Suomenkin luomumarkkinat ovat lähteneet vahvaan kasvuun. Viime vuonna luomun myynti lisääntyi 14 % ja kaupan arvioiden mukaan kasvu jatkuu tänäkin vuonna vauhdikkaana. Luomun suosio on saanut myös suomalaisen elintarviketeollisuuden... Lue lisää »

Luomuruoan terveellisyys puhuttaa luomukonferenssissa Mikkelissä

Luomuruoan terveellisyys kiinnostaa yhä kasvavaa kuluttajajoukkoa ja siitä keskustellaan myös Mikkelissä järjestettävässä kansainvälisessä luomukonferenssissa 19. – 21.6.2017. Luomukonferenssissa puhuu luomun huippuasiantuntijoita. Professori Carola Strassner on tutkinut luomuruokavalion yhteyttä ihmisten terveyteen. –          Carola Strassnerin mukaan eurooppalaisissa tutkimuksissa on todettu luomutuotteita käyttävillä kuluttajilla olevan yleensä myös ravitsemuksellisesti parempi ruokavalio, mikä edistää heidän terveyttään ja vähentää muun muassa... Lue lisää »

Armeija marssii syksyllä luomupuurolla

Luomupuuron ME -tempaukseen 6.9. on ilmoitettu mukaan jo lähes 150 000 puuroannosta. Ennätyspäivänä luomupuuroa syödään erilaisissa organisaatioissa ympäri Suomea, mm. armeijan harmaissa ja 4H-kerhoissa. Kun Suomi täyttää sata, on syytä tehdä jotain yllytyshullua ja poikkeuksellista. Sellainen maailmanennätys, jota kukaan muu ei ole vielä edes ymmärtänyt yrittää. Niinpä Pro Luomu järjestää 6.9.2017 luomupuuron ME -tempauksen, johon on... Lue lisää »

1 2 3 4 5 18