Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Maailman luomumarkkina kasvoi yli 100 miljardiin dollariin

Luomun maailmanmarkkinoiden arvo nousi 105 miljardiin US dollariin (97 miljardia euroa) vuonna 2018. Arvo kasvoi edellisestä vuodesta 8,24 prosenttia. Maailman luomumyynti on yli kuusinkertaistunut vuodesta 2000. Suurimmat luomumarkkinamaat ovat Yhdysvallat, Saksa ja Ranska. Ranskassa luomumyynti myös kasvoi eniten, 15,4 prosenttia. Suurin markkinaosuus luomulla on Tanskassa, jossa luomua on 11,5 prosenttia koko markkinasta. Suurimmat luomumarkkinat Maailmanlaajuisesti... Lue lisää »

Sales of organic food easily doubles over the decade

Retail sales of organic food increased by 9.6% in 2019. The Finnish Organic Food Association Pro Luomu estimates that last year saw sales of organic products worth around 368 million euros. In the 2010s as a whole, sales doubled. Pro Luomu began monitoring the trend in 2011, when sales amounted to approximately 163 million euros.... Lue lisää »

Diverfarming-hankkeella monimuotoisuutta edistävää viljelyä

Diverfarming-hankkeen tavoitteena on löytää viljelykäytäntöjä, jotka edistävät luonnon monimuotoisuutta ja samalla vähentävät ruoantuotannon riippuvuutta teollisista kemikaaleista. Tutkimushanke pyrkii linkittämään monimuotoisuuden hyödyt ruoantuotannon koko arvoketjuun. EU:n Horizon2020-ohjelmaan kuuluvassa hankkeessa on mukana 26 yhteistyökumppania, jotka ovat tutkimuslaitoksia ja yrityksiä useista EU-maista. Suomesta hankkeeseen osallistuu Luonnonvarakeskus (Luke) sekä kaksi pienjuustolaa Kaakkois-Suomesta. Hanke alkoi vuonna 2017 ja kestää viisi... Lue lisää »

Luomufoorumi 2020

Keskiviikko 25.3. Seminaari: Monimuotoinen luomutuotanto Paikka: Aikuiskoulutuskeskus Taitaja, Taitajantie 2, Kouvola 09.30 Kahvit 10.00 Seminaarin avaus Tervetuloa yhä luomuisempaan Kaakkois-Suomeen Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka 10.20-12.30  Luomusiementen tulevaisuus Lisää ja monimuotoisempaa luomusiementä: Luomusiemen fokusryhmän tulosten esittely, Ryhmän vetäjä Pekka Terhemaa, Etelä-Suomen ProAgria Kommenttipuheenvuorot: Lisää luomusiementä, tuoteryhmäpäällikkö Satu Pura, Hankkija Luomusiemenen käyttäjän näkökulma, puhuja avoinna Monimuotoisuuden mahdollisuudet;... Lue lisää »

Luomumatkailuyhdistys viitoittaa tietä kestävälle turismille

Suomen luomumatkailuyhdistys – ECEAT Suomi ry perustettiin vuonna 2005 edistämään ympäristövastuullista matkailua. Lisäksi yhdistyksen tavoitteena on tukea luomuviljelyä, maaseudun ekologisia toimeentulomahdollisuuksia ja ympäristönsuojelua sekä kulttuuriperinnön ja -maisemien suojelua. Yhdistyksen taustalla on Luomuliiton vetämä Luomua ja kestävyyttä matkailuun -hanke ja sen muodostama yhteistyöverkosto. Malli ympäristövastuullisen matkailun kehittämiseen saatiin eurooppalaisesta ECEAT-verkostosta (European Centre for Ecological and Agricultural... Lue lisää »

Ympäristöjärjestöiltä raikas avaus maatalouspoliittiseen keskusteluun

BirdLife Suomi, Natur och Miljö ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat laatineet yhteisen vision siitä, millaisia ympäristötavoitteita maatalouspolitiikalle tulisi asettaa ja miten tavoitteet voidaan saavuttaa EU:n seuraavalla ohjelmakaudella 2021–2027. Ympäristöjärjestöjen visio perustuu tuoreeseen tutkimustietoon. Kestävän maatalouden tiekartan mukaan maatalouden aiheuttamat, ympäristölle haitalliset kehityskulut kuten luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ja vesien rehevöityminen voidaan pysäyttää. Myös ilmastolle haitallisia päästöjä voidaan... Lue lisää »

TP Organics julkaisi strategisen tutkimus- ja innovaatiostrategiansa

Eurooppalaisen luomututkimuksen yhteistyöelimen TP Organicsin strateginen tutkimus- ja innovaatioagenda julkistettiin innovaatiopäivillä Brysselissä 3.-4.12.2019. Innovaatiopäivillä oli lähes sata osallistujaa eri puolilta Eurooppaa. Suomesta lisäkseni osallistuivat Anna Tall, Markku Niskanen ja Erkki Vihonen SME-Organics-hankkeesta. Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli kolme luentoesitystä, EU-rahoitteisten LIAISON ja XF-ACTORS –hankkeiden yhteinen työpaja sekä European Rural Innovation Contest –kilpailussa valittujen innovaatiolähettiläiden palkitseminen. Toisena... Lue lisää »

Uusi kotimainen luomuhärkäpapuvalmiste vuosien yhteistyön tulosta

Lokakuussa Luomuelintarvikepäivillä ensimmäistä kertaa järjestetyn European Organic Food Innovation Award -kilpailun voitti Gobbas Gårdin ja ravintola Härmän Ratin yhteistyössä kehittämä kotimainen luomuhärkäpaputuote. Se on tarkoitettu ammattikeittiökäyttöön. Tuomaristo sai kilpailun finaalissa maistettavakseen Härmän Ratin keittiömestarin Juha Ollilan uudesta innovaatiosta kehittelemiä applikaatioita yrttilevitteestä ja kasvissosekeitosta aina vegaaniseen kakkuun sekä köyhän miehen lakkajäätelöön. Tuote sai tuomaristolta kiitosta monipuolisuudesta,... Lue lisää »

Pro Luomun hallitus uudistui

Täysin uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Johanna Andersson (MTK ry). Vanhoina hallituksen jäseninä kautensa uusivat Niklas Kumlin (Helsingin mylly). Samuli Laurikainen (Snafu Oy / Silmusalaatti) ja Tuomas Salusjärvi (Valio Oy). Pro Luomun hallituskausi on kaksivuotinen, nyt valittujen jäsenien kausi on 2020-2021.   Vuonna 2020 Pro Luomun hallituksessa ovat: Alarotu Ilkka, SOK (pj.) Hovi Harri, Ruokakesko (vara-pj)... Lue lisää »

Rekry: Tiedottaja

Pro Luomu ry hakee TIEDOTTAJAA kertomaan uutisia, luomaan tarinoita ja välittämään tietoa luomusta. Edellytämme sinulta sujuvaa kirjoitustaitoa ja kykyä hahmottaa uutisaiheita soveltuvaa korkeakoulutusta elintarvikealan tuntemusta viestinnän, myös someviestinnän kokemusta innostusta ylläpitää mediasuhteita kykyä viestinnän strategiseen suunnitteluun kärsivällisyyttä toteuttaa myös pienen organisaation muita tehtäviä kykyä kommunikoida myös englanniksi itsenäistä työskentelyotetta Eduksi on myös: wordpress-osaaminen ruotsinkielen taito luomun tuntemus... Lue lisää »

1 2 3 13