Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Luomukalkkunahanke: Kalkkunalla mahdollisuuksia kasvattaa osuuttaan suomalaisten lautasilla

Luomukalkkunahanke on tuonut saman pöydän ääreen luomuaihetta eri näkökulmista käsitteleviä toimijoita. Tällaiselle rajat ylittävälle tarkastelulle on tarve, sillä luomukalkkunatuotannon edellytyksistä Suomessa ei ole ollut kokonaiskäsitystä. Hankkeen tavoitteena on, että jatkossa kuluttajalla on mahdollisuus valita monin eri tavoin kotimaassa tuotettua kalkkunaa, kertoo kehitysasiantuntija Sirkka Karikko Satafood Kehittämisyhdistys ry:stä. Tutkija Kitty Schulman Eviran riskinarviointiyksiköstä kertoo, että luomukalkkunatuotanto... Lue lisää »

Professori Leifert näkee luomussa ratkaisun kestävään ruoantuotantoon maapallon kasvavalle väestölle

Luomumaatalouden huippututkija, professori Carlo Leifert Newcastlen yliopistosta, Englannista käynnisti tiistaina 4.2.2014 LuomuKasvu -hankkeen Mikkelissä. Luomuinstituutissa pitämällään luennolla professori Leifert esitti runsaasti tutkimustuloksia, joiden valossa luonnonmukainen tuotanto olisi ratkaisu kestävään ruoantuotantoon maapallon kasvavalle väestölle. – Luonnonmukaisesti tuotettu lähiruoka sekä lihan, munien ja maitotaloustuotteiden kulutuksen vähentäminen ovat keinoja ylläpitää kestävää ruoantuotantoa myös tulevaisuudessa, professori Leifert sanoi. Professori... Lue lisää »

Tutkittua tietoa luomusta -luento: Research Needs for Organics in Europe

Tiistai 4.2.2014 klo 8.30-10.00 Ilmainen Research needs for organics in Europe FiDiPro professori Carlo Leifert, University of Newcastle, UK Paikka: Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 5 (Unica), Mikkeli Tutkittua tietoa luomusta -luennot jatkuvat koko kevään 2014 joka toinen tiistai klo 8.30 alkaen. Tutustu kevään luento-ohjelmaan Luennoille on mahdollisuus osallistua myös verkossa, katso ohjeet verkko-osallistumiseen. Tervetuloa!   Lue lisää »

ProAgria: Luomusikatuotantoon kuvatut hyvät toimintatavat tukevat tuottajien siirtymistä luomutuottajiksi

ProAgrian luomuasiantuntijat ovat koonneet Luomusikatuotannon hyvät toimintatavat –oppaan luomusikojen tuotantoon siirtyvälle tai tuotantoa aloittelevalle tuottajalle. Netissä olevassa oppaassa on luomutuotantoehtoja, muun lainsäädännön vaatimuksia ja sikasektorin suosituksia. Nämä on kuvattu käytännössä toimiviksi hyviksi toimintatavoiksi luomusianlihan tuotannossa. Lue ProAgrian koko tiedote. Lue lisää »

Valtiovalta luottaa luomuun – Luomuinstituutille 80000 € lisää kotimaisen luomutuotannon kehittämiseen

Luomuinstituutti on saanut valtion vuoden 2014 talousarvioon 80 000 euron määrärahan. Se lisättiin budjettiin eduskuntakäsittelyn yhteydessä valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston aloitteesta. Rahoitus tukee kotimaisen luomutuotannon kehittämistä. – On hienoa, että eduskunta tällä päätöksellään osoittaa valtiovallan sitoutumisen Luomuinstituutin toimintaan, sanoo Luomuinstituutin johtaja, Helsingin yliopiston professori Pirjo Siiskonen. – Samalla päätös vahvistaa kansallisen luomualan kehittämisohjelman toteuttamista, Siiskonen muistuttaa. Rahoitus käytetään... Lue lisää »

Tike: Luomukauran tuotanto kasvussa

Luomuviljaa tuotettiin kesällä 2013 yhteensä 90 miljoonaa kiloa, mikä oli 2,2 % koko Suomen viljantuotannosta. Leipäviljan (vehnä ja ruis) osuus oli 17 miljoonaa kiloa ja rehuviljan (ohra, kaura ja seosvilja) 73 miljoonaa kiloa. Tiedot käyvät ilmi Tiken (Maa- ja metsäta­lousministeriön tietopalvelukeskus) juuri valmistuneesta luomusatotilastosta. Lue Tiken koko tiedote. Lue lisää »

Luomuliitto: Luomutuotteissa selvästi vähemmän nitraattia

Luomutuotteissa nitraatin saannille on pienempi riski. Luomuliiton asiantuntija Mikko Rahtola kertoo, että luomutuotannon säännöt rajoittavat nitraatin käyttöä jalosteissa. Kasviksissakin luomutuotteiden nitraattipitoisuudet ovat olleet viljelytavasta johtuen merkittävästi tavanomaisia tuotteita alhaisempia. Lue Luomuliiton koko tiedote. Lue lisää »

Luomuliitto: Paista luomukinkku oikein

Luomukinkku kasvattaa suosiotaan. Luomukinkku ei sisällä fosfaatteja tai muita keinotekoisia lisäaineita ja se on varmasti aina myös vapaa geenimuunnelluista ainesosista. Monet herkuttelijat ovat varanneet luomukinkun jo kuukausia etukäteen. Uusien luomukinkun paistajien on hyvä tietää muutama vinkki. Lue Luomuliiton koko tiedote.   Lue lisää »

Luomuliitto: Eviran holhous uhkaa kuluttajan oikeuksia

Eviran ehdotus raakamaidon myynnin valvonnasta kieltäisi tilamaidon yhteisostot. Eviran ehdotus valvonnasta koskee tammikuussa voimaantulevan raakamaitoasetuksen tulkintaa ja toimeenpanoa. Luomuliiton mukaan asetus itsessään ei ole merkittävästi hankaloittamassa, muttei myöskään tuomassa luvattuja helpotuksia maidon suoramyyntiin. Nyt Evira on ohjeistuksellaan kieltämässä raakamaidon myynnin ruokapiireille ja tekemässä mahdottomaksi myös uusien kulutustapojen kehittymisen rajaamalle ne ohjeiden vastaisiksi. Lue Luomuliiton koko tiedote. Lue lisää »

1 10 11 12 13 14 15