Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Maistaako kiinalainen matkailija luomun Suomessa?

Perception of food and locality among Chinese tourist experiences in Finland -tutkimus selvittää kiinalaisten matkailijoiden käsityksiä ruuasta ja millainen rooli esimerkiksi luomuruualla on osana matkailuelämystä Suomessa. Tutkija Marjo Särkkä-Tirkkonen kertoi alustavia tutkimustuloksia Mikkelissä järjestetyssä luomututkimuskonferenssissa. Kiinalaiset matkailijat viipyvät Suomessa vain lyhyen aikaa. Matkustusta leimaa usein tehokkuus, ja lyhyessä ajassa kierretään mahdollisimman monta maata nähtävyyksineen. Pysähdykset... Lue lisää »

Do organic food systems produce healthy diets?

Professor Carola Strassner specializes in food systems sustainability, with the emphasis on the whole system approach to sustainability. Her resent research interests are institutional catering, school meals and the organic food system. Organic food consumption patterns seem to be close to both recommended healthy dietary patterns as well as sustainable diet patterns. European studies show... Lue lisää »

Tuottaako luomuruokajärjestelmä terveellisempiä ruokavalioita?

 Luonnonmukaisen ruuan kulutus näyttää liittyvän sekä ruuan terveellisyyteen ja kestävyyteen. Professori Carola Strassner valotti viimeaikaisia tutkimustuloksia kansainvälisen luomukonferenssin lehdistötilaisuudessa 19.6.2017. Professori Strassner on erikoistunut ruokajärjestelmien kestävyyden tutkimukseen. Hänen viimeaikaisimmat tutkimuksensa ovat käsitelleet muun muassa julkisia ruokapalveluja. Eurooppalaisissa tutkimuksissa on todettu luomutuotteita käyttävillä kuluttajilla olevan yleensä myös ravitsemuksellisesti parempi ruokavalio. He siis syövät enemmän hedelmiä, kasviksia,... Lue lisää »

Ensimmäinen Maista Luomu-tapahtuma saavutti suuren suosion

Mikkelissä järjestettiin viime viikonloppuna, 30.9.-2.10. Maista luomu-tapahtuma, joka saavutti suuren suosion. Tiedeseminaari Ihmisen parhaaksi 30.9. täyttyi kiinnostuneista kuulijoista ja yleisö kuuli tieteen perusteluja luomuruoalle. Seminaaritallenne ja seminaarin esityksiä.  Lue lisää>> Tertin kartanon Luomugaalailtaan olisi ollut tulijoita enemmän kuin taloon mahtui. Lauantaina Mikkelin Kirkkopuisto täyttyi luomusadonkorjuutuotteiden ja luomuruoan myyjistä, ostajista ja maistelijoista. Useilta myyjiltä tuotteet loppuivat... Lue lisää »

VYR: Luomuviljan käyttö elintarviketeollisuudessa kasvoi

Luomuviljan käyttö kotimaan teollisuudessa on kasvanut hieman kolmen vuoden tarkastelujaksolla (2012–2014). Luomukauran käyttö on lisääntynyt, mutta leipäviljojen sitä vastoin vähentynyt. Valtaosa kotimaassa jalostetuista luomuviljatuotteista suuntaa vientiin. Hyvin toimivat luomuviljamarkkinat ovat ketjun kaikkien toimijoiden etu, VYR:n luomuviljatyöryhmän asiantuntijat muistuttavat. Lue VYR:n koko tiedote. Lue lisää »

Luomumaidon markkinakatsaus: Suomen myydyin luomutuote

Luomumaito on Suomen myydyin luomutuote. Luomumaitotuotteiden osuus Suomen noin 215 miljoonan euron luomumarkkinasta on noin kolmannes. Juustojen, jogurttien, voin ja ruuanvalmistustuotteiden myynti luomuna on vielä melko vähäistä. Luomumaidon osuudeksi maidonmyynnistä arvioitiin vuoden 2012 lopussa lähes neljä prosenttia, kun esimerkiksi juustoissa vastaava osuus oli vain noin yksi prosentti. Talouden epävarmuus suosii edullisempia tuotteita Perusmaitojen myynti on... Lue lisää »

Luomulihan markkinakatsaus: tarjonta lisääntymässä

Suomalaisten ravintomenoista liha ja -lihatuotteet vievät suurimman osuuden. Sen sijaan luomun kokonaismarkkinasta luomuliha lohkaisee vain noin viiden prosentin siivun. Markkinan kasvua on hidastanut luomulihantuotannon vähäisyys ja luomuvalmisteiden vähäinen tarjonta. Luomun osuus koko lihamarkkinasta on vajaan prosentin. Luomulihan tarjonta parantunut Luomulihaa saadaan Suomessa eniten naudoista ja lampaista. Vuonna 2012 luomun osuus naudanlihantuotannosta oli 2,1 % ja... Lue lisää »

1 2