Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Härmän Rati tavoittelee täyttä luomua

Järvenpäässä toimivan ravintola Härmän Ratin ruokalistalla luomua on yli 90 prosenttia raaka-aineista. Tavoitteena on siirtyä kokonaan luomuruokaan. Yrittäjät toivovat, että vahva satsaus luomuun tuo ravintolalle lisää asiakkaita. 1920-luvulla Alahärmän Ojalan kylässä rakennettiin kansakouluksi komea hirsitalo. Nyt, lähes sata vuotta myöhemmin, samat hirret ovat asettuneet Tuusulanjärven maisemiin Järvenpäässä. Punamultaisessa hirsitalossa toimii ravintola ja majatalo Härmän Rati,... Lue lisää »

Luomuelintarvikepäivä 5.10.2017

Luomuelintarvikepäivä 2017 järjestetään 5.10. Finlandia-talolla. Luomuelintarvikepäivän esiintyjät ovat jälleen luomubisneksen huippuosaajia Suomesta sekä muualta maailmasta. Ajankohtaiset aiheet käsittelevät markkinoita ja menestystarinoita, erilaisia jakelukanavia sekä tutkimuksen tuoreita tuloksia. Tapahtuman ohjelma julkaistaan huhti-toukokuussa. Luomuelintarvikepäivän 2016 esitelmät Luomuelintarvikepäivän 2015 esitelmät Lue lisää »

Tervetuloa Luomufoorumiin helmikuussa

Luomufoorumi järjestetään 1.-2.2.2017 Jyväskylässä, tutustu ohjelmaan ja tule mukaan! Luomufoorumin ohjelma (pdf) Luomufoorumin aloittaa seminaariosuus, joka pidetään Jyväskylän ammattiopiston ravintola Priimuksessa, osoitteessa Taulumäentie 45. Seminaariosuus on tarkoitettu kaikille luomun parissa työskenteleville viljelijöistä kauppaan ja keittiöihin, alan järjestöille, neuvojille, tutkijoille, viranomaiselle sekä luomuhankkeille. Seminaarissa kerrotaan luomumarkkinan kehityksestä sekä arvioidaan luomun vaikutuksia tuotannon kannattavuuteen, sekä kotieläinten ja ympäristön... Lue lisää »

Tutkija: Maan tiivistymistä pyrittävä välttämään

Pohjamaan tiivistymisen riski on kasvanut merkittävästi viime vuosikymmeninä. Rengaskuormat tulisi pitää hyvin kohtuullisina pohjamaan tiivistämisen välttämiseksi ja rengaspaineet alhaisina pintamaan tiivistymisen välttämiseksi. Maan tiivistymisen asiantuntija, dosentti Thomas Keller esitelmöi Luomupäivillä maan tiivistymisestä, sen vaikutuksista satoon sekä kosteuden vaikutuksesta maan muokkaukseen OSMO-hankkeen kutsumana. . Lue lisää »

Tanska ja Ruotsi syövät runsaasti luomua

Tanska ja Ruotsi käyttävät suhteellisesti eniten luomua Euroopassa. Organic Denmarkin Helene Birk ja Organic Swedenin Charlotte Bladh André valottivat Luomuelintarvikepäivässä, miksi luomu maistuu länsinaapureille niin hyvin. Tanska on jo pitkään pitänyt kärkisijaa Euroopan luomukulutuksen ykkösmaana, mutta yhä sen suosio kasvaa: esimerkiksi tämän vuoden alkupuoliskolla luomun myynti vähittäiskaupassa lisääntyi 18 %. Tänä vuonna luomun markkinaosuus Tanskassa... Lue lisää »

Luomuinstituutin tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila väitteli 28.10.2016

Jaakko Nuutilan väitöskirjan johtopäätöksinä esitetään keinoja Suomen hallituksen asettamien luomutavoitteiden saavuttamiseksi vuoteen 2020 mennessä. Linkki väitöskirjaan : https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/167682/THEFINNI.pdf?sequence=1   Nuutila on tutkinut suomalaista ruokaketjua ja löytänyt tekijöitä, jotka estävät luomun kehittämistä. Hän ehdottaa tavoitteiden saavuttamiseksi konkreettisia toimenpiteitä sekä Suomen hallitukselle että ruokaketjun toimijoille.   – Nykyisen ruokaketjun haittavaikutuksista on tiedotettava, torjunta-aineille ja väkilannoitteille on asetettava haittavero,... Lue lisää »

Tieteen perusteluja luomuruoalle Ihmisen parhaaksi -seminaarissa

Mikkelissä vietettiin luomun superviikonloppua Maista luomu -tapahtuman merkeissä. Tapahtuma käynnistyi tieteen perusteluilla luomuruoalle Ihmisen parhaaksi -seminaarissa, joka keräsi runsaasti yleisöä. – Luomu on kasvun ala sekä Suomessa että maailmalla ja se perustuu koko ruokaketjun vastuullisten valintojen lisääntymiseen. Halutaan tuottaa, jalostaa, myydä, tarjota ja nauttia ruokaa, jonka tuottaminen tai nauttiminen ei ole haitallista. Luomu edesauttaa monipuolisen... Lue lisää »

Ensimmäinen Maista Luomu-tapahtuma saavutti suuren suosion

Mikkelissä järjestettiin viime viikonloppuna, 30.9.-2.10. Maista luomu-tapahtuma, joka saavutti suuren suosion. Tiedeseminaari Ihmisen parhaaksi 30.9. täyttyi kiinnostuneista kuulijoista ja yleisö kuuli tieteen perusteluja luomuruoalle. Seminaaritallenne ja seminaarin esityksiä.  Lue lisää>> Tertin kartanon Luomugaalailtaan olisi ollut tulijoita enemmän kuin taloon mahtui. Lauantaina Mikkelin Kirkkopuisto täyttyi luomusadonkorjuutuotteiden ja luomuruoan myyjistä, ostajista ja maistelijoista. Useilta myyjiltä tuotteet loppuivat... Lue lisää »

Vastuullisuusviesti luomumaidon puolesta

Vastuullisuusviestiä poljetaan 6.9 – 8.9.2016 eri puolilla Suomessa Ekocentrian ideoimana. Luomumaidon puolesta viesti korostaa luomumaidontuotannon kotimaisia luomurehuja, luonnon monimuotoisuuden edistämistä, eläimiä kunnioittavia tuotantotapoja, ravinteiden kierrätystä ja lisäaineiden käytön minimointia. Viestin on laatinut Brita Suokas Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista. Lue lisää »

1 2 3 12