Asiasanat: luomuruoka

Luomusalaatti yhtä turvallista kuin tavanomainenkin

Luomusalaatin mikrobiologinen laatu oli yhtä hyvä sekä tavanomaisin että luomumenetelmin viljelyissä salaateissa, osoittaa Saksassa Bonnin yliopistossa tehdyt tutkimukset. Erilaisten lannoitusten vaikutusta tutkittiin salaatin kokonaisbakteerien ja Coliformien bakteerien määriin sekä Salmonellan ja Enterobakteerien määriin. Karjanlannalla lannoitetut salaatit eivät sisältäneet merkittävästi enempää bakteereita verrattuna väkilannoitukseen ja nokkoskäytteeseen. Eloperäisen lannoituksen maahan muokkaamisella ei myöskään ollut selvää vaikutusta mikrobiologiseen laatuun. (lisää…)

Sairaalat siirtymässä laajalti luomuruokaan USAssa

Sairaaloiden yhteinen hankintaorganisaatio ja luomutukkuliike ovat solmineet yli 2000 sairaalaa koskevan luomuruuan hankintasopimuksen.

Terveydenhoitoalan kiinnostus kasvanut terveellistä ja ympäristöystävällistä ruokaa kohtaan. Sopimus heijastaa terveydenhoitoalan kasvavaa tietoisuutta terveydenhoidon vaikutuksista nykyiseen laaja-alaiseen teolliseen maatalouteen.

Terveydenhoidon aiheuttamia ympäristövaikutuksia pyritään nyt konkreettisin toimin vähentämään. (lisää…)

Luomukouluruoalla tarkkaavaisempia oppilaita – kokemuksia Norjasta

Luomuleipä ja leivänpäällysteenä luonnonmukaisesti tuotetut juustot ja lihavalmisteet sekä hedelmät ja vihannekset tuottivat pirteämpiä ja tarkkaavaisempia oppilaita sekä koulussa että kouluajan jälkeen. Oppilaat käyttivät ruokailuun myös paljon enemmän aikaa ja hedelmien ja vihannesten kulutus kaksinkertaistui luomuruokaa tarjoiltaessa. Näin kertoo Kristine Kvarne Hansen, joka toimi luomukouluruokaprojektin projektipäällikkönä Norjassa. (lisää…)