Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

HYY Ravintolat tuo luomun opiskelijan lautaselle

Asiakkaitten kiinnostus ruoan puhtauteen, aitoon makuun, terveellisyyteen ja ympäristöasioihin ovat toimineet kannustimina, kun HYY Ravintolat on ensimmäisenä ravintolayhtiönä yhtä laajamittaisesti tuonut luomutuotteet osaksi reseptiikkaa kaikissa 26 opiskelijaravintolassaan. Lue koko tiedote. Lue lisää »

Viestintäsuunnittelijaksi Luomuinstituuttiin?

Ruralia-instituuttin haetaan viestintäsuunnittelijaa 1.1.-31.12.2014 (sijaisuus) Helsingin yliopisto kuuluu Euroopan parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon. Yliopistossa opiskelee 36 000 tutkinto-opiskelijaa ja työskentelee yli 8 500 oman alansa asiantuntijaa. Ruralia-instituutti (www.helsinki.fi/ruralia) on Helsingin yliopiston erillinen laitos, jonka tehtävänä on edistää maaseudun elinkeinoja ja elinolosuhteita monitieteisen tutkimuksen sekä siihen perustuvan innovaatiotoiminnan ja aikuiskoulutuksen avulla. Instituutti tekee laajaa kansainvälistä, valtakunnallista... Lue lisää »

Tiedepakina: Mitä on luomu?

 YLE Etelä-Savon TIEDON VÄÄRTI esittelee tuoreita tiedepakinoita tieteen ammattilaisilta Etelä-Savosta. Kirjoittajat ovat Mikkelin yliopistokeskukselta, Itä-Suomen yliopistosta Savonlinnan kampukselta sekä Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Viikoittainen pakina on kuultavissa Etelä-Savon Radiossa joka torstai klo 11.15.Torstaina 3.10. Luomuinstituutin johtaja Pirjo Siiskonen pohti pakinassaan, mitä on luomu. Pirjo Siiskonen: Mitä on luomu? Lähde: Mikkelin yliopistokeskuksen tiedote 3.10.2013 sekä http://yle.fi/uutiset/etela-savo Lue lisää »

Valtakunnalliset Luomupäivät Mikkelissä 12.-13.11.2013

Vuoden 2013 Luomupäivien teema on Pellolta lautaselle Tule mukaan Luomupäiville! Ohjelmassa on luentoja, työpajoja, iltaohjelmaa sekä käytännön vierailukohteita. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille luomusta kiinnostuneille. Luomupäivien aikana pohditaan mm.  erilaisia yhteistyön muotoja, mentoroinnin mahdollisuuksia ja ammattikeittiöiden tarpeita luomutuotannolle. Kansainvälisessä puheenvuorossa tarkatsellaan, miten Tanskan harppaus luomuun oikein onnistui, ja teemakohtaisissa työpajoissa pureudutaan tarkemmin eri alojen kysymyksiin. Kaksipäiväinen... Lue lisää »

VYR: Luomuviljan käytön kasvu teollisuudessa jatkui alkuvuonna 2013

Luomuviljan käyttöä, vientiä ja tuontia koskeva yrityskyselyn tulokset kertovat, että kotimaassa luomuviljan käyttö teollisuudessa kasvoi edelleen alkuvuonna 2013 verrattuna edeltävään vuosipuoliskoon. Teollisuuden luomuviljan käytössä on selvää kasvua, kun verrataan markkinointikausien 2011/12 ja 2012/13 tilastoja. Kysely toteutettiin nyt kolmatta kertaa ja sen rahoitti maa- ja metsätalousministeriö. Lue Vilja-alan yhteistyöryhmän koko tiedote. Lue lisää »

Evira: Lintujen Newcastlen tautia viestikyyhkysillä Lounais-Suomessa

Turun lähellä Kaarinassa on todettu Newcastlen tautia viestikyyhkysissä. Tartunta vahvistettiin Evirassa tehdyissä tutkimuksissa. Kyseessä on usean kymmenen linnun kyyhkyslakka. Selvitykset taudin alkuperästä ja mahdollisesta leviämisestä muihin lintujen pitopaikkoihin ovat käynnissä. Siipikarjatilojen tautisuojaus on syytä tarkistaa lintujen suojelemiseksi tartunnalta. Lue Eviran koko tiedote. Lue lisää »

Luomuinstituutin tutkijat esillä kansainvälisessä tiedeseminaarissa

NJF (Nordic Association of Agricultural Sciences) eli Pohjoismaiden maataloustutkijoiden yhdistys järjesti luomualan tieteellisen seminaarin 21.-23. elokuuta 2013 Tanskassa, Vingstedin konferenssikeskuksessa Bredstenissä. Se oli lajissaan ensimmäinen, kokonaan luomuun keskittynyt NJF-seminaari. Seminaarin teema oli Organic farming systems as driver for change eli  luomutuotantosysteemit muutoksen ajajina. Työryhmäteemat olivat: 1. Societal and economic viability, Yhteiskunnallinen ja taloudellinen toteutettavuus, 2. Transition to... Lue lisää »

Varsinais-Suomen ELY: Luomutuottaja luottaa kuluttajan ruoka- ja laatutietoisuuteen

Luonnonmukaisen tuotannon kehitys on Varsinais-Suomessa nousujohteista ja tuottajien määrä on lisääntymässä edelleen aiempien vuosien tapaan. Näin voidaan päätellä Varsinais-Suomen ELY- keskuksen maaseutupalvelut -yksikön,  ProAgria Länsi-Suomen sekä MTK Varsinais-Suomen toteuttamassa kyselyssä alueen maataloustuottajille. Myös palautetta luomuvalvonnasta sekä ehdotuksia luomutuotannon kehittämiseksi annettiin runsaasti. Lue koko tiedote Varsinais-Suomen ELY-keskuksen sivuilta. Lue lisää »

Luomu on ympäristöystävällinen tuotantotapa

Tiedetoimittaja Marko Hamilo kirjoittaa Suomen Kuvalehdessä 7.6.2013, että ”luomu ei auta ympäristöä” ja että ”hallituksen luomuohjelma perustuu väärään oletukseen vesistö- ja ilmastokuormituksesta”. Jo lähtökohtaisesti luomu on ympäristöystävällinen tuotantotapa, koska se perustuu ekosysteemipalvelujen hyödyntämiseen, viljelykiertoon ja ravinteiden kierrättämiseen eikä siinä käytetä luonnon monimuotoisuutta tuhoavia kemiallisia torjunta-aineita. Lue lisää »

1 11 12 13 14