Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

A new contest celebrates innovative organic products

The goal of the contest is to inspire companies in the food industry to develop organic products that combine organic quality with other trendy characteristics. The contest encourages companies to introduce to the market organic products that consumers find interesting and that are built on skillful concepts. In addition to the actual product, contest entries... Lue lisää »

Uusi kansainvälinen kilpailu sparraa innovatiivisia luomutuotteita

European Organic Food Innovation Award -kilpailun tavoitteena on innostaa ruoka-alan yrityksiä kehittämään luomutuotteita, joissa luomulaatuun yhdistyy muitakin trendikkäitä ominaisuuksia. Kilpailulla halutaan kannustaa yrityksiä tuomaan markkinoille yhä pidemmälle konseptoituja luomutuotteita. Kilpailun finaali pidetään lokakuussa Luomuelintarvikepäivässä Finlandia-talolla. Varsinaisen tuotteen lisäksi kilpailuun voi ilmoittaa palvelun, teknologian tai prosessin, joka liittyy sertifioidun luomutuotteen valmistukseen tai jakeluun. Kilpailun pääkieli on... Lue lisää »

Joka kymmenes suomalainen maatila on luomutila

Viime vuosi oli luomutuotannon vahvan kasvun aikaa Suomessa, sillä luomuun siirtyi lähes 500 uutta maatilaa. Luomutilojen lukumäärä nousi yli 5 000:een; tiloista noin tuhat on kotieläintiloja. Luomutilojen osuus kaikista suomalaisista maatiloista on nyt 10,6 %. Luomun suosion kasvu näkyi myös peltohehtaareissa. Luomuviljelty peltoala laajeni 14 % ja oli lähes 297 000 hehtaaria. Suomen pelloista luomuviljelyssä on nyt... Lue lisää »

Suomen luomuvienti on ottamassa kasvuloikkaa

Pro Luomun teettämän selvityksen mukaan luomun osuus Suomen kaikesta elintarvikeviennistä on tällä hetkellä lähes kaksi prosenttia. Luomuviennin kasvunäkymät ovat hyvät, sillä yritykset lähes poikkeuksetta odottavat viennin lisääntyvän voimakkaasti. Luomuviennin suurimmat tuoteryhmät ovat viljapohjaiset tuotteet eli mylly- ja leipomotuotteet sekä erilaiset kaurapohjaiset valmisteet, maitovalmisteet sekä luonnontuotteet. Suomesta viedään myös muun muassa luomumakeisia sekä luomuperunajauhoja, -siemeniä ja... Lue lisää »

Luomukokki-kilpailu huipentuu voittajan valintaan

Vuoden tärkeimmillä ravintola-alan ammattimessuilla käytävään Luomukokki-kilpailuun valittiin kuusi kilpailijaa reseptikilpailun perusteella. Kilpailussa arvioidaan gastronomista ammattitaitoa ja kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja. Voittajalta edellytetään vahvaa tuntemusta luomuraaka-aineista. Tuomaristoon kuuluvat päätuomari Benjamin Frostell sekä Filip Langhoff, Toni Kostian, Simona Milazzo sekä lehdistön edustaja Heli Koivuniemi. Tule jännittämään kilpailun etenemistä Luomukokki-kilpailun semifinaali käydään keskiviikkona ke 6.3. kahdessa ryhmässä. Kolme finalistia... Lue lisää »

Tavoite seuraavalle hallitukselle: tuplataan luomu

Luomualan järjestöjen vaalitavoitteena on kaksinkertaistaa kotimainen luomutuotanto sekä luomun vähittäismyynti, käyttö ammattikeittiöissä ja vienti. Tavoite edellyttää valtiovallalta luomun tarjonnan ja kysynnän edistämistä. Tällä hetkellä luomun osuus Suomen koko peltoalasta on noin 13 %, ja tuotannosta muutaman prosentin luokkaa tuotannonalasta riippuen. Vähittäiskaupassa luomun markkinaosuus on 2-3 %, ja ammattikeittiöiden käyttämistä raaka-ainekiloista luomua on noin 10 %.... Lue lisää »

Luomun myynnin kasvu jatkui viime vuonna

Viime vuonna luomutuotteiden myynti vähittäiskaupassa lisääntyi yhdeksän prosenttia. Myydyimmät yksittäiset luomutuotteet olivat banaani ja kananmuna. Pro Luomu arvioi, että luomutuotteita myytiin päivittäistavarakaupoissa yhteensä 336 miljoonalla eurolla vuonna 2018. Luomun osuus kaikesta päivittäistavarakaupan ruokamyynnistä nousi 2,4 prosenttiin. Arvio Suomen luomumarkkinoiden kehityksestä perustuu päivittäistavarakaupan ryhmittymiltä saatuihin myyntitietoihin. Luomun myynnin kasvu tasaantui hieman verrattuna pariin edellisvuoteen, jolloin luomumarkkina... Lue lisää »

Luomupelloilla luonnon monimuotoisuus suurempi – Luomussa kemiallisia torjunta-aineita ei käytetä lainkaan

Luomupeltojen lajimäärä on jopa kaksi kertaa suurempi tavanomaisiin verrattuna. Luomupelloilta löytyy mm. neljänneksen enemmän kukkia hyödyntäviä hyönteisiä ja lähes kaksin verroin lieroja tavanomaisesti viljeltyihin peltoihin verrattuna. Tämä käy ilmi saksalaisen Thünen Institutin julkaisemasta raportista, jota varten käytiin läpi 528 luomu- ja tavanomaista viljelyä vertailevaa tutkimusta. Suomessakin on herätty huoleen hyönteisten määrän vähenemisestä, jonka tutkimukset osoittavat... Lue lisää »

Luomu kasvoi vahvasti ympäri maailmaa vuonna 2017

Luomun maailmanmarkkinat nousivat 97 miljardiin US dollariin vuonna 2017. Luomu myynti maailmalla on kasvanut lähes 50 % aikavälillä 2011–2017. Luomumarkkinoiden kasvuluvut julkisti tutkimus- ja konsulttiyhtiö Ecovia Intelligence Biofach-messuilla Saksassa. Lähes 90 % luomun myynnistä tulee Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta, mutta myös Aasiassa luomun myynti kasvaa vahvasti. Afrikassa ja Etelä-Amerikassa luomun myynti on toistaiseksi vielä vähäistä. Suurin... Lue lisää »

Luomukokki-kilpailun semifinalistit valittu

Luomukokki -semifinaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella kuusi keittiömestaria: Simo Harrivaara, Ventuno, Helsinki Markus Kaihola, Sahanlahti Resort, Puumala Mikko Lahtinen, Hotelli Punkaharju, Punkaharju Niko Pirtinsola, Scandic Tampere Station, Tampere Alfred Tallberg, Suomen suurlähetystö, Oslo Turo Väärti, Ravintola Muru, Helsinki Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella luomukasvisruoka-annos (lakto-ovo) 10 hengelle. Valinnan tekivät kilpailun johtaja lehtori Sampo Kantele Perho Liiketalousopistosta  ja kilpailun päätuomari... Lue lisää »

1 2 3 14