Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Vielä ehtii: Ilmoittaudu Vuoden Luomutuote -kilpailuun 11.9. mennessä

Luomuliitto haluaa kannustaa elintarvikealan yrityksiä luomutuotteiden kehittämisessä palkitsemalla parhaat tuotteet vuosittain. Voit ilmoittautua Vuoden Luomutuote -kilpailuun 11.9. asti. Kilpailun voittajat palkitaan Luomupäivillä 3.11. Kilpailussa on kaksi eri sarjaa: kuluttajatuotteet sekä ammattikeittiötuotteet. Tuotteista arvioidaan paitsi maku ja muut aistinvaraiset ominaisuudet, myös pakkaus, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali. Lue tarkemmat kriteerit ja ilmoittaudu mukaan täällä. Voittajan valitsee asiantuntijaraati.... Lue lisää »

Ruotsi: Maatalous ja ilmasto – kokonaisvaltainen tarkastelu

Ilmastonmuutos on maailmassa suuri haaste. Maatalouden osuus ihmisen tuottamista kasvihuonekaasujen päästöistä on noin 20 %. Maataloutta ei ole mahdollista harjoittaa kokonaan ilman päästöjä. Päästöjä tulee vähentää suuresti maataloudessa kuten muussakin yhteiskunnan toiminnassa, jotta maailmanlaajuiset ilmastotavoitteet saavutetaan. Ruotsin Luomuliitto on laatinut Jordbruksverketin toimeksiannosta ja tuella ilmasto-ohjelman maatalouden kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämiseksi.  Lue lisää »

Raskaana oleville naisille oma ruokaohjelma Etelä Koreassa

Raskaana oleville naisille on käynnistynyt oma ruokaohjelma Etelä-Koreassa vuoden 2020 alusta alkaen. Ohjelman tarkoitus on tarjota ympäristöystävällisesti tuotettua ruokaa raskaana olevalle 45 000 naiselle ja uusille äideille. Koronavirus-pandemian takia ohjelmaa on laajennettu koskemaan 80 000 naista. Lue lisää »

Helsingin yliopisto mukaan eurooppalaiseen tutkimusallianssiin

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on liittynyt mukaan eurooppalaisten tutkimuslaitosten allianssiin Towards Chemical Pesticide-free Agriculture. Tutkimuslaitokset  yhdistivät voimansa, jotta EU:n tutkimusrahoitusta suunnattaisiin merkittävästi tutkimusaiheisiin, joiden avulla kemiallista kasvinsuojelua  voidaan tulevaisuudessa korvata ei-kemiallisilla menetelmillä ja vähentää riippuvuutta kemiallisista kasvinsuojeluaineista Euroopassa komission Vihreän kehityksen ohjelman ja Pellolta pöytään -strategian mukaisesti. Aloitteen allekirjoittaneiden 34 tutkimuslaitoksen tutkijat 20 Euroopan maasta... Lue lisää »

Luonnon päivä luomutiloilla saavuttaa myös virtuaalisesti

Satoi tai paistoi oli pandemia tai ei niin elokuun viimeisenä lauantaina vietettävä Suomen luonnon päivä on virallinen merkkipäivä, jolloin Suomen lippu nostetaan salkoon Suomen luonnon kunniaksi. Vaikka tänä vuonna emme voi kutsua koko Suomea kylään luomutiloille, tarjoamme kuitenkin virtuaalisia terveisiä luonnon monimuotoisuuden eteen ahertavilta luomutiloilta. Pysy kuulolla ja seuraa somea elokuun viimeisellä viikolla. Koronapandemiasta huolimatta... Lue lisää »

Luomun ja juuren maukas liitto

Miksi luomu toimii hapanjuurileivonnassa niin hyvin? Olisiko hapanjuurileipää leipovista mikroleipomoista ratkaisuksi luomuleivän tarjonnan lisäämiseen? Näitä asioita kysyimme kotileipomo Kipakan Kirsi Tanskalta ja hyvän leivän sanansaattajalta Eliisa Kuuselalta. – Hapanjuurileivonta lisää myös arvostusta raaka-ainetta kohtaan ja kiinnostusta siihen, mitä se jauhe pussissa on. Että se kasvaa meidän pellossamme ja on hyvin vahvasti kotimaista. Kiinnostutaan siitä, keitä... Lue lisää »

Kriisi poikii uusia innovaatioita

Järvenpäässä sijaitseva Härmän Rati voi hyvällä omallatunnolla mainostaa olevansa Suomen luomuisin ravintola ja kokous- ja juhlapaikka: ravintolan tarjonnasta on jopa 99 % luomua. Härmän Ratin Luomupojat-verkkokaupasta voi lounaiden lisäksi tilata ravintolan pienpanimotuotteita ja leivonnaisia sekä muita luomutuotteita. Kuten muutkin Suomen ravintolat, myös Härmän Rati on ollut huhti- ja toukokuun suljettuna ruokailijoilta. Kokonaan kiinni ravintola ei... Lue lisää »

Maan kasvukunnon kehittämishanke OSMO päätökseen

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin toteuttama nelivuotinen OSMO – Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä -hanke on saatu päätökseen ja tulokset ovat kaikkien käytettävissä. Tilatutkimuksissa pureuduttiin koelohkojen kasvukunnon parantamiseen erilaisin menetelmin ja viljelijävalmennuksessa kehitettiin yli 1300 viljelijän osaamista monin tavoin. Hankkeessa tuotettu runsas materiaali on nyt kaikkien vapaasti saatavana internetissä. Lue lisää »

Luomukasviksilla kova kysyntä, löytyykö työvoimaa?

Kuluttajat suosivat nyt kotimaisia luomukasviksia. Yksi poikkeustilan tuomista haasteista on löytää luomutiloille tarpeeksi apukäsiä ulkomaista työvoimaa koskevien rajoitusten vuoksi. Haastattelimme kahta luomukasvisten tuottajayritystä poikkeustilan järjestelyistä ja haasteista. Luomukasvisten kysyntä kasvanut Joroisissa Aholaisten luomutilalla on huomattu, että luomukasvisten menekki on noussut kuluttajapuolella huomattavasti maalis-huhtikuussa. Tilalla kauppakunnostetaan juuri varaston viimeisiä keräkaaleja. Tanja ja Erkki Aholaisen tilan luomukasviksia... Lue lisää »

1 2 3 15