Ladataan Tapahtumat

Tilaa RSS-syöte Haluatko tapahtumat omalle sivustollesi?

Lisää koulutus tai tapahtuma »

Etsi Tapahtumat

Navigointinäkymä

Tapahtumaluokka

Tyhjennä suodattimet

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat listamuotoinen navigointivalikko

marraskuu 2017

Valtakunnalliset Luomupäivät

9.11.2017 klo 9.00 - 10.11.2017 klo 17.00

Luomupäivät koostuvat monipuolisista puheenvuoroista, keskustelusta ja retkistä. Tänä vuonna on rinnakkaisohjelmissa ravinteiden kierto, ammattikeittiöt ja eläintuotanto. Luomupäivillä kokoontuvat tuottajat ja muut yrittäjät, neuvojat, tutkijat, etujärjestöt, alan kehittämisen parissa työskentelevät ja vaikuttajat. Luomupäivät tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tiedon ja kokemusten jakamiseen sekä verkostoitumiseen yli toimiala- ja ammattirajojen! Paikka: Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio

Lue lisää »

Nordic Organic Food Fair, Malmö

15.11.2017 klo 10.00 - 16.11.2017 klo 17.00
Malmömässan, Mässgatan 6
Malmö, Sweden

Pohjoismaiden suurin luomualan messutapahtuma järjestetään Malmössä Ruotsissa 15.-16.11.2017. Elintarviketeollisuuden, -kaupan ja ruokapalvelun  ammattilaisille suunnatuilla messuilla vieraili viime vuonna noin 5 000 kävijää, jotka edustivat noin 2 000 yritystä. Näytteilleasettajia oli lähes 400.

Lue lisää »

Minustako luomutuottaja -infotilaisuus, Huittinen

15.11.2017 klo 13.00 - 16.00
Ravintola Wanha Wpk kokoustila, Koskitie 1
Huittinen, 32700 Suomi

Ohjelma: Miten luomuun siirrytään? Luomun kurssivaatimukset ja muu byrokratia / Anne Johansson, ProAgria Länsi-Suomi Talous, luomun kannattavuus ja markkinatilanne / Eero Vanhakartano, ProAgria Länsi-Suomi Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Anne Johansson 0400 719 413, anne.johansson@proagria.fi

Lue lisää »
-

Luomutuotteiden myynti sekä alhainen jalostusaste ja alihankinta luomussa

16.11.2017 klo 13.00 - 16.00
Anttilan tila, Kokemäki, Sonnilantie 111
Kokemäki, 32800 Suomi

Tule kuulolle, mikäli myyt tilaltasi luomutuotteita, kuivautat viljasi rahtina tai suunnittelet luomujauhojen jauhatusta omassa myllyssä. Infotilaisuus on tarkoitettu kaikille jo luomua tuottaville ja luomun siirtymävaiheessa oleville tiloille. Myös luomua vasta harkitsevat ovat tervetulleita mukaan! Ohjelma: Luomutuotteiden myynnissä tarvittavat asiakirjat, kirjanpito ja merkinnät / Anne Johansson, ProAgria Länsi-Suomi Alhaisen jalostusasteen valmistus ja alihankinta luomussa / Jaana Laurila, Satafood Kehittämisyhdistys ry Pienimuotoinen ja vähäriskinen elintarvikkeiden valmistus ja myynti / Marika Kilpivuori, Satafood Kehittämisyhdistys ry Tuottajaesimerkki lihasta, case Tenhon tila Ilmoittautumiset 13.11. mennessä:…

Lue lisää »

Luomukeruualueilla monikäyttöä metsiin -seminaari

23.11.2017 klo 9.00 - 16.00
Mikkelin yliopistokeskuksen auditorio, Lönnrotinkatu 5
Mikkeli, 50100 Suomi

Luomumarkkinat kasvavat tasaisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Luomuluonnontuotteet kiinnostavat kuluttajia, ja erityisesti kansainvälisillä markkinoilla luomu on etulyöntiasemassa. Suomesta löytyy jo erinomaisia esimerkkejä luomukeruutuotteiden brändäämisestä ja vientimarkkinoille pääsystä. Suomi on maailman kärkimaa luomukeruualojen pinta-alassa, mutta pinta-ala olisi vielä tuplattavissa. Keruualueiden käytön tehostamisessa sekä arvoketjujen kehittämisessä on vielä paljon tehtävää. Metsänomistajalle selvittäjän tekemä sertifiointi ei aiheuta haittaa eikä kustannuksia, mutta aktiiviselle metsänomistajalle luomulaatuinen toimintaympäristö antaa useita mahdollisuuksia vuosittain. Etelä-Savon alueella on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja Suomen metsäkeskuksen Luomumetsistä moneksi -hankkeessa selvitetty luomukeruualueiden…

