Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Rekry: Tiedottaja

Pro Luomu ry hakee TIEDOTTAJAA kertomaan uutisia, luomaan tarinoita ja välittämään tietoa luomusta. Edellytämme sinulta sujuvaa kirjoitustaitoa ja kykyä hahmottaa uutisaiheita soveltuvaa korkeakoulutusta elintarvikealan tuntemusta viestinnän, myös someviestinnän kokemusta innostusta ylläpitää mediasuhteita kykyä viestinnän strategiseen suunnitteluun kärsivällisyyttä toteuttaa myös pienen organisaation muita tehtäviä kykyä kommunikoida myös englanniksi itsenäistä työskentelyotetta Eduksi on myös: wordpress-osaaminen ruotsinkielen taito luomun tuntemus... Lue lisää »

LIVESEED-hanke selvittää luomusiemenen saatavuutta ja luomukasvinjalostusta Euroopassa

EU:n  ja Sveitsin yhteisrahoittama LIVESEED-hanke selvittää luomutuotetun lisäysmateriaalin saatavuutta Euroopassa. EU:n luomuasetuksen mukaan luomukasvinviljelyssä tulisi käyttää luomutuotettua siementä, mutta sen saatavuus on ollut rajallista. Hankkeessa on äskettäin julkaistu selvitys kasvinjalostushankkeista eri puolilla Eurooppaa, joiden tarkoituksena on parantaa luomusiemenen saatavuutta viljelijöiden käyttöön. Sen mukaan Euroopassa on 99 kansallista hanketta, joista vastaavat pääosin voittoa tuottamattomat organisatiot, pienet... Lue lisää »

Luomubuumi-hankkeen työpajat käynnissä

Luomubuumi-hankkeen toinen työpaja pidettiin Oulussa  3.9.2019. Hankkeessa kehitetään luomutuotteiden jalostus- ja markkinointiosaamista eri puolilla Suomea pidettävissä työpajoissa. Oulun työpajassa oli yli 20 osallistujaa Pohjois-Pohjanmaalta. Keskustelu oli vilkasta ja tuotenäyttelyssä riitti hypisteltävää.Oulun esitysten videointi ja muut materiaalit löytyvät nyt hankkeen nettisivuilla: https://luomuinstituutti.fi/tutkimus/elintarvikkeet-hankkeet/luomubuumi/ Seuraava työpaja pidetään Mikkelissä 15.10.2019. Lue lisää »

Luomutilat kutsuvat kylään Suomen luonnon päivänä

Koko perheen tapahtuman tarkoituksena on tehdä tutuksi kotimaista luomutuotantoa ja tilojen arkea. Monessa kohteessa voi tutustua eläimiin ja maatilan työkoneisiin, sekä ostaa satokauden tuotteita suoraan tilalta. Luomutilat ovat luonnon päivänä avoinna yleisölle noin kello 12-15. Kaikilla mukana olevilla luomutiloilla tuotetaan luomuruokaa, kuten kasviksia, viljaa, lihaa, marjoja tai härkäpapua. Kotieläintiloilla pääsee rapsuttelemaan lampaita tai ihailemaan esimerkiksi... Lue lisää »

Kuluttaja voi luottaa luomulaatuun

Vuoden 2018 luomuvalvontaraportin yhteenvedossa todetaan, että yli 98 prosenttia valvontajärjestelmässä mukana olevista toimijoista noudatti kaikkia luomutuotannolle asetettuja tuotantoehtoja. Lue lisää »

Kiinnostaako yö petoaitauksessa?

Satu Kumpulainen järjesti Isokummun tilan luomuun heti, kun se siirtyi hänelle kolmetoista vuotta sitten. – Olen ollut aina luonnonsuojelija. Luomu oli itsestäänselvyys, kun minulle tarjoutui mahdollisuus jatkaa perheen tilaa kotiseudulla, Kumpulainen sanoo. Hänellä on viisi omaa lasta ja bonuslapsi, sekä kaksi lastenlasta. Isompien lasten allergiat ja ihottumat saivat Kumpulaisen aikoinaan perehtymään kemikaalijäämiin, eikä hän halunnut... Lue lisää »

Luomuinstituutti OKRA-messuilla 3.-6.7.2019

Luomuinstituutti osallistui OKRA-messuille Oripäässä 3.-6.7.2019.  Luomuinstituutin johtaja Sari Iivonen ja tutkimuspäällikkö Sari Autio sekä useat tutkijat vastasivat kävijöiden monenmoisiin kysymyksiin Luonnonvarakeskuksen messuosaston yhteydessä. Esimerkiksi useat metsänomistajat olivat kiinnostuneita metsien sertifioinnista luomukeruualueiksi. Messuvierailla oli myös mahdollisuus testata luomutietämystään leikkimielisessä tehtävässä, johon osallistui yhteensä 179 kävijää. Osallistuneiden kesken arvottiin luomutuotepaketti ja Onneksi on luomua -kirja. Onnetar suosi Sirpa Lintulaa... Lue lisää »

Keskustelua alueellisista luomusuunnitelmista Seinäjoella

Ruokasektorin koordinaatiohanke kutsuu alueellisia toimijoita Seinäjoelle 28.8. keskustelemaan alueellisista luomusuunnitelmista. Tilaisuudessa voi oppia muiden kokemuksista ja pohtia olisiko suunnitelma ajankohtainen myös omalla alueella ja miten sen tekemisen saisi käyntiin. Alueelliset luomusuunnitelmat käynnistyivät Suomessa Etelä-Pohjanmaalta, jossa suunnitelman työsti SME ORGANICS –hanke kansainvälisen verkoston tuella. Hämeessä on valmisteilla luomun tiekartta ja Kaakkois-Suomessa kartoitetaan parhaillaan luomun nykytilannetta suunnitelman pohjaksi. Tapaamisessa... Lue lisää »

AFINET-tietosivut

Agroforestry Innovation Networks (AFINET)-hankkeen  tuloksia on saatavilla myös suomeksi. Hankkeen innovaatioryhmät yhdeksässä maassa ovat tavanneet nyt neljästi ja ensimmäiset Euroopan laajuiset tulokset ovat saatavilla! Tähän mennessä on julkaistu 12 innovaatioihin liittyvää tietosivua, joiden aiheet on valittu innovaatioryhmien tunnistamien tiedon puutteiden perusteella. Tietosivut kertovat muun muassa agrometsätalouden suunnittelusta ja parhaista käytänteistä. Tietosivuista löytyy lisätietoa eri puulajien, kuten pähkinäpuiden, käytöstä... Lue lisää »

1 2 3 13