Ladataan Tapahtumat

Tilaa RSS-syöte Haluatko tapahtumat omalle sivustollesi?

Lisää koulutus tai tapahtuma »

Etsi Tapahtumat

Navigointinäkymä

Tapahtumaluokka

Tyhjennä suodattimet

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat listamuotoinen navigointivalikko

marraskuu 2016

Minustako luomuelintarvikevalmistaja -infotilaisuudet Satakunnassa

24.11.2016 klo 17.00 - 19.30
Pyhäjärvi-instituutti, Eura, Sepäntie 7
27500 Eura, 27500 Suomi

24.11. klo 17–19.30 Eura, Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, 27500 Kauttua (Eura) 1.12. klo 17–19.30 Kankaanpää, ProAgria Länsi-Suomi Kankaanpään toimisto, Keskuskatu 51 b, 38700 Kankaanpää Tilaisuuksissa käydään pääpirteissään läpi luomuelintarvikkeiden koostumus ja valmistuksen erityispiirteet valvontajärjestelmään hakeminen luomusuunnitelma ja kirjanpito alihankinta pakkausmerkinnät Keskustelemme myös jatkotoimenpiteistä. Tervetuloa luomuelintarvikeinfoihin asiasta kiinnostuneet ja nykyiset toimijat!

Lue lisää »

Tutkittua tietoa luomusta – luento: Katkelmia luomun kehitysvaiheista, luennoitsijana Pirjo Siiskonen

29.11.2016 klo 9.00 - 10.00
Tutkittua tietoa luomust-luento, Lönnrotinkatu 7
Mikkeli,

Luomuinstituutti järjestää Tutkittua tietoa luomusta-luentosarjaa. Tiistaina 27.11 luennoimassa Luomuinstituutin johtaja Pirjo Siiskonen. Luennon aiheena Katkelmia luomun kehitysvaiheista. Luento pidetään Mikkelin Yliopistokeskuksella kokoushuone Cultivassa, osoitteena Lönnrotinkatu 7. Voit seurata luentoa myös verkossa: https://connectpro.helsinki.fi/luomuinstituutti Lisätietoa luentosarjasta:  http://luomuinstituutti.fi/koulutus/tutkittua-tietoa-luomusta/

Lue lisää »

Läheltä ja luomua – Paikallisia ja kestäviä ruokaratkaisuja

30.11.2016 klo 12.00 - 16.00
Seinäjoki, Kampusranta 9
Seinäjoki, 60100 Suomi

AIKA 30.11.2016 klo 12.00–16.00 PAIKKA Mega-kokoustila, Frami D (1. krs), Tiedekatu 2, Seinäjoki Elintarvikealan yrityksen on seurattava aktiivisesti trendejä, pysyttävä mukana kehityksessä ja tartuttava rohkeasti ympäristöstä kumpuaviin uudistumishaasteisiin. Tilaisuudessa kuullaan näkemyksiä, kokemuksia ja tutkittua tietoa paikalliseen ruokaa liittyvistä innovaatioista, luomun aluetalousvaikutuksista, tarjontaketjujen toimivuudesta ja elintarvikkeiden hankinnoista. Maksuton seminaari on tarkoitettu elintarvikkeiden tuottajille ja jalostajille sekä ammattikeittiöiden edustajille, kehittäjätahoille sekä kuntapäättäjille. OHJELMA 11.15–12.00 Ilmoittautuminen ja lounas (omakustanteinen, Ravintola Idea) 12.00–12.10 Avaussanat ja johdatus päivän aiheisiin Projektipäällikkö Päivi Töyli, Lähiruoan koordinaatiohanke, Turun…

Lue lisää »
joulukuu 2016

Tutkittua tietoa luomusta – luento 13.12: Onko luomu uskontoa?

