Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Organic wild collection in forests creates new possibilities

Birgitta Partanen has always been interested in nature. Her career as a project manager and now as a doctoral candidate has also the special emphasis on utilizing nature-based products. Current research maps out the possibilities the organic certification of forests will bring the forest owners as well as entrepreneurs in natural product sector. Almost all... Lue lisää »

Metsistä on moneksi – etenkin luomuna

  Tohtorikoulutettava Birgitta Partasen työtä on koko uran aikana leimannut kiinnostus luontoon ja luonnonantimien hyödyntämiseen. Nyt meneillään oleva tutkimus kartoittaa, mitä mahdollisuuksia metsien sertifiointi luomuun toisi sekä metsänomistajille että luonnontuoteyrittäjille. Lähes kaikki Suomen metsät olisivat sertifioitavissa luomukeruualueiksi nykyisiä metsänhoitokäytäntöjä muuttamatta. Tämä toisi mahdollisuuksia hyödyntää puhtaita metsiämme entistä monimuotoisemmin ja täysipainoisemmin. Metsä on muutakin kuin puuta,... Lue lisää »

Do organic food systems produce healthy diets?

Professor Carola Strassner specializes in food systems sustainability, with the emphasis on the whole system approach to sustainability. Her resent research interests are institutional catering, school meals and the organic food system. Organic food consumption patterns seem to be close to both recommended healthy dietary patterns as well as sustainable diet patterns. European studies show... Lue lisää »

Tuottaako luomuruokajärjestelmä terveellisempiä ruokavalioita?

 Luonnonmukaisen ruuan kulutus näyttää liittyvän sekä ruuan terveellisyyteen ja kestävyyteen. Professori Carola Strassner valotti viimeaikaisia tutkimustuloksia kansainvälisen luomukonferenssin lehdistötilaisuudessa 19.6.2017. Professori Strassner on erikoistunut ruokajärjestelmien kestävyyden tutkimukseen. Hänen viimeaikaisimmat tutkimuksensa ovat käsitelleet muun muassa julkisia ruokapalveluja. Eurooppalaisissa tutkimuksissa on todettu luomutuotteita käyttävillä kuluttajilla olevan yleensä myös ravitsemuksellisesti parempi ruokavalio. He siis syövät enemmän hedelmiä, kasviksia,... Lue lisää »

Luomuruoan terveellisyys puhuttaa luomukonferenssissa Mikkelissä

Luomuruoan terveellisyys kiinnostaa yhä kasvavaa kuluttajajoukkoa ja siitä keskustellaan myös Mikkelissä järjestettävässä kansainvälisessä luomukonferenssissa 19. – 21.6.2017. Luomukonferenssissa puhuu luomun huippuasiantuntijoita. Professori Carola Strassner on tutkinut luomuruokavalion yhteyttä ihmisten terveyteen. –          Carola Strassnerin mukaan eurooppalaisissa tutkimuksissa on todettu luomutuotteita käyttävillä kuluttajilla olevan yleensä myös ravitsemuksellisesti parempi ruokavalio, mikä edistää heidän terveyttään ja vähentää muun muassa... Lue lisää »

Mikkelin NJF-luomukonferenssi antaa vastauksia, miksi kannattaa suosia luomua

Mikkelissä kesäkuussa 2017 järjestettävä kansainvälinen luomualan NJF-konferenssi kokoaa yhteen ruokaketjun toimijoita maailmanlaajuisesti pohtimaan luomun tilannetta ruokajärjestelmissä. Konferenssissa puhuu useita kansainvälisiä johtavia luomututkijoita. Sekä professori John P. Reganold Washingtonin valtion yliopistosta että professori Gerald Rahmann nostavat esiin kysymyksen, miksi kannattaa suosia luomua.   Professori John P. Reganold tarkastelee luomuruoantuotannon kestävyyttä monipuolisesti huomioiden tuotantotavan ympäristövaikutuksia, taloudellista kannattavuutta, sosiaalista... Lue lisää »

Tietokortti Viherlannoitus- ja kerääjäkasvit avomaavihannestuotannossa on julkaistu

Tietokortti viherlannoitus- ja kerääjäkasvien hyödyntämiseen avomaavihannestuotannossa on julkaistu. Tietokortin tausta-aineistoa on kerätty suomalaisilta luomuvihannestiloilta Suomalainen kannattava ja voimistuva luomupuutarhatuotanto  -hankkeessa. Tietokortissa käsitellään monipuolisesti ja käyntännönläheisesti viherlannoitus- ja kerääjäkasvien ominaisuuksia ja tarkastellaan niiden hyödyntämistä käytännössä. Lue lisää… Lue lisää »

Vuosi ja väki on vaihtunut Luomuinstituutin koordinaatioyksikössä

Vuosi ja väki on vaihtunut Luomuinstituutin koordinaatioyksikössä. Johtaja Pirjo Siiskonen siirtyy eläkepäiville, tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila Luonnonvarakeskuksen kansainvälisiin tehtäviin ja tutkimusavustaja Juho Hämäläinen palaa kandiopintojensa pariin. Luomuinstituutin johtajana 1.1.2017 on aloittanut MMT Sari Iivonen ja myöhemmin kuulemme, millaisen koordinaatiotiimin hän on rakentanut. Vuoden vaihteessa Luomuinstituutin hallinnointi siirtyi sopimuksen mukaisesti Luonnonvarakeskuksen tehtäväksi vuosiksi 2017-2020. Luomuinstituutin ohjausryhmän puheenjohtajana... Lue lisää »

Luomuinstituutille haetaan johtajaa seuraavalle nelivuotiskaudelle

Luomuinstituutin johtajan tehtävä seuraavaksi nelivuotiskaudeksi 1.1.2017-31.12.2020 on julistettu haettavaksi. Luonnonvarakeskus (Luke) on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. Tutkimustulokset ja palvelut tuottavat lisäarvoa, kestävyyttä ja kilpailukykyä uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvalle elinkeinotoiminnalle ja tukevat yhteiskunnan päätöksentekoa. Luke tekee myös viranomaistehtäviä ja on yksi Suomen neljästä tilastoviranomaisesta. Tarjoamme tutkimustyölle nykyaikaiset puitteet, ja... Lue lisää »

1 2 3 4 5 12