Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Luomukinkkujen kysyntä kasvaa

Luomukinkuille odotetaan tänä jouluna kasvavaa kysyntää. Kotimaisia luomujoulukinkkuja tulee markkinoille arviolta noin 115 000 kiloa, mikä on hieman enemmän kuin viime vuonna. Enemmänkin myytäisiin, jos olisi mitä myydä. Päivittäistavarakauppa odottaa, että luomukinkkuja myydään tänä jouluna noin 5–10 % enemmän kuin viime vuonna. Myynti voisi nousta enemmänkin, mutta luomukinkkujen heikko saatavuus rajoittaa kasvua. Luomuliha-alan yrityksistä kerrotaan, että... Lue lisää »

Kenestä tulee Vuoden Luomukokki 2016?

Kuka kokkaa itsensä Vuoden Luomukokiksi 2016? Se selviää 11.–12.11. ELMA maaseutumessuilla, jossa kilpaillaan luomukeittiön mestaruudesta. Tervetuloa seuraamaan kisaa, jossa doping on kielletty raaka-aineiltakin! Suomen ensimmäinen Vuoden Luomukokki -kilpailu järjestetään ELMA-maaseutumessujen yhteydessä Helsingissä. Kilpailussa on omat sarjansa ruokapalvelualan opiskelijoille ja ammattilaisille. ELMAssa nähtävään Vuoden Luomukokki -finaaliin on valittu reseptikilpailun perusteella neljä kilpailijaa kumpaankin sarjaan. Finaalissa he... Lue lisää »

Ruotsissa selvitetään luomumunien dioksiinia

Ruotsissa selvitetään, mistä sikäläisten luomumunien kohonnut dioksiinipitoisuus johtuu. Alustavasti syyksi epäillään luomukanojen rehustuksessa käytettyä kalajauhoa. Suomessa ei ole havaittu vastaavaa dioksiinipitoisuuden nousua luomumunissa. Ruotsin elintarvikevirasto Livsmedelsverketin mukaan ruotsalaisten luomumunien dioksiinipitoisuus on kohonnut pitkällä aikavälillä pikku hiljaa. Viraston mukaan raja-arvot eivät ylity ja luomumunat ovat yhä turvallista ruokaa, mutta ilmiön syy on selvitettävä, jotta pitoisuudet saadaan... Lue lisää »

Luomuruokaseminaari 15.11.2016

Suomen hallituksen Luomualan kehittämisohjelman yhtenä tavoitteena on lisätä luomun osuutta päiväkoti ja oppilasruokailussa. Tavoite on 20 % käytetyistä raaka-aineista luomuna vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii ruokaketjun toimijoilta yhteistä tahtotilaa, yhteistyötä ja olemassa olevien haasteiden voittamista. Myös poliittiseen päätöksentekoon tulee voida vaikuttaa mm. kertomalla luomutuotannon ja -ruoan positiivisista vaikutuksista ihmisiin, ympäristöön ja jopa aluetalouteen. Ilmoittautuminen... Lue lisää »

Vuoden Luomukokki -kilpailun finalistit valittu

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Vuoden Luomukokki -kilpailun ammattilaissarjan finalistit on valittu. Kilpailu pidetään ELMA-messujen yhteydessä Helsingissä lauantaina 12. marraskuuta. Vuoden Luomukokki -finaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella neljä keittiömestaria: Benjamin Frostell, Gastrobar Emo, Helsinki  Marcos Gois, Fat Ramen ja Ruoto catering, Helsinki Mika Niiniranta, Contentissimo Catering, Helsinki Alexandra Spens, Lähellä Deli, Kauniainen Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella kolmen ruokalajin... Lue lisää »

Suomen luomumarkkinat vahvassa kasvussa

Suomen luomumarkkinoiden kasvu on lähtenyt erittäin vahvaan nousuun. Vuoden aikana luomun myynti vähittäiskaupassa lisääntyi 12 %, mikä on huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Eniten kasvoi luomuhedelmien ja -vihannesten myynti. Pro Luomu arvioi, että luomutuotteita myytiin vähittäiskaupoissa noin 250 miljoonalla eurolla aikavälillä 1.7.2015–30.6.2016. Vastaavalla ajanjaksolla päivittäistavaroiden myynti lisääntyi vain 0,3 %. Vahvan kasvun myötä luomun markkinaosuus on... Lue lisää »

Luomuinstituutille haetaan johtajaa seuraavalle nelivuotiskaudelle

Luomuinstituutin johtajan tehtävä seuraavaksi nelivuotiskaudeksi 1.1.2017-31.12.2020 on julistettu haettavaksi. Luonnonvarakeskus (Luke) on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. Tutkimustulokset ja palvelut tuottavat lisäarvoa, kestävyyttä ja kilpailukykyä uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvalle elinkeinotoiminnalle ja tukevat yhteiskunnan päätöksentekoa. Luke tekee myös viranomaistehtäviä ja on yksi Suomen neljästä tilastoviranomaisesta. Tarjoamme tutkimustyölle nykyaikaiset puitteet, ja... Lue lisää »

MMM: Rasvattomaan luomumaitoon D-vitamiinilisä

Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetuksen siitä, että rasvaton homogenoitu maito täydennetään jatkossa D-vitamiinilla. Uusi velvoite koskee ainoastaan rasvatonta maitoa, joka on ravitsemuksen kannalta suositeltavin maitovalinta. Tavoitteena on muun muassa edistää luomumaidon käyttöä päiväkodeissa ja kouluissa. Lue lisää »

Erotu eduksesi – osallistu Luomu SM -kilpailuun!

Vielä ehtii mukaan Luomu SM -ravintolakilpailuun! Mainetta ja kunniaa on tarjolla ammattikeittiöille, jotka käyttävät paljon luomuraaka-aineita. Kilpailuun ilmoittautuminen on auki torstaihin 15.9.2016 asti. EkoCentrian järjestämässä kilpailussa etsitään vuoden luomuisinta ravintolaa nyt kolmatta kertaa. Kilpailussa tarkastellaan vuoden 2015 luomun käyttömääriä. Osallistuminen ei edellytä Portaat luomuun -ohjelmaan kuulumista. Julkisille ruokapalveluille ja yksityisille ravintoloille on omat sarjansa. Lisäksi... Lue lisää »

1 2 3 4 5 16