Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

The organic industry is buzzing with innovation - a highly competitive innovation competition final at Organic Food Day

The aim of the competition is to encourage food companies to market innovative organic products or services. In addition to the actual organic product, the competition was open to a service, technology or process involved in the production or distribution of the certified organic product. Eight of the finalists represent product innovation, one represents service... Lue lisää »

Luomuala kuhisee innovaatioita – kovatasoinen innovaatiokilpailun finaali Luomuelintarvikepäivässä

Kilpailun tavoitteena on kannustaa elintarvikealan yrityksiä tuomaan markkinoille innovatiivisia luomutuotteita tai palveluja. Varsinaisen luomutuotteen lisäksi kilpailu oli avoin palvelulle, teknologialle tai prosessille, joka liittyy sertifioidun luomutuotteen valmistukseen tai jakeluun. Finalisteista kahdeksan edustaa tuoteinnovaatiota, yksi palveluinnovaatiota ja yksi prosessi-innovaatiota. -Hakemusten taso oli yllättävän kova ja oli hienoa huomata, kuinka erilaisia yrityksiä ja innovaatioita kilpailuun haki mukaan.... Lue lisää »

Luomumyynnin kasvu loiveni

Pro Luomu ry arvioi, että luomutuotteita myytiin päivittäistavarakaupoissa yhteensä 347 miljoonalla eurolla aikavälillä 1.7.2018–30.6.2019. Myynti lisääntyi noin seitsemän prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Arvio perustuu päivittäistavarakaupan ryhmittymiltä kerättyihin myyntitietoihin. Luomumyynnin kasvuvauhti on loiventunut verrattuna muutamaan aiempaan kovan kasvun vuoteen, jolloin myynti nousi jopa 15 %. Kasvu oli kuitenkin yhä selvästi ripeämpää kuin päivittäistavarakaupan kokonaismyynnin kasvu,... Lue lisää »

Luomutilat kutsuvat kylään Suomen luonnon päivänä

Koko perheen tapahtuman tarkoituksena on tehdä tutuksi kotimaista luomutuotantoa ja tilojen arkea. Monessa kohteessa voi tutustua eläimiin ja maatilan työkoneisiin, sekä ostaa satokauden tuotteita suoraan tilalta. Luomutilat ovat luonnon päivänä avoinna yleisölle noin kello 12-15. Kaikilla mukana olevilla luomutiloilla tuotetaan luomuruokaa, kuten kasviksia, viljaa, lihaa, marjoja tai härkäpapua. Kotieläintiloilla pääsee rapsuttelemaan lampaita tai ihailemaan esimerkiksi... Lue lisää »

Vihreät pellot turvaavat ruuan

Ruuan tarve maailmassa ei vähene. Vaikka Suomessa syntyvyys on alhainen, on väestö globaalisti kasvussa. Samalla ruuantuotannon kestävyyden rajat ovat alkaneet tulla vastaan. Nykyinen ruuantuotannon ja kulutuksen järjestelmä kiihdyttää ilmastonmuutosta, köyhdyttää luonnon monimuotoisuutta ja kuormittaa vesistöjä. Luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen vaikuttaa myös ruokaturvaan. Monimuotoisuus merkitsee ruuantuotannossa sitä, että niin sanotut ekosysteemipalvelut, kuten kasvien pölyttäminen, toimivat. – Peräti kolmannes maailman maapinta-alasta on... Lue lisää »

Kaakkois-Suomen kauppiaat tahtovat myyntiin lisää paikallista luomua

Kuluttajat haluavat ostaa luomua koko ajan enemmän. Vuonna 2018 luomutuotteiden myynti kasvoi valtakunnallisesti 9 prosenttia. Myös Kaakkois-Suomessa luomun kulutus on kasvussa. Uusia keinoja luomun kehittämiseen etsitään Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen kautta. – Alueen kauppiaat toivoisivat saavansa myyntiin yhä enemmän paikallisia luomutuotteita, kuten luomuvihanneksia. Lähellä tuotettu on selvä lisäarvo myös luomutuotteissa, kertoo Pro Luomu ry:n toiminnanjohtaja... Lue lisää »

Luomumansikat kypsyvät juhannuksen jälkeen

Luomumansikka on valmista poimittavaksi pian juhannuksen jälkeen. Suurin osa luomumansikasta myydään suoraan tiloilta ja niitä on myynnissä rajallisesti, joten tilalle on aina hyvä soittaa etukäteen ja sopia saapumisaika sekä tarvittava mansikkamäärä. Usein mansikkaa pääsee poimimaan itse. Pro Luomu ry julkaisi nettisivuillaan listan tiedossaan olevista luomumansikkatiloista, joista saa käydä ostamassa mansikkaa. Tänä vuonna mukana on myös... Lue lisää »

Puita pelloille? Peltometsäviljely tulee Suomeen

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on ehdotettu peltojen metsittämistä. Puiden tuomat hyödyt ja peltojen viljelykäytön voi kuitenkin myös yhdistää. Suomen peltometsäviljelyverkoston 17.6. Paraisilla järjestämässä tapahtumassa tuodaan alan oppeja muualta Euroopasta sekä esitetään keinoja soveltaa niitä Suomen olosuhteisiin. Puita ja perinteisempää peltoviljelyä yhdistävillä tuotantomenetelmillä on monia ympäristöhyötyjä. Puut peltoekosysteemissä lisäävät luonnon monimuotoisuutta niin maanpinnan alla kuin päälläkin, vähentävät eroosiota... Lue lisää »

Laura Rantanen aloitti Pro Luomu ry:ssä

Rantanen on tehnyt pitkän uran toimittajana ja viestinnän ammattilaisena, mutta hänellä on myös takanaan elämänvaihe luomutilan markkinointipäällikkönä ja luomuruokayrittäjänä. Rantanen pyöritti lisäksi yhdessä entisen miehensä kanssa Loimaalla Luamupuati Volteria ja järjesti tilalla kursseja ja tapahtumia. – Luomun edistäminen on ollut minulle tärkeää jo pitkään, sillä luomu vastaa osaltaan aikamme suurimpiin ongelmiin, kuten luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen,... Lue lisää »

Pro Luomu iloitsee hallituksen panostuksista luomuun

Pro luomu on erittäin iloinen siitä, että uusi hallitus ottaa luomun vahvistamisen tosissaan. Tänään julkistettuun hallitusohjelmaan on kirjattu esimerkiksi, että kotimaisten luomutuotteiden osuutta ruuantuotannossa, elintarvikejalostuksessa, kotimaan kulutuksessa ja viennissä tullaan lisäämään. – Luomun kulutus Suomessa ja tärkeimmillä vientimarkkinoilla on kasvanut koko 2010-luvun ajan. Kysynnän ennakoidaan kasvavan myös tulevaisuudessa. On äärimmäisen tärkeää, että hallitus tunnustaa tämän... Lue lisää »

1 2 3 15