Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

AFINET-tietosivut

Agroforestry Innovation Networks (AFINET)-hankkeen  tuloksia on saatavilla myös suomeksi. Hankkeen innovaatioryhmät yhdeksässä maassa ovat tavanneet nyt neljästi ja ensimmäiset Euroopan laajuiset tulokset ovat saatavilla! Tähän mennessä on julkaistu 12 innovaatioihin liittyvää tietosivua, joiden aiheet on valittu innovaatioryhmien tunnistamien tiedon puutteiden perusteella. Tietosivut kertovat muun muassa agrometsätalouden suunnittelusta ja parhaista käytänteistä. Tietosivuista löytyy lisätietoa eri puulajien, kuten pähkinäpuiden, käytöstä... Lue lisää »

Kaakkois-Suomen kauppiaat tahtovat myyntiin lisää paikallista luomua

Kuluttajat haluavat ostaa luomua koko ajan enemmän. Vuonna 2018 luomutuotteiden myynti kasvoi valtakunnallisesti 9 prosenttia. Myös Kaakkois-Suomessa luomun kulutus on kasvussa. Uusia keinoja luomun kehittämiseen etsitään Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hankkeen kautta. – Alueen kauppiaat toivoisivat saavansa myyntiin yhä enemmän paikallisia luomutuotteita, kuten luomuvihanneksia. Lähellä tuotettu on selvä lisäarvo myös luomutuotteissa, kertoo Pro Luomu ry:n toiminnanjohtaja... Lue lisää »

Luomumansikat kypsyvät juhannuksen jälkeen

Luomumansikka on valmista poimittavaksi pian juhannuksen jälkeen. Suurin osa luomumansikasta myydään suoraan tiloilta ja niitä on myynnissä rajallisesti, joten tilalle on aina hyvä soittaa etukäteen ja sopia saapumisaika sekä tarvittava mansikkamäärä. Usein mansikkaa pääsee poimimaan itse. Pro Luomu ry julkaisi nettisivuillaan listan tiedossaan olevista luomumansikkatiloista, joista saa käydä ostamassa mansikkaa. Tänä vuonna mukana on myös... Lue lisää »

SuomiAreena: Keinolihaa vai hiiliviljelyä?

Keinolihaa vai hiiliviljelyä – kuka luo ruuantuotannon innovaatiot? Tervetuloa kuuntelemaan keskustelutilaisuutta SuomiAreenaan Puuvilla-lavalle (Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14, Pori) keskiviikkona 17.7.2019 klo 17.30–18.30. Keskustelu on nähtävissä myös MTV:n Katsomossa. Seuraa aihetta ja osallistu keskusteluun myös somessa #tulevaisuudenruoka! Keskustelijoina professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto luomuviljelijä Samuli Laurikainen, Silmusalaatti primus motor Janne Saarikko, Ajatusharppaamo apulaisprofessori Hanna Tuomisto, Helsingin yliopisto Keskustelun juontaa maisteri Simo... Lue lisää »

Laura Rantanen aloitti Pro Luomu ry:ssä

Rantanen on tehnyt pitkän uran toimittajana ja viestinnän ammattilaisena, mutta hänellä on myös takanaan elämänvaihe luomutilan markkinointipäällikkönä ja luomuruokayrittäjänä. Rantanen pyöritti lisäksi yhdessä entisen miehensä kanssa Loimaalla Luamupuati Volteria ja järjesti tilalla kursseja ja tapahtumia. – Luomun edistäminen on ollut minulle tärkeää jo pitkään, sillä luomu vastaa osaltaan aikamme suurimpiin ongelmiin, kuten luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen,... Lue lisää »

Teemaretki: luomukasvikset

Aika: torstai 6.6.2019 klo 10:00-16:30 Paikka: Lassen Luomu/ Kulmalan puutarha, Lintintie 36, 25520 Perniö as. 10:00  Kahvitarjoilu 10:30 Tilakierros Kulmalan puutarhalla Maapohjaviljely kasvihuoneessa ja uusi luomulainsäädäntö. Jetta Kulmala ja Lasse Kulmala, Lassen Luomu 12:30 Siirtyminen Saloon omilla autoilla (n. 20 minuutin ajomatka) Ruokailupaikka: Salon kaupungintalo, Henkilöstöravintola Kaneliomena, Tehdaskatu 2, 24100 Salo 13:00 Lounas (omakustanteinen 6€), lounaan... Lue lisää »

A new contest celebrates innovative organic products

The goal of the contest is to inspire companies in the food industry to develop organic products that combine organic quality with other trendy characteristics. The contest encourages companies to introduce to the market organic products that consumers find interesting and that are built on skillful concepts. In addition to the actual product, contest entries... Lue lisää »

Häme puskee luomua kasvuun

Kuluvan vuoden alussa alkanut Luomussa vara parempi -hanke aikoo tuplata Hämeen luomutuotannon ja -kulutuksen. HAMK:n vetämän kolmevuotisen hankkeen tavoitteena on nostaa luomun osuus maakunnan pelloista 20 %:iin, ja kasvattaa sekä luomutuotannon määrää että luomuruoan käyttöä ammattikeittiöissä. Hanke aikoo valjastaa myös digitalisaation palvelemaan luomukehitystä. Viime vuonna Hämeessä oli luomuviljeltyä peltoa lähes 14 500 hehtaaria, mikä oli noin... Lue lisää »

KOULU kirittää luomukasvisten viljelyä

Luomun osuus Suomen koko vihannes- ja perunantuotannosta on noin 2-3 %. Vuonna 2018 luomuvihanneksia tuotettiin lähes 4,5 milj. kg ja luomuperunaa 14 milj. kg. Perunan ohella tärkeimmät suomalaiset luomukasvikset ovat porkkana, valkokaali, herne ja sipuli. Enemmän ja monipuolisempaa valikoimaa kuitenkin kaivattaisiin niin kaupoissa, ammattikeittiöissä kuin teollisuudessa. Kysyntä on ollut kasvussa jo pitkään, eikä tarjonta riitä... Lue lisää »

Tieteenkesyttäjä 2019

Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen on nimetty vuoden 2019 Tieteenkesyttäjäksi Mikkelin tiedepäivillä. Tieteenkesyttäjä-tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti tuoneet tiedettä julki helposti ymmärrettävässä muodossa. Pääsihteeri Matti Malinen Mikkelin yliopistokeskuksesta perustelee Sari Iivosen valintaa näin: Sari Iivonen on perehtynyt ja nostanut esiin monia kestävän ruokajärjestelmän kysymyksiä muun muassa luomualkutuotannon kehittämisessä, matkailu- ja ruoka-alan uusissa palvelukonsepteissa sekä... Lue lisää »

1 2 3 12