13.12.2016 klo 9.00 - 10.00
Luomuinstituutti, Lönnrotinkatu 7
Mikkeli,

Luomuinstituutin tutkittua tietoa luomusta - luentosarjan vuoden viimeinen luento tiistaina 13.12 Mikkelissä. Onko luomu uskontoa? Luennoitsijana filosofian tohtori Mari Stenlund Helsingin yliopistolta. Luento järjestetään Mikkelin yliopistokeskuksella Lönnrotinkatu 7, kello 9-10. Tervetuloa ! Voit seurata luentoa halutessasi myös verkossa https://connectpro.helsinki.fi/luomuinstituutti

Lue lisää »
tammikuu 2017

Infotilaisuus luomutärkkelysperunasta

12.1. klo 17.30 - 20.00
Ali-Ketolan tila (Matin talo), Ketolantie 176
32800 Kokemäki, Satakunta 32800 Suomi

Finnamyl Oy tarvitsee lisää luomutuotettua tärkkelysperunaa. Tule kuuntelemaan asiasta lisää to 12.1.2017 klo 17.30-20.00 Kokemäelle, Ali-Ketolan tilalle. Tilasiuuden ohjelma 17.30 Kahvitarjoilu 17.45  Lisää luomutuotettua tärkkelysperunaa / Kimmo Pusa, Finnamyl Oy 18.00 Luomutärkkelysperunan kannattavuus / Eero Vanhakartano, ProAgria Länsi-Suomi 18.20 Kuinka suuri haaste luomutärkkelysperunan kasvinsuojelu on? / Asko Hannukkala, Luke 18.40 Luomutärkkelysperunan viljelykokemuksia / Ronny Hoxell, Viljelijän Berner, viljelijä 19.00 Luomutärkkelysperunan lannoitus / mm. puheenvuoro Biokalin käytöstä luomutärkkelysperunan lannoituksessa / Kimmo Pusa 19.40 Keskustelua 20.00 Tilaisuus päättyy Ilmoittautumiset 10.1.2017 mennessä: Satafood…

Lue lisää »
250eur

Maan kasvukunnon osaajien valmennusryhmä Uudellamaalla

18.1. klo 9.00 - 16.00

Maan kasvukunnon osaajien valmennusryhmä käynnistyy Uudellamaalla alkutalvesta 2017. Ryhmän toiminta jatkuu monimuotovalmennuksena. Ryhmä on osa OSMO-hankkeen viljelijävalmennuksia. Maatalouden tärkeimmät resurssit ovat viljelijän osaaminen ja peltomaan kasvukunto. Paras tapa näiden kehittämiseen on OSMO-hankkeen valmennusryhmä. Peltomaa on monimutkainen järjestelmä, jonka kokonaisvaltainen hallinta vaatii tietämystä, työkaluja ja osaamista. Valmennus tarjoaa nämä viljelijöiden tarpeisiin sovitetulla tavalla. Valmennus etenee eri toimenpiteiden suunnittelun kautta. Samalla osallistujat saavat rautaisannoksen maaperän fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa, sekä oppivat soveltamaan näitä käytännön viljelyssä. Aiempien kurssien tapaan ote on samaan aikaan…

Lue lisää »
helmikuu 2017
194€

Luomufoorumi, Jyväskylä

1.2. klo 9.30 - 2.2. klo 15.00

Mikä luomussa vetoaa kuluttajiin – onko kyseessä ohimenevä villitys vai pysyvä uusi suunta? Entä miltä näyttää luomu tuottajan näkökulmasta: kannattaako se taloudellisesti vai katoaako luomun lisäarvo kuluihin? Muun muassa näitä asioita pohditaan Luomufoorumissa, joka järjestetään 1.-2.2.2017 Jyväskylässä. Tapahtuman aloittaa maksuton seminaari, joka on suunnattu kaikille luomun ja ruoan parissa työskenteleville. Seminaarin jälkeen Luomufoorumi jatkuu seuraavaan päivään asti erityisesti hanketoimijoille suunnattuina työpajoina, joissa vahvistetaan yhteistyötä hankkeiden välillä. Lisäksi kartoitetaan luomualan kehittämiskohteita ja hiotaan yhteisiä viestintäkampanjoita. Työpajaosuus on maksullinen, ja siihen osallistuville…

