Asiasanat: markkinointi

Mistä löydän luomutuotteita?

LuomutuoteosastoLuomua löytää jo hyvin kaupoista, ravintoloista tai suoraan tuottajilta. Suomessa on tarjolla yli 3000 luomutuotenimikettä. Valikoimasta löytyy kaikkea: kasviksia, vilja- ja maitotuotteita, lihaa, säilykkeitä, lastenruokaa, juomia, makeisia… Kotimaassa tuotettujen tai valmistettujen tuotteiden lisäksi valikoimaa täydentävät tuontiluomutuotteet. Luomutuotteiden löytämisessä auttavat netin palvelut. (lisää…)

Tarinoita suomalaisesta luomusta ilmestynyt

Tarinoita_suom_luomusta_0201513 ”Tarinoita suomalaisesta luomusta” kirja ilmestyi huhtikuussa. Kirjassa kerrotaan valokuvin ja tarinoin  suomalaisesta luomusta ja ennenkaikkea luomun tekijöistä maatiloilla, yrityksissä ja markkinoilla. Kyseessä on näyttävä kuvakirja, joka on höystetty runsaalla kerronnalla. (lisää…)

Yeo Valley luomumaitoräppi

Forever LuomumaitomainosvideoVuonna 2010 suurmenestyksen saaneen rap-kappaleen jälkeen Yeo Valley-luomumeijeri on julkistanut vuonna 2011 uuden musiikkivideon. Se julkistettiin X Factor-ohjelmassa lokakuun alussa. Kahden minuutin pituisella videolla poikabändi The Churned esittävät kappaleen Forever. Video keskittyy maatalouteen ja sen esittelyyn. Kappale on ladattavissa internetistä  ja se sopii kuunneltavaksi kaikilla yleisillä kuuntelulaitteilla.  (lisää…)

Vuoden 2012 luomuyritykseksi Topin Maatilamyymälä

Luomuliitto palkitsi Vuoden Luomuyrityksenä Topin Maatilamyymälän Muuruvedeltä. Topin Maatilamyymälässä on tehty uraauurtavaa työtä luomutuotteiden suoramyynnin kehittämisessä. Palkitseminen tapahtui Uutta tuotantoon –Luomupäivän päätteeksi Tampereella 14.11. (lisää…)

Luomuviikko: Meidän luomu

Lokakuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.10. on Luomuviikko. Tuottajat, yritykset, opiskelijat, koulut ja yhdistykset nostavat monenlaisissa tapahtumissa luomua esille ympäri Suomea. Yhteistyöhön on kutsunut Luomuliitto.

Viikon teema on Meidän luomu. Sillä halutaan sanoa, että suomalaiset ovat ottaneet luomun omakseen – ei tarvitse olla mikään erityinen päivä, jotta voi valita luomutuotteen. Luomu on osa arkea. (lisää…)

Luomuliiketoiminnan kehittäminen käynnistyy Etelä-Savossa

Luomulla etumatkaa Etelä-Savolle – hanke on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin koordinoima projekti, jossa osatoteuttajana on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus. Pienyrityskeskus vastaa hankkeessa arvoketjuselvityksestä ja luomuliiketoiminnan kehittämisestä, mitä tuetaan mm. järjestämällä yritysvalmennusta ja liiketoimintakoulutusta. (lisää…)

EU:n uusi luomulogo pakollinen 1.7.2012 lähtien

EU:n uuden luomumerkin käyttö on pakollista pakatuissa luomutuotteissa 1.7.2012 lähtien. 1.7.2010 alkanut, kahden vuoden siirtymäaika on nyt loppunut. Uuden merkin käyttö on pakollista kaikissa EU:n jäsenmaissa tuotetuissa luomutuotteissa, jotka täyttävät luomuvaatimukset. Kansallisten ja järjestöjen omia luomulogoja voidaan edelleen käyttää luomutuotteiden merkitsemiseen EU:n luomumerkin rinnalla. (lisää…)

Aitojamakuja.fi -sivusto uudistuu

Elintarvikeyritysten valtakunnallisen hakupalvelun http://www.aitojamakuja.fi sivustouudistus on ottanut ensimmäiset askeleet. Sivuston ilmettä on raikastettu ja rakennetta selkiytetty.

Heti etusivulta löytyvät yhden napin painalluksen takaa yritysten hakupalvelu, tietoa paikallisruoasta ja ostopaikoista. Näistä viimeisin on tosin vielä osittain työn alla. ETSI-sivulta löytyy palveluiden alta esim. myymälöitä, verkkokauppoja ja ravintoloita. Ajankohtaiset uutiset näkyvät sivun alalaidassa. (lisää…)

Leppäkerttu – suomalaisen luomutuotannon tunnusmerkki

Euroopan unionin luomulainsäädännön lisäksi Suomessa on mahdollista liittyä mukaan noudattamaan vapaaehtoisia tuotantoehtoja. Leppäkerttu-merkin ensimmäiset tuotantoehdot on luotu suomalaisten luomuyhdistysten yhteistyönä Luomuliitossa 1988.

Leppäkerttu-merkin tarkoituksena on tuoda esiin ja vahvistaa luomuruoantuotannon suomalaisuutta ja paikallisuutta.  Tarkoituksena on myös kehittää luomutuotannon tuotantotapaa yhä ympäristöystävällisempään suuntaan sekä kiinnittää huomiota tuotantoeläinten kasvatus – ja hoito-olosuhteiden jatkuvaan parantamiseen. (lisää…)