‘maito’ arkisto

Luomumaidon rasva terveydelle edullista

Luomumaitoa lasissaMaidon rasvan koostumusta tutkittiin kahden vuoden aikana Britanniassa keräämällä maitonäytteet vähittäiskaupassa myytävistä maidoista. Newcastlen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa oli mukana 22 eri tuotemerkin tuotteita, joista 10 oli luonnonmukaisesti tuotettuja. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tuotantomenetelmän ja vuodenajan vaikutusta kulutusmaitojen rasvan koostumukseen. Luomumaidossa oli enemmän terveydelle edullisia rasvahappoja.

Lue lis√§√§ »

Luomumeijeri käynnisti uuden mainoskampanjan Britanniassa

Viime vuonna suurmenestyksen saaneen rap-kappaleen j√§lkeen Yeo Valley-luomumeijeri on julkistanut uuden musiikkivideon. Se julkistettiin X Factor-ohjelmassa lokakuun alussa. Kahden minuutin pituisella videolla poikab√§ndi The Churned esitt√§v√§t kappaleen Forever. Video keskittyy maatalouteen ja sen esittelyyn. Kappale on ladattavissa¬†internetist√§ ¬†ja se sopii kuunneltavaksi kaikilla yleisill√§ kuuntelulaitteilla.¬† Lue lis√§√§ »

Juustoportti ja Juvan Luomu yhteistyöhön

Juustoportti Oy Jalasjärveltä ja Juvan Luomu Oy Juvalta ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen suomalaisen luomumaidon jalostamisesta, markkinoinnista ja myynnistä.
Yhteisty√∂sopimus Juustoportti Oy:n ja Juvan Luomu Oy:n v√§lill√§ tulee takaamaan Suomen luomumaitomarkkinoille korkealaatuisia suomalaisia luomumaitotuotteita tunnetun Juustoportti-tavaramerkin alla. Tuotteisto tulee kattamaan tuoretuotteet, hapanmaitotuotteet sek√§ tuoreet ett√§ kellaroidut juustot. Asiakkaina ovat sek√§ p√§ivitt√§istavaraketjut ett√§ suurkeitti√∂t ja tukut. Lue lis√§√§ »

Karkearehulla terveellisempää maitoa?

Lehmien ruokinta vaikuttaa maidon rasvakoostumukseen. Jotta kotiel√§intuotteisiin saataisiin ihmisen terveyden kannalta edullisempi koostumus, kannattaa maidon rasvahappokoostumukseen pyrki√§ vaikuttamaan. Lue lis√§√§ »

Palkokasveilla kilpailukykyä maidontuotantoon Virossa

Monipuolista palkokasvitietoutta Tehoa omavaraiseen valkuaisruokintaan -kurssille toi tri Hindrek Older Virosta. Virossa monet isotkin maitotilat tuottavat maitoa hyvin pienin tuotantokustannuksin, kun valkuaispitoiset rehut tuotetaan palkokasvien avulla. Older on toiminut vuosia Viron maataloustutkimuksessa sekä palkokasvien viljelyn että omavaraisen valkuaisruokinnan parissa. Viime vuosina hän on toiminut meijerin neuvojana. Virossa monet isotkin maitotilat tuottavat maitoa hyvin pienin tuotantokustannuksin, kun valkuaispitoiset rehut tuotetaan palkokasvien avulla.
Lue lis√§√§ »

Juvan Luomu Vuoden Luomuyritys 2010

Luomuliitto on valinnut Juvan Luomu Oy:n vuoden Luomuyritykseksi. Perusteluina on muun muassa pitkäjänteinen työ luonnonmukaisen tuotannon edistämiseksi Suomessa.

Juvan Luomu aloitti luomumaitotuotteiden valmistamisen jo 1992, jolloin luomun tunnettavuus Suomessa oli hyvin alhainen. Teko oli merkitt√§v√§ suunnann√§ytt√§j√§ koko luomualalle ja osoitti juvalaisten tuottajien uskoa siihen, ett√§ luomu niin trendin√§ kuin kaupallisesti kannattavana on osa hyv√§√§ tulevaisuutta. Valion kanssa yritys aloitti yhteisty√∂n vuonna 1993 ja se jatkui vuoteen 2009. Vuoden 2009 lopusta luomumaidon ker√§ilij√§n√§ Juvan Luomun Hatsolan meijerille on ollut Osuuskunta Maitomaa Suonenjoelta. Lue lis√§√§ »

Luomumaitofilmi huippusuosittu Britanniassa

Britannian TV-kanavilla py√∂riv√§st√§ mainosfilmist√§ on tullut Britanniassa Youtuben eniten katsottu video. Filmi on katsottu jo yli miljoona kertaa. Filmin tarkoitus on saada britit ostamaan luomumaitoa. Lue lis√§√§ »

Parempilaatuista maitoa luomutuotannosta ‚Äď h√§rskiintymisriski pienempi

Laaja tanskalaistutkimus osoittaa, että luomumaidon laatu on tavanomaista parempi. Luomumaidossa on härskiintymistä aiheuttavia vapaita rasvahappoja tavanomaista maitoa vähemmän. Tämä johtuu erilaisesta ruokinnasta ja eläinten hoidosta.

Maitoon syntyy h√§rskiintynyt maku, kun lipaasientsyymi hajottaa maidon rasvat (triglyseridit) vapaiksi rasvahapoiksi. Maidon kova mekaaninen k√§sittely vaurioittaa maidon rasvapallosia suojaavia kalvoja ja altistaa ne lipaasientsyymin rasvaa hajottavalle vaikutukselle. Lue lis√§√§ »