Kokemuksia luomusikatuotannosta Euroopasta

Euroopan eri maissa on tuhansia luomusikatiloja, jotka ovat tuottaneet luomusianlihaa kuluttajille yli 30 vuoden ajan. Mm. näistä eurooppalaisista kokemuksista kertoo luomusikatuotantoon perehtynyt neuvoja Katja Mahal  LuomuTIETOverkolle laatimassaan PP-esityksessä.

Euroopassa on myös lukuisia yliopistoja ja tutkimuslaitoksia, jotka tutkivat luomutuotantoa, sikojen käyttäytymistä ja hyvinvointia sekä kehittävät uusia tuotantomenetelmiä, parempia sikalaratkaisuja ja ruokintamenetelmiä.

Tuotantoa pyritään optimoimaan eläinten hyvinvointi, rakennusratkaisut ja tuotannon taloudellisuus huomioon ottaen.

Mikä on luomusikatuotannon tila Euroopan eri maissa? Millaisia tuotantomenetelmiä luomusikatuotannossa on käytössä? Millaisia rakennusratkaisuja käytetään? Millaisia kokemuksia niistä on saatu käytännön tiloilla?

Mm. näihin kysymyksiin vastaa Euroopan luomusikatuotantoon perehtynyt neuvoja Katja Mahal  käyttäen LuomuTIETOverkolle laatimassaan esityksessä.

Diasarja Kokemuksia luomusikatuotannosta Euroopassa – Ruokinta ja rakentaminen (pdf 49 s.)

 

http://www.luomu.fi/materiaalit/02_Diat/Mahal/Kokemuksia_Euroopasta_ruokinta_ja_rakentaminen_120201.pdf

 

Tulosta