Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Kiinnostaako yö petoaitauksessa?

Satu Kumpulainen järjesti Isokummun tilan luomuun heti, kun se siirtyi hänelle kolmetoista vuotta sitten. – Olen ollut aina luonnonsuojelija. Luomu oli itsestäänselvyys, kun minulle tarjoutui mahdollisuus jatkaa perheen tilaa kotiseudulla, Kumpulainen sanoo. Hänellä on viisi omaa lasta ja bonuslapsi, sekä kaksi lastenlasta. Isompien lasten allergiat ja ihottumat saivat Kumpulaisen aikoinaan perehtymään kemikaalijäämiin, eikä hän halunnut... Lue lisää »

Luomuinstituutti OKRA-messuilla 3.-6.7.2019

Luomuinstituutti osallistui OKRA-messuille Oripäässä 3.-6.7.2019.  Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen ja tutkimuspäällikkö Sari Autio sekä useat tutkijat vastasivat kävijöiden monenmoisiin kysymyksiin Luonnonvarakeskuksen messuosaston yhteydessä. Esimerkiksi useat metsänomistajat olivat kiinnostuneita metsien sertifioinnista luomukeruualueiksi. Messuvierailla oli myös mahdollisuus testata luomutietämystään leikkimielisessä tehtävässä, johon osallistui yhteensä 179 kävijää. Osallistuneiden kesken arvottiin luomutuotepaketti ja Onneksi on luomua -kirja. Onnetar suosi Sirpa Lintulaa... Lue lisää »

Keskustelua alueellisista luomusuunnitelmista Seinäjoella

Ruokasektorin koordinaatiohanke kutsuu alueellisia toimijoita Seinäjoelle 28.8. keskustelemaan alueellisista luomusuunnitelmista. Tilaisuudessa voi oppia muiden kokemuksista ja pohtia olisiko suunnitelma ajankohtainen myös omalla alueella ja miten sen tekemisen saisi käyntiin. Alueelliset luomusuunnitelmat käynnistyivät Suomessa Etelä-Pohjanmaalta, jossa suunnitelman työsti SME ORGANICS –hanke kansainvälisen verkoston tuella. Hämeessä on valmisteilla luomun tiekartta ja Kaakkois-Suomessa kartoitetaan parhaillaan luomun nykytilannetta suunnitelman pohjaksi. Tapaamisessa... Lue lisää »

AFINET-tietosivut

Agroforestry Innovation Networks (AFINET)-hankkeen  tuloksia on saatavilla myös suomeksi. Hankkeen innovaatioryhmät yhdeksässä maassa ovat tavanneet nyt neljästi ja ensimmäiset Euroopan laajuiset tulokset ovat saatavilla! Tähän mennessä on julkaistu 12 innovaatioihin liittyvää tietosivua, joiden aiheet on valittu innovaatioryhmien tunnistamien tiedon puutteiden perusteella. Tietosivut kertovat muun muassa agrometsätalouden suunnittelusta ja parhaista käytänteistä. Tietosivuista löytyy lisätietoa eri puulajien, kuten pähkinäpuiden, käytöstä... Lue lisää »

Kaakkois-Suomen kauppiaat tahtovat myyntiin lisää paikallista luomua

Kuluttajat haluavat ostaa luomua koko ajan enemmän. Vuonna 2018 luomutuotteiden myynti kasvoi valtakunnallisesti 9 prosenttia. Myös Kaakkois-Suomessa luomun kulutus on kasvussa. Uusia keinoja luomun kehittämiseen etsitään Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen kautta. – Alueen kauppiaat toivoisivat saavansa myyntiin yhä enemmän paikallisia luomutuotteita, kuten luomuvihanneksia. Lähellä tuotettu on selvä lisäarvo myös luomutuotteissa, kertoo Pro Luomu ry:n toiminnanjohtaja... Lue lisää »

Luomumansikat kypsyvät juhannuksen jälkeen

Luomumansikka on valmista poimittavaksi pian juhannuksen jälkeen. Suurin osa luomumansikasta myydään suoraan tiloilta ja niitä on myynnissä rajallisesti, joten tilalle on aina hyvä soittaa etukäteen ja sopia saapumisaika sekä tarvittava mansikkamäärä. Usein mansikkaa pääsee poimimaan itse. Pro Luomu ry julkaisi nettisivuillaan listan tiedossaan olevista luomumansikkatiloista, joista saa käydä ostamassa mansikkaa. Tänä vuonna mukana on myös... Lue lisää »

SuomiAreena: Keinolihaa vai hiiliviljelyä?

Keinolihaa vai hiiliviljelyä – kuka luo ruuantuotannon innovaatiot? Tervetuloa kuuntelemaan keskustelutilaisuutta SuomiAreenaan Puuvilla-lavalle (Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14, Pori) keskiviikkona 17.7.2019 klo 17.30–18.30. Keskustelu on nähtävissä myös MTV:n Katsomossa. Seuraa aihetta ja osallistu keskusteluun myös somessa #tulevaisuudenruoka! Keskustelijoina professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto luomuviljelijä Samuli Laurikainen, Silmusalaatti primus motor Janne Saarikko, Ajatusharppaamo apulaisprofessori Hanna Tuomisto, Helsingin yliopisto Keskustelun juontaa maisteri Simo... Lue lisää »

Laura Rantanen aloitti Pro Luomu ry:ssä

Rantanen on tehnyt pitkän uran toimittajana ja viestinnän ammattilaisena, mutta hänellä on myös takanaan elämänvaihe luomutilan markkinointipäällikkönä ja luomuruokayrittäjänä. Rantanen pyöritti lisäksi yhdessä entisen miehensä kanssa Loimaalla Luamupuati Volteria ja järjesti tilalla kursseja ja tapahtumia. – Luomun edistäminen on ollut minulle tärkeää jo pitkään, sillä luomu vastaa osaltaan aikamme suurimpiin ongelmiin, kuten luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen,... Lue lisää »

Teemaretki: luomukasvikset

Aika: torstai 6.6.2019 klo 10:00-16:30 Paikka: Lassen Luomu/ Kulmalan puutarha, Lintintie 36, 25520 Perniö as. 10:00  Kahvitarjoilu 10:30 Tilakierros Kulmalan puutarhalla Maapohjaviljely kasvihuoneessa ja uusi luomulainsäädäntö. Jetta Kulmala ja Lasse Kulmala, Lassen Luomu 12:30 Siirtyminen Saloon omilla autoilla (n. 20 minuutin ajomatka) Ruokailupaikka: Salon kaupungintalo, Henkilöstöravintola Kaneliomena, Tehdaskatu 2, 24100 Salo 13:00 Lounas (omakustanteinen 6€), lounaan... Lue lisää »

1 2 3 12