Lue lisää »
250eur

Maan kasvukunnon osaajien valmennus – vihannesryhmä

3.2. klo 9.00 - 16.00

Maan kasvukunnon osaajien valmennusryhmä vihannesviljelijöille käynnistyy tammikuussa 2017.  Ryhmä on osa OSMO-hankkeen viljelijävalmennuksia. Vihannestuotannon tärkeimmät resurssit ovat viljelijän osaaminen ja peltomaan kasvukunto. Paras tapa näiden kehittämiseen on OSMO-hankkeen valmennusryhmä. Peltomaa on monimutkainen järjestelmä, jonka kokonaisvaltainen hallinta vaatii tietämystä, työkaluja ja osaamista. Valmennus tarjoaa nämä viljelijöiden tarpeisiin sovitetulla tavalla. Valmennus etenee eri toimenpiteiden suunnittelun kautta. Samalla osallistujat saavat rautaisannoksen maaperän fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa, sekä oppivat soveltamaan näitä käytännön viljelyssä. Aiempien kurssien tapaan ote on samaan aikaan tieteellinen ja käytännönläheinen. Toiminta…

Lue lisää »
maaliskuu 2017

Avomaan vihannesviljelyn maan kasvukunto

9.3.

Avomaan vihannesviljelyn maan kasvukuntoa käsitellään Varsinais-Suomessa, Tuorlassa torstaina 9.3.2017. Päivässä pohditaan, mikä merkitys viherlannoituksella ja kerääjäkasveilla on avomaan vihannesviljelyn viljelykierrossa ja maan kasvukunnon hoidossa. Lisäksi käydään läpi orgaanisen lannoituksen merkitystä ravinnehuollossa ja maan kasvukunnon hoidossa sekä kuinka kationinvaihtokapasiteettia voidaan hyödyntää peltomaiden kasvukunnon arvioinnissa. Aika: to 9.3.2017 klo 9.15-14.30 Paikka: Tuorla, Livia-ammattiopisto, Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö (kartalla) Tavoite ja pääsisällöt: lisätä tietämystä viherlannoituksen ja kerääjäkasvien merkityksestä avomaan vihannesviljelyn viljelykierrossa ja maan kasvukunnon hoidossa orgaanisen lannoituksen merkityksestä ravinnehuollossa ja maan kasvukunnon hoidossa…

Lue lisää »
Vapaa

Luomumarkkinainfotilaisuus, Pori

28.3. klo 8.30 - 12.30
Ravintola Liisanpuisto, Pori, Liisankatu 20
Pori, 28100 Suomi

Uutta kasvua luomusta -hanke järjestää luomumarkkinainfotilaisuuden 28.3.2017 klo 8.30-12.30 Porissa, Ravintola Liisanpuistossa. Tilaisuudessa on alustuksia sekä luomutuotannon että markkinoinnin näkymistä. Paikalla on maan eturivin asiantuntijoita luomutuotannosta, kaupasta kuin jalostavasta teollisuudestakin: 8.30-9.00 Kahvitarjoilu 9.00-9.10 Tervetuloa / Jari Lehmusvaara, Satafood Kehittämisyhdistys ry 9.10-9.20 Havaintoja pääkaupunkiseudun luomumarkkinoista / Tuuli Pirttikoski, Satafood Kehittämisyhdistys ry 9.30-10.00 Luomutuotannon lähiajan kasvunäkymät / luomuasiamies Jukka Markkanen, MTK 10.00-10.30 Kaupan puheenvuoro / toimialajohtaja Jussi Kaartinen, Satakunnan Osuuskauppa 10.30-10.45 Tauko 10.45-11.15 Luomuelintarvikeviljan tuotanto- ja markkinatilanne meillä ja muualla / viljanhankintapäällikkö…

Lue lisää »
+ Tallenna omaan kalenteriin