Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Kaakkois-Suomen kauppiaat tahtovat myyntiin lisää paikallista luomua

Kuluttajat haluavat ostaa luomua koko ajan enemmän. Vuonna 2018 luomutuotteiden myynti kasvoi valtakunnallisesti 9 prosenttia. Myös Kaakkois-Suomessa luomun kulutus on kasvussa. Uusia keinoja luomun kehittämiseen etsitään Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen kautta. – Alueen kauppiaat toivoisivat saavansa myyntiin yhä enemmän paikallisia luomutuotteita, kuten luomuvihanneksia. Lähellä tuotettu on selvä lisäarvo myös luomutuotteissa, kertoo Pro Luomu ry:n toiminnanjohtaja... Lue lisää »

Luomumansikat kypsyvät juhannuksen jälkeen

Luomumansikka on valmista poimittavaksi pian juhannuksen jälkeen. Suurin osa luomumansikasta myydään suoraan tiloilta ja niitä on myynnissä rajallisesti, joten tilalle on aina hyvä soittaa etukäteen ja sopia saapumisaika sekä tarvittava mansikkamäärä. Usein mansikkaa pääsee poimimaan itse. Pro Luomu ry julkaisi nettisivuillaan listan tiedossaan olevista luomumansikkatiloista, joista saa käydä ostamassa mansikkaa. Tänä vuonna mukana on myös... Lue lisää »

Puita pelloille? Peltometsäviljely tulee Suomeen

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on ehdotettu peltojen metsittämistä. Puiden tuomat hyödyt ja peltojen viljelykäytön voi kuitenkin myös yhdistää. Suomen peltometsäviljelyverkoston 17.6. Paraisilla järjestämässä tapahtumassa tuodaan alan oppeja muualta Euroopasta sekä esitetään keinoja soveltaa niitä Suomen olosuhteisiin. Puita ja perinteisempää peltoviljelyä yhdistävillä tuotantomenetelmillä on monia ympäristöhyötyjä. Puut peltoekosysteemissä lisäävät luonnon monimuotoisuutta niin maanpinnan alla kuin päälläkin, vähentävät eroosiota... Lue lisää »

Laura Rantanen aloitti Pro Luomu ry:ssä

Rantanen on tehnyt pitkän uran toimittajana ja viestinnän ammattilaisena, mutta hänellä on myös takanaan elämänvaihe luomutilan markkinointipäällikkönä ja luomuruokayrittäjänä. Rantanen pyöritti lisäksi yhdessä entisen miehensä kanssa Loimaalla Luamupuati Volteria ja järjesti tilalla kursseja ja tapahtumia. – Luomun edistäminen on ollut minulle tärkeää jo pitkään, sillä luomu vastaa osaltaan aikamme suurimpiin ongelmiin, kuten luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen,... Lue lisää »

Pro Luomu iloitsee hallituksen panostuksista luomuun

Pro luomu on erittäin iloinen siitä, että uusi hallitus ottaa luomun vahvistamisen tosissaan. Tänään julkistettuun hallitusohjelmaan on kirjattu esimerkiksi, että kotimaisten luomutuotteiden osuutta ruuantuotannossa, elintarvikejalostuksessa, kotimaan kulutuksessa ja viennissä tullaan lisäämään. – Luomun kulutus Suomessa ja tärkeimmillä vientimarkkinoilla on kasvanut koko 2010-luvun ajan. Kysynnän ennakoidaan kasvavan myös tulevaisuudessa. On äärimmäisen tärkeää, että hallitus tunnustaa tämän... Lue lisää »

A new contest celebrates innovative organic products

The goal of the contest is to inspire companies in the food industry to develop organic products that combine organic quality with other trendy characteristics. The contest encourages companies to introduce to the market organic products that consumers find interesting and that are built on skillful concepts. In addition to the actual product, contest entries... Lue lisää »

Uusi kansainvälinen kilpailu sparraa innovatiivisia luomutuotteita

European Organic Food Innovation Award -kilpailun tavoitteena on innostaa ruoka-alan yrityksiä kehittämään luomutuotteita, joissa luomulaatuun yhdistyy muitakin trendikkäitä ominaisuuksia. Kilpailulla halutaan kannustaa yrityksiä tuomaan markkinoille yhä pidemmälle konseptoituja luomutuotteita. Kilpailun finaali pidetään lokakuussa Luomuelintarvikepäivässä Finlandia-talolla. Varsinaisen tuotteen lisäksi kilpailuun voi ilmoittaa palvelun, teknologian tai prosessin, joka liittyy sertifioidun luomutuotteen valmistukseen tai jakeluun. Kilpailun pääkieli on... Lue lisää »

Joka kymmenes suomalainen maatila on luomutila

Viime vuosi oli luomutuotannon vahvan kasvun aikaa Suomessa, sillä luomuun siirtyi lähes 500 uutta maatilaa. Luomutilojen lukumäärä nousi yli 5 000:een; tiloista noin tuhat on kotieläintiloja. Luomutilojen osuus kaikista suomalaisista maatiloista on nyt 10,6 %. Luomun suosion kasvu näkyi myös peltohehtaareissa. Luomuviljelty peltoala laajeni 14 % ja oli lähes 297 000 hehtaaria. Suomen pelloista luomuviljelyssä on nyt... Lue lisää »

Suomen luomuvienti on ottamassa kasvuloikkaa

Pro Luomun teettämän selvityksen mukaan luomun osuus Suomen kaikesta elintarvikeviennistä on tällä hetkellä lähes kaksi prosenttia. Luomuviennin kasvunäkymät ovat hyvät, sillä yritykset lähes poikkeuksetta odottavat viennin lisääntyvän voimakkaasti. Luomuviennin suurimmat tuoteryhmät ovat viljapohjaiset tuotteet eli mylly- ja leipomotuotteet sekä erilaiset kaurapohjaiset valmisteet, maitovalmisteet sekä luonnontuotteet. Suomesta viedään myös muun muassa luomumakeisia sekä luomuperunajauhoja, -siemeniä ja... Lue lisää »

Luomukokki-kilpailu huipentuu voittajan valintaan

Vuoden tärkeimmillä ravintola-alan ammattimessuilla käytävään Luomukokki-kilpailuun valittiin kuusi kilpailijaa reseptikilpailun perusteella. Kilpailussa arvioidaan gastronomista ammattitaitoa ja kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja. Voittajalta edellytetään vahvaa tuntemusta luomuraaka-aineista. Tuomaristoon kuuluvat päätuomari Benjamin Frostell sekä Filip Langhoff, Toni Kostian, Simona Milazzo sekä lehdistön edustaja Heli Koivuniemi. Tule jännittämään kilpailun etenemistä Luomukokki-kilpailun semifinaali käydään keskiviikkona ke 6.3. kahdessa ryhmässä. Kolme finalistia... Lue lisää »

1 2 3 4 15