Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä

30.10. klo 8.30 - 12.00

| Vapaa

Suomessa uskotaan luomuun. Luomutuottajat nauttivat korkeampia maataloustukia ja ruoan viennissä puhtaan ruoan ja siten myös luomun merkitys korostuu. Mitä tutkimusnäyttöä on luomun pienemmistä haittavaikutuksista ympäristöön verrattuna tavanomaiseen maatalouteen? Onko luomu oikeasti parempaa, puhtaampaa ja ekologisempaa?

Luomusta puhuttaessa nousee esiin myös kysymys ruoan riittävyydestä maapallon kasvavalle väestölle. Mitä vastauksia luomu voi tarjota globaaleihin haasteisiin? Entä voiko biotekniikan tutkimus tarjota uusia ratkaisuja luomutuotannolle?

Usein luomu ja tavanomainen maatalous esitetään toisilleen vastakkaisina, mutta voisiko luomun hyviä käytäntöjä ottaa käyttöön tavanomaisessa maataloudessa yhä enemmän ja näin lisätä kestävyyttä?

Tilaisuudessa käsitellään aihetta kolmen eri teeman kautta, tutkijoiden pitämien alustusten ja muiden asiantuntijapuheenvuorojen avulla.

  • Luomun ympäristövaikutukset
  • Mitä luomu voi tarjota globaalin ruoantuotannon haasteisiin?
  • Siltoja luomusta tavanomaiseen maatalouteen. Mitä luomu voi tarjota tavanomaiselle maataloudelle?

Ohjelma julkaistaan syyskuun alussa.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Ympäristötiedon foorumi, Luomuinstituutti ja Tulevaisuuden tutkimuskeskus.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
30.10.
Aika:
8.30 - 12.00
Hinta:
Vapaa
Tapahtuma Categories:
, ,
Kotisivu:
http://www.ymparistotiedonfoorumi.fi/luomutuotanto-ja-tulevaisuuden-kestava-ruokajarjestelma/

Tapahtumapaikka

Ympäristöministeriö, Pankkisali
Aleksanterinkatu 7
Helsinki,
+ Google Map

Järjestäjät

Ympäristötiedon foorumi
Luomuinstituutti
Tulevaisuuden tutkimuskeskus