Luomupäivät Mikkelissä 12.-13.11.2013nettisivukuva_pieni

Luomupäivien ohjelma ja esitykset

 

Pellolta 12.11.2013

Puheenjohtaja Jaakko Nuutila

Mikkelin ammattikorkeakoulu, auditorio Kampussali A, Patteristonkatu 3, Mikkeli (vanha kasarmialue)

9.00 – 10.00    Tervetulokahvit

10.00 Luomupäivien avaus, puheenjohtaja Jukka Lassila, Luomuliitto

10.30 Tuotantosuuntien välisestä yhteistyöstä monenlaisia hyötyjä, Pentti Seuri, MTT

10.50 Valkuaisomavaraisuus ja yhteistyö, Anssi Laamanen, Juvan Muumaa Ay

11.10 Mentoroinnilla ratkaisuja luomutilalle, Tuomas Mattila, mentor, Luomuliitto

11.30 Luomu ympäristöministeriössä, valtiosihteeri Katariina Poskiparta, YM

11.50 Kysymyksiä ja keskustelua

12.00 – 13.00 Lounas

  • Tiistaina lounasta tarjoillaan kahdessa eri ravintolassa. Ravintola Dexissä on tarjolla lähes vegaaninen lounas, joka on tarkoitettu kasvissyöjille, kala-allergikoille ja kokeilunhaluisille. Mikpoli-talossa on puolestaan tarjolla luomubuffet. Valitse ilmoittautumislomakkeella haluamasi lounasvaihtoehto.
  • Ruokalista
  • Kartta ruokailupaikoista

13.00 – 14.00 Työpajat:
luokat A231, A232 ja A234 (Kampussali A:n yläpuolella) sekä auditorio

Kotieläintyöpaja

Puhenjohtaja Heli Ahonen, Juvan Muumaa Ay

Luomukotieläinehdot määrittelevät luomueläinten lääkintää, projektisuunnittelija Brita Suokas, Luomuinstituutti

Hyvät käytännöt luomumärehtijöiden ja luomusikojen hoidossa, neuvoja Ulla-Maija Leskinen, ProAgria Etelä-Pohjanmaa

 

Kasvintuotantotyöpaja

Puheenjohtaja Miia Kuisma, MTT

Luomuperunan määrän ja laadun kehittäminen, tavoitteena hyvälaatuinen peruna eri käyttötarkoituksiin,  Pirjo Kivijärvi, MTT

– Rypsin tuotanto ja jalostus, Janne Rauhansuu, luomutuottaja Auranmaalta

 

Ammattikeittiötyöpaja

Puheenjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu

– Miten lisää luomua lautaselle? keittiö- ja tuottaja -yhteistyöesimerkki

– Mitä luomu maksaa lautasella? keittiöpäällikkö Ilari Paananen, Laurea AMK

– luomutuottaja Itä-Uudellamaalla Aira Sevón, Gobbas gård

Luomututkimustyöpaja

Puheenjohtaja Jaakko Nuutila, Luomuinstituutti

Luomututkimusohjelman esittely

– Uusien luomututkimusaiheiden kartoittaminen

 

14.00 – 14.30 Iltapäiväkahvit

14.30 Työpajojen purkaminen, puheenjohtajat

 

15.00 Tanskan harppaus luomuun: tekijät ja dynamiikka, professori Niels Heine Kristensen, Aalborgin yliopisto

15.45 Leppäkerttumerkki ja paikallinen tuotanto, Teppo Heikkilä, Luomu-Heikkilän tila

16.00 Neuvonnan ja tutkimuksen yhteistyö, Marja Suutarla, ProAgria

16.20 Luomuinstituutti ja luomututkimusohjelma, johtaja Pirjo Siiskonen, Luomuinstituutti

16.30 Kysymyksiä, keskustelua ja yhteenveto

16.50 Vuoden Luomuyrittäjän palkitseminen

17.00 Siirtyminen iltaohjelmaan

 

Iltaohjelma

Iltaohjelma Saimaan Luomu ry:n 30-vuotisjuhlan merkeissä klo 19.00 alkaen

 

13.11.2013 Lautaselle

  • 8.15-11.30 retket
  • 11.30-13.00 lounas, luomubuffet Mikpoli-talossa (ruokalista)

Mikkelin ammattikorkeakoulu, auditorio Kampussali A, Patteristonkatu 3, Mikkeli (vanha kasarmialue)

Puheenjohtaja Leena Seppä

13.00 Puheenjohtajan avaussanat ja retkikuulumiset

13.20 Hallituksen tavoitteet ja keinot luomuruoan osuuden kasvattamiseksi, Leena Seppä, maatalousylitarkastaja, MMM

13.30 Ammattikeittiöiden tarpeet tuottajille, Portaat luomuun -ohjelman hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria

13.40 Luomumaidon D-vitaminointi ja tuottaminen suurkeittiöille

Mahdollistaako lainsäädäntö luomumaidon D-vitaminoinnin Suomessa? ylitarkastaja Anna Lemström, MMM

Lasten D-vitamiinitilanne luomu- ja verrokkipäiväkodissa, elintarviketieteiden kandidaatti Essi Skaffari, Helsingin yliopisto

– Luomua suurkeittiöille kommenttipuheenvuorot:

toimitusjohtaja Mikko Sairanen, Osuuskunta Maitomaa

Senior Manager Minna Elovainio, Arla Ingman

ruokapalveluasiantuntija Laura Mäkilä, Turun Arkea

14.30 Iltapäiväkahvit

15.00 Asiakkaalla on aina mahdollisuus valita – vastaammeko kysyntään? luomun markkinoinnin asiantuntija Marika Auersalmi, MaBio

15.20 Miten jalostaja vastaa kysyntään ja hallituksen asettamiin tavoitteisiin? toimitusjohtaja Timo Marttinen, Kruunu Herkku

15.40 Yhteenveto

16.00 Seminaari päättyy

 

Varaamme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Takaisin Luomupäivien etusivulle

tk388_Luomupaivien_A4-esite.indd