Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Vaihtoehto-Nobel kestävän maatalouden kehittäjälle

Sveitsiläiselle Hans Herrenille ja hänen johtamalleen Biovision-Säätiölle on myönnetty vuoden 2013 Right Livelihood Award- palkinto. Herren on yksi johtavia ekologisen kasvinsuojelun ja kestävän maatalouden asiantuntijoita maailmassa. Palkinto myönnettiin hänelle hän pyrkimyksistään lopettaa aliravitsemus ja köyhyys maailmasta. Hän on toiminut pitkään sveitsiläisen kehityssäätiö Biovisionin puheenjohtajana. Lue lisää »

Slow Food liikkeen perustajalle YK:n ympäristöpalkinto

Slow Food liikkeen ideoija ja perustaja Carlo Petrini palkittiin YK:n ympäristöpalkinnolla hänen pioneerityöstään yli 30 vuoden aikana parantaa maailman maatalouden ja ruokahuollon tehokkuutta ja kestävyyttä suupala kerrallaan. Slow Food liikkeeseen kuuluu yli 100 000 jäsentä oli 150 maassa. Järjestö puolustaa paikallisia ruokaperinteitä, tukee monimuotoisuutta, pyrkii vähentämään ruokajätteitä ja tukee pieniä laaturuoan tuottajia. Lue lisää »

Luomusikatuotannon hyvät käytännöt -opas

Luomusikatuotannon hyvät toimintatavat –opas ohjaa luomusikojen tuotantoon siirtyvää tai tuotantoa aloittelevaa tuottajaa hyviin käytäntöihin. Netissä olevassa oppaassa on luomutuotantoehtoja, muun lainsäädännön vaatimuksia ja sikasektorin suosituksia. Nämä on kuvattu käytännössä toimiviksi hyviksi toimintatavoiksi luomusianlihan tuotannossa. Oppaan ovat koonnet ProAgrian luomuasiantuntijat. Lue lisää »

Takkasaaren tilalla maitoa tuotetaan edullisesti palkokasvien avulla

Valkuaisomavaraiseen maidon- ja naudanlihantuotantoon Virossa tutustui 27 itä-suomalaista viljelijää heinäkuussa 2013. Matkaohjelmassa oli luomumaitotila, joka myy tinkimaitoa Tallinnan kaupoissa, valkuais- ja rehuomavaraisesti maitoa tuottava tila, naudanlihantuotantoon erikoistunut entinen kolhoositila, Kuusikun tutkimusasema, maidon jatkojalostukseen erikoistunut tila. Lue lisää »

Tarinoita suomalaisesta luomusta ilmestynyt

 ”Tarinoita suomalaisesta luomusta” kirja ilmestyi huhtikuussa. Kirjassa kerrotaan valokuvin ja tarinoin  suomalaisesta luomusta ja ennenkaikkea luomun tekijöistä maatiloilla, yrityksissä ja markkinoilla. Kyseessä on näyttävä kuvakirja, joka on höystetty runsaalla kerronnalla. Lue lisää »

1 8 9 10