Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Tehdään Merkkitekoja!

Vastuullisten valintojen tekeminen on helppoa! Suomen tunnetuimmat vastuullisuusmerkit Luomu, Reilu Kauppa ja Joutsenmerkki yhdistävät voimansa huhtikuussa Merkkitekoja-kampanjassa ja lyövät rumpua vastuullisten valintojen puolesta. Merkkitekoja-kampanja näkyy ja kuuluu sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa ja kaupoissa. Myös Martat ja Kuluttajaliitto ovat aktiivisesti mukana viemässä vastuullisuuden viestiä. Vastuullisuusmerkittyjä tuotteita löytyy jokaisen suomalaisen lähikaupasta. Mistä merkit kertovat? Luomu yhdistää... Lue lisää »

Luomun globaali myynti +10 % vuonna 2016

Luomun myynnin kova kasvu maailmalla jatkui vuonna 2016. Luomun maailmanmarkkinat kasvoivat noin kymmenen prosenttia ja myynti nousi 89,7 miljardiin US dollariin. Luomutuotannossa oleva peltoala laajeni 15 %. Pohjois-Amerikka ja Eurooppa ovat luomun kasvun vetureita: ne kattavat noin 90 % koko maailman luomumarkkinoista. Muista maanosista luomua kulutetaan eniten Aasiassa, jossa luomun myynti on suurinta Kiinassa. Tiedot... Lue lisää »

Tarjouspyyntö: Luomun menekinedistämiskampanjan suunnittelu ja toteutus

Pro Luomu hakee EU:n menekinedistämisrahoitusta EU:n luomutunnuksen ja luomun laatujärjestelmän tunnetuksi tekemiseen vuosina 2019–2021. Etsimme nyt viestintä- tai mainostoimistoa suunnittelemaan ja toteuttamaan kanssamme kampanjan, joka sisältää viestintää, maksettua mainontaa eri medioissa sekä erilaisia yleisötapahtumia. Viestinnän kohderyhmänä ovat suomalaiset kuluttajat ja sen tavoitteena on tehdä EU:n luomumerkkiä sekä luomun sisältöä tunnetuksi. Kampanja on kolmevuotinen (2019-2021) ja... Lue lisää »

Matkaraportti: 5th Organic Processing Conference

16-17.1.2018, Zwolle, Hollanti Tuomo Tupasela, Luke Tänä vuonna konferenssissa otettiin huomioon innovatiiviset välineet (digitalisaatio), joiden avulla luomutoimijat voivat parantaa laatua sekä varmistaa avoimuuden ja jäljitettävyyden arvoketjussa. Konferenssissa tarkasteltiin myös luomualan suuntauksia ja tulevaisuuden näkymiä. Avaussession aiheena oli miten saavuttaa 50% luomupeltoala vuoteen 2030 mennessä. Avauspuheen piti Eduardo Cuoco (IFOAM EU director). Keskustelussa oli aiheina mm. pitäisikö... Lue lisää »

Erikoistutkija Jukka Salonen EWRS:n johtoon

Luomuinstituutin tutkijaverkoston jäsen, Luken erikoistutkija Jukka Salonen on valittu Euroopan rikkakasvialan tieteellisen järjestön EWRS:n (European Weed Research Society) johtotehtäviin kuudeksi vuodeksi 2018-2023. Seuran tavoitteena on edistää ja tukea rikkakasvitutkimusta Euroopassa. Jukka toimii ensimmäiset kaksi vuotta tieteellisen toimikunnan puheenjohtajana (Vice President) jatkaen seuraavat kaksi vuotta seuran toiminnasta vastaavana presidenttinä. Viimeisellä kahden vuoden jaksolla toimenkuvana johtokunnassa on PR-toimintaan ja... Lue lisää »

Renkaat keskeisessä roolissa maataloudessa

Oikeat renkaat ja niissä oikeat paineet pitävät peltomaata hyvässä kunnossa, säästävät polttoainetta, parantavat satoja ja viljelijän työhyvinvointia. Jokainen ei kuitenkaan voi olla osaaja kirjavilla rengasmarkkinoilla. Siksi Järki Pelto- ja OSMO -hankkeet yhdistivät voimansa ja pistivät pystyyn vahvaa osaamista sisältävän kolmen illan maatalousrengaskurssin Maakosketusta ja vetokykyä – mitä kaikkea tulisi tietää renkaista? Kolmen illan kurssi  Salon... Lue lisää »

Pro Luomu ei hyväksy tarpeettoman kärsimyksen aiheuttamista teuraseläimille

Pro Luomu ry ei hyväksy tarpeettoman kärsimyksen aiheuttamista teuraseläimille; ei luomueläimille eikä tavanomaisesti kasvatetuille eläimille. Yksikin teurastamossa tapahtuva eläinsuojelurikkomus on liikaa. Suomalaisten teurastamojen ammattitaidon, asiantuntemuksen, etiikan ja työmoraalin on oltava niin korkealla tasolla, että eläinten lopettaminen kyetään tekemään sekä eläinsuojelulakia että teurastusta koskevia muita säädöksiä noudattaen. Tuotantoeläinten hyvinvointi on luomutuotannon keskeinen tavoite, eikä siitä todellakaan... Lue lisää »

Luomuinstituutti mukana alueellisesti kestävän ruokajärjestelmän kehittämisessä

Sitra käynnistää neljällä alueella kestävän ruokajärjestelmän kehittämishankkeet. Alueellinen kestävä ruokajärjestelmä edistää terveyttä, tuotanto ja kulutus tapahtuvat luonnonvaroja säästäen sekä niitä optimaalisesti käyttäen ja kierrättäen. Tämä luo kannattavuutta koko ruokajärjestelmään. Luomuinstituutti on mukana kumppanina Järvi-Saimaan alueen hankkeessa. Hanke toteutetaan Järvi-Saimaan rantakunnissa Juvalla, Sulkavalla ja Rantasalmella yhteistyössä Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n kanssa. Muut alueet ovat Keski-Suomi, Lappi ja Ahvenanmaa. Lue lisää:... Lue lisää »

Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä

Ympäristötiedon foorumi, Luomuinstituutti ja Tulevaisuuden tutkimuskeskus järjestivät yhteistyössä seminaarin Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä 30.10.2017. Seminaarissa haettiin vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mitä tutkimusnäyttöä on luomun pienemmistä haittavaikutuksista ympäristöön verrattuna tavanomaiseen maatalouteen? Onko luomu oikeasti parempaa, puhtaampaa ja ekologisempaa? Mitä vastauksia luomu voi tarjota globaaleihin haasteisiin ruoan riittävyydestä maapallon kasvavalle väestölle? Entä voiko biotekniikan tutkimus... Lue lisää »

1 2 3 15