Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Scientific Seminar on Organic Food 2014 Mikkelissä

5.11.2014 klo 15.00 - 7.11.2014 klo 13.00

Scientific Seminar on Organic Food 2014 – open, critical and collaborative approaches järjestetään Mikkelissä 5–7.11.2014. Se kokoaa yhteen tutkijoita sekä luomutuotannon kehittämisen parissa työskenteleviä asiantuntijoita Suomesta ja maailmalta. Seminaaripuhujina on joukko kansainvälisiä tutkijoita Suomesta, Euroopasta ja Kanadasta.

Toista kertaa järjestettävän seminaarin teemat ovat

  • Luomuruokatutkimuksen trendit
  • Luomuruoan laatu ja alkuperä
  • Luomuruoan terveellisyys, turvallisuus ja maine
  • Luomuruoka ja yhteiskunta
  • Seminaariesitysten ja keskustelun lisäksi ohjelmassa on myös vierailu paikalliselle luomutilalle.

Call for abstracts päättyy 30.9.2014. Lokakuun 15. päivä mennessä mukaan ilmoittautuneet pääsevät osallistumaan edullisemmin hinnoin. Seminaarin viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.10.2014.

Seminaaripaikkana toimii tunnelmallinen Kyyhkylän kartano Saimaan rannalla Mikkelissä. Tutustu seminaariohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan semaarin kotisivuilla: Seminaarin järjestää Luomuinstituutti.

 Scientific Seminar on Organic Food 2014 verkossa:

http://luomuinstituutti.fi/en/organic-food-2014/

Scientific seminar on Organic Food 2014 Youtubessa

Lisätiedot:

Carina Tikkanen-Kaukanen (ohjelma), carina.tikkanen-kaukanen (a) helsinki.fi, p. 050 180 283
Heli Peltola, Luomuinstituutti (käytännön järjestelyt), heli.peltola (a) helsinki.fi, p. 044 590 6834


 

Scientific Seminar on Organic Food 2014 – open, critical and collaborative approaches will take place in Mikkeli, Finland on November 5–7 2014.

Scientific Seminar on Organic Food 2014 is aimed at researchers and other experts of the whole food chain as well as politicians and civil servants for sharing their expertise and collaboration. Among speakers there are several outstanding researchers from Finland, other European countries and Canada.

Themes of the 2nd Second Scientific Seminar on Organic Food are

  • Current trends of organic food research
  • Quality and origin of organic food
  • Health reputation of organic Food and
  • Organic food and society

Apart from scientific presentations and discussion participants may have an opportunity to exlopre Finnish organic production and hospitality services by participating pre-seminar excursion on Wednesday 5th of November. Seminar venue Kyyhkylä Manor is an enchanting Manor and spa surrounded by lake Saimaa, fields and forests.

Please note the following dates! Call for abstracts is by 30th of September. Dead line for registration is 15th of October 2014. Early bird registration is valid untid 15th of Semtember.

See the seminar programme and register on http://luomuinstituutti.fi/en/organic-food-2014/

The seminar is organized by the Finnish Organic Research Institute. Finnish Organic Research Institute (FORI) is a multidisciplinary research network organization. The Institute supports the food chain and promotes organic food production in Finland by research, science communication, education, and development projects.

Contact information:

Adjunct professor Carina Tikkanen-Kaukanen, carina.tikkanen-kaukanen (a) helsinki.fi, tel. +358 50 180 283
Communications planner Heli Peltola, heli.peltola (a) helsinki.fi, tel: +358 445 906 834

Scientific seminar on Organic Food 2014 on Youtube
Seminar webpage: www.luomuinstituutti.fi/en/organic-food-2014/

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
5.11.2014 klo 15.00
Loppuu:
7.11.2014 klo 13.00
Tapahtuma Categories:
, , , ,
Kotisivu:
http://luomuinstituutti.fi/en/organic-food-2014/

Tapahtumapaikka

Kyyhkylän kartano/Kyyhkylä Manor
Kyyhkyläntie 6
Mikkeli, 50100
+ Google Map

Järjestäjä

Luomuinstituutti
Sähköposti:
birgitta.partanen@helsinki.fi