Alustava ohjelma. Päivityksiä tulossa.

Torstai 9.11.

Puheenjohtaja: Pirjo Siiskonen, Luomuliitto

9.00 Ilmoittautuminen ja aamiainen
10.00 Luomupäivien avaus
10.15 Herneellä ja rypsillä valkuaisomavaraisuutta, luomuasiantuntija Tero Tolvanen, ProAgria
10.45 Viljelysopimuksia sekä jatkojalostus- ja logistiikkainnovaatioita, markkinointipäällikkö Ulla Kojonkoski, Tuoreverkko
11.15 Varmistamaton
11.40 Verryttelytauko
11.45 Toimivalla laidunnuksella tehokkuutta, luomumaitoneuvoja Hans Lund, ØkologiRådgivning, Tanska
12.50 Retkille ohjeistus
12.55 Lounaan esittely
13.00 Lounas
14.00 Retkille lähtö
Retket 14.00 – noin 17.15

Retket klo 14 – n. 17.15

1. Laitilanmäen Luomutila
Kanoja, lihakarjaa, myymälä ja mylly
– enintään 2 x 30 osallistujaa
– Retkenjohtaja: Pirkko Tuominen

2. Elintarvikejalostus
Savo-Karjalan liha, leikkaamo
Heinon tukku, kasvisten jatkojalostus (Tuoreverkko yhteistyö)
– enintään 20 osallistujaa
– Retkenjohtaja: Sari Väänänen

3. Topin maatilamyymälä
Esitys: Taimituotanto, Mervi Nyyssönen, Puutarha Nyyssönen
Esitys: Pensasmustikan viljely, Toivo Laitinen
– enintään 2 x 30 osallistujaa
– Retkenjohtaja: Varmistamaton

4. Ravintoloissa kysyntää
Savon koulutuskuntayhtymän ruokapalvelut (Savo Catering)
Ravintola Kummisetä
Ravintola Hurma, PeeÄssä (Pohjois-Savon S-ryhmä)
– enintään 20 osallistujaa
– Retkenjohtaja: Anu Arolaakso

Iltajuhla 18.30 alkaen

– Musiikkia
– Vuoden Luomuyrityksen palkitseminen

 

Perjantai 10.11.

Rinnakkaisohjelmat

Ravinteiden kierto

pj. Mikko Rahtola

  Ammattikeittiöille markkinointi

pj. Jaana Elo

  Eläintuotanto

pj. Brita Suokas,

8.30  

Aihe varmistamaton, Humuspehtoori, Suvi Mantsinen

Kunnissa kiinnostusta luomuhankintoihin, Anu Arolaakso, Portaat luomuun / EkoCentria  Varmistamaton
9.15 Kunnianhimoa viljelyyn, Juuso Joosa, agronomi/Soilfood

Kahvi klo 10

Perunan reitit, Hanna-Maija Väisänen, HY Ruralia-instituutti

Kahvi klo 10

Varmistamaton

Kahvi klo 10

 

10.15  

Aihe varmistamaton, Bio10, Mika Juvonen

 Varmistamaton  Varmistamaton
11.15  

Hivenravinteita ja mikrobeita, Mikko Räisänen, Ecolan

 Varmistamaton  Varmistamaton

 

12.00 Lounas

Auditoriossa

Puheenjohtaja: Marja Jalli, Luke, Luomuinstituutin verkosto

13.00 Kasvinjalostus luomuun – mitä Suomessa on tehty ja pitäisi tehdä? erikoistutkija Kaija Hakala, Luke
13.30 Varmistamaton
13.45 Sisältö ilmoitetaan myöhemmin
14.15 Yhteenveto ja keskustelua
14.30 Kahvit
15.00 alkaen auditoriossa Luomuliiton syyskokous