Lue lisää »

Luomumahlaa maailmalle

24.11.2017 klo 12.00 - 16.00
Mikkelin yliopistokeskuksen auditorio, Lönnrotinkatu 5
Mikkeli, 50100 Suomi

Suomalaisella mahlalla on kysyntää maailmalla luomuna. Metsänomistajan kannalta mahlantuotanto voi olla varteenotettava vaihtoehto metsätulojen kasvattamiseen, sillä mahlaa voi valuttaa joka kevät. Aivan yksinkertainen tämän helposti pilaantuvan luonnon eliksiirin tuotantoketju puusta kuluttajan suuhun tai kosmetiikan raaka-aineeksi ei ole, mutta erilaisia ratkaisuja on jo toimivissa yrityksissä kehitetty. Mahlan tuotantoon ja markkinointiin on myös mahdollista saada erilaisia tukia. Tule kuulemaan lisää ja verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa!  

Lue lisää »
joulukuu 2017

Tehokas avokesannointi monivuotisten rikkakasvien hallinnassa

12.12.2017 klo 9.00 - 10.00

Luonnonvarakeskuksen tutkija Timo Lötjönen pitää verkkoluennon aiheesta Luomuinstituutin Tutkittua tietoa luomusta -luentosarjassa tiistaina 12.12.2017 klo 9-10. Mukaan pääset linkistä https://ucc.vy-verkko.fi/luke/meet/sari.iivonen/BJ7P99NV

Lue lisää »

Keruualueiden luomusertifioinnin mahdollisuudet, Eura

13.12.2017 klo 9.45 - 12.40
Pyhäjärvi-instituutti, Eura, Sepäntie 7
27500 Eura, 27500 Suomi

Metsien luomusertifiointi mahdollistaa keruutuotteiden (mm. marjat ja yrttikasvit) myymisen luomulaatuisina. Luomusertifikaatti on ulkomaanmarkkinoilla kysytty tapa todentaa tuotteiden puhtautta ja laatua. Metsien luomustatusta on mahdollista hyödyntää myös matkailussa. Info- ja keskustelutilaisuudessa käydään lävitse keruualueiden luomusertifioinnin mahdollisuuksia ja käytäntöjä, sekä pohditaan, miten luomukeruutuotteista hyötyisivät sekä keruutuotealan yritykset että metsänomistajat. Ohjelma: 9:45  Kahvi 10:00   Tilaisuuden avaus, Johanna Pihala, Pyhäjärvi-instituutti 10:10   Keruutuotanto osana metsätaloutta, Tapio Nummi, Suomen metsäkeskus 10:20  Luomukeruutuotteiden asema kaupankäynnissä, yrittäjän näkökulma 10:40  Keruualueiden sertifiointiprosessi, Mirella-Katriina Levomäki, Satakunnan ELY-keskus 11:10 …

Lue lisää »

Luomuviljastako mahdollisuus, Ylivieska

14.12.2017 klo 8.00 - 17.00
Centria, Vierimaantie 7
Ylivieska, Suomi

Kannattaa tulla kuulemaan ja keskustelemaan luomuviljan viljelystä Ylivieskaan 14.12. Luomuviljastako mahdollisuus -päivään.  Tilaisuuden järjestää Maasta Markkinoille – Pohjois-Pohjanmaan luomukasvintuotanto haltuun -hanke, ja mukana tapahtumassa ovat Kinnusen Mylly ja Bt-Agro Oy, Lantmännen Nivala ja Kalajoki sekä Soilfood Oy. Katso tarkempi ohjelma tapahtuman verkkosivulta. Siellä myös ilmoittautumislinkki!

Lue lisää »
tammikuu 2018
190€

5 th Organic Processing Conference

16.1. klo 10.00 - 17.1. klo 13.00
Zwolle, Alankomaat

The 5th Organic Processing Conference: “Improving Organics: Making it happen – Digital opportunities for organic processors” organized in co-operation between IFOAM EU and Bionext will take place on 16-17 January in Zwolle, The Netherlands. This year the conference will consider the innovative tools (digitalization) that enable organic operators to improve processing quality, as well as ensure transparency and traceability along the value chain. We will also look into the organic sector trends and perspectives for the future.  

Lue lisää »
+ Tallenna omaan kalenteriin