Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Metsistä on moneksi – etenkin luomuna

  Tohtorikoulutettava Birgitta Partasen työtä on koko uran aikana leimannut kiinnostus luontoon ja luonnonantimien hyödyntämiseen. Nyt meneillään oleva tutkimus kartoittaa, mitä mahdollisuuksia metsien sertifiointi luomuun toisi sekä metsänomistajille että luonnontuoteyrittäjille. Lähes kaikki Suomen metsät olisivat sertifioitavissa luomukeruualueiksi nykyisiä metsänhoitokäytäntöjä muuttamatta. Tämä toisi mahdollisuuksia hyödyntää puhtaita metsiämme entistä monimuotoisemmin ja täysipainoisemmin. Metsä on muutakin kuin puuta,... Lue lisää »

Do organic food systems produce healthy diets?

Professor Carola Strassner specializes in food systems sustainability, with the emphasis on the whole system approach to sustainability. Her resent research interests are institutional catering, school meals and the organic food system. Organic food consumption patterns seem to be close to both recommended healthy dietary patterns as well as sustainable diet patterns. European studies show... Lue lisää »

Tuottaako luomuruokajärjestelmä terveellisempiä ruokavalioita?

 Luonnonmukaisen ruuan kulutus näyttää liittyvän sekä ruuan terveellisyyteen ja kestävyyteen. Professori Carola Strassner valotti viimeaikaisia tutkimustuloksia kansainvälisen luomukonferenssin lehdistötilaisuudessa 19.6.2017. Professori Strassner on erikoistunut ruokajärjestelmien kestävyyden tutkimukseen. Hänen viimeaikaisimmat tutkimuksensa ovat käsitelleet muun muassa julkisia ruokapalveluja. Eurooppalaisissa tutkimuksissa on todettu luomutuotteita käyttävillä kuluttajilla olevan yleensä myös ravitsemuksellisesti parempi ruokavalio. He siis syövät enemmän hedelmiä, kasviksia,... Lue lisää »

OSMO esittelee maan kasvukuntoa Farmarissa 15-18.6.2017

OSMO- eli Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä –hankkeen osastolla esitellään monipuolisesti maan kasvukuntoa ja tilatutkimusten tuloksia. Osastolla esitellään myös tilatasolle sopivia maan kasvukunnon määrittämisen ja arvioinnin menetelmiä sekä maan kasvukunnon hoitomenetelmiä. Lue lisää »

SuomiAreena-keskustelu luotaa tulevaisuuden ruokatrendejä

Quornia, kuoriaisia ja kotimaista kinkkua – miltä näyttää suomalainen ruokalautanen vuonna 2030? Säilyttääkö kotimaisuus suosionsa – tuotetaanko suomalaista lihaa enää tulevaisuudessa? Entä valloittavatko hyönteiset pian kotikeittiöt ja jatkuuko luomukulutuksen kasvu? Ja kuinka kauppa, kuluttajat ja tuottajat seuraavat ruokatrendejä – tai luovat samalla uusia? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia SuomiAreena-tilaisuudessa Mitä Suomi syö 2030? Kuluttajat... Lue lisää »

Suomi kirii luomun ykkösmaita

Luomun kysyntä lisääntyy vauhdilla. Vuonna 2015 luomun maailmanmarkkinat kasvoivat 10 prosenttia ja nousivat 81,6 miljardiin US dollariin. Luomun kulutus maailmalla on keskittynyt Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan. Vuonna 2015 luomun myynti Pohjois-Amerikassa kattoi yli puolet ja Euroopassa lähes 40 % koko maailman luomumarkkinoista. Muista maanosista luomua kulutetaan eniten Aasiassa, jonka suurin markkina-alue luomussa on Kiina. Pohjoismaat ovat... Lue lisää »

Härmän Rati tavoittelee täyttä luomua

Järvenpäässä toimivan ravintola Härmän Ratin ruokalistalla luomua on yli 90 prosenttia raaka-aineista. Tavoitteena on siirtyä kokonaan luomuruokaan. Yrittäjät toivovat, että vahva satsaus luomuun tuo ravintolalle lisää asiakkaita. 1920-luvulla Alahärmän Ojalan kylässä rakennettiin kansakouluksi komea hirsitalo. Nyt, lähes sata vuotta myöhemmin, samat hirret ovat asettuneet Tuusulanjärven maisemiin Järvenpäässä. Punamultaisessa hirsitalossa toimii ravintola ja majatalo Härmän Rati,... Lue lisää »

Luomuelintarvikepäivä 5.10.2017

Luomuelintarvikepäivä 2017 järjestetään 5.10. Finlandia-talolla. Luomuelintarvikepäivän esiintyjät ovat jälleen luomubisneksen huippuosaajia Suomesta sekä muualta maailmasta. Ajankohtaiset aiheet käsittelevät markkinoita ja menestystarinoita, erilaisia jakelukanavia sekä tutkimuksen tuoreita tuloksia. Tapahtuman ohjelma julkaistaan huhti-toukokuussa. Luomuelintarvikepäivän 2016 esitelmät Luomuelintarvikepäivän 2015 esitelmät Lue lisää »

Tervetuloa Luomufoorumiin helmikuussa

Luomufoorumi järjestetään 1.-2.2.2017 Jyväskylässä, tutustu ohjelmaan ja tule mukaan! Luomufoorumin ohjelma (pdf) Luomufoorumin aloittaa seminaariosuus, joka pidetään Jyväskylän ammattiopiston ravintola Priimuksessa, osoitteessa Taulumäentie 45. Seminaariosuus on tarkoitettu kaikille luomun parissa työskenteleville viljelijöistä kauppaan ja keittiöihin, alan järjestöille, neuvojille, tutkijoille, viranomaiselle sekä luomuhankkeille. Seminaarissa kerrotaan luomumarkkinan kehityksestä sekä arvioidaan luomun vaikutuksia tuotannon kannattavuuteen, sekä kotieläinten ja ympäristön... Lue lisää »

1 2 3 4 13