Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Ympäristöjärjestöiltä raikas avaus maatalouspoliittiseen keskusteluun

BirdLife Suomi, Natur och Miljö ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat laatineet yhteisen vision siitä, millaisia ympäristötavoitteita maatalouspolitiikalle tulisi asettaa ja miten tavoitteet voidaan saavuttaa EU:n seuraavalla ohjelmakaudella 2021–2027. Ympäristöjärjestöjen visio perustuu tuoreeseen tutkimustietoon. Kestävän maatalouden tiekartan mukaan maatalouden aiheuttamat, ympäristölle haitalliset kehityskulut kuten luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ja vesien rehevöityminen voidaan pysäyttää. Myös ilmastolle haitallisia päästöjä voidaan... Lue lisää »

TP Organics julkaisi strategisen tutkimus- ja innovaatiostrategiansa

Eurooppalaisen luomututkimuksen yhteistyöelimen TP Organicsin strateginen tutkimus- ja innovaatioagenda julkistettiin innovaatiopäivillä Brysselissä 3.-4.12.2019. Innovaatiopäivillä oli lähes sata osallistujaa eri puolilta Eurooppaa. Suomesta lisäkseni osallistuivat Anna Tall, Markku Niskanen ja Erkki Vihonen SME-Organics-hankkeesta. Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli kolme luentoesitystä, EU-rahoitteisten LIAISON ja XF-ACTORS –hankkeiden yhteinen työpaja sekä European Rural Innovation Contest –kilpailussa valittujen innovaatiolähettiläiden palkitseminen. Toisena... Lue lisää »

Uusi kotimainen luomuhärkäpapuvalmiste vuosien yhteistyön tulosta

Lokakuussa Luomuelintarvikepäivillä ensimmäistä kertaa järjestetyn European Organic Food Innovation Award -kilpailun voitti Gobbas Gårdin ja ravintola Härmän Ratin yhteistyössä kehittämä kotimainen luomuhärkäpaputuote. Se on tarkoitettu ammattikeittiökäyttöön. Tuomaristo sai kilpailun finaalissa maistettavakseen Härmän Ratin keittiömestarin Juha Ollilan uudesta innovaatiosta kehittelemiä applikaatioita yrttilevitteestä ja kasvissosekeitosta aina vegaaniseen kakkuun sekä köyhän miehen lakkajäätelöön. Tuote sai tuomaristolta kiitosta monipuolisuudesta,... Lue lisää »

Luomufoorumi 2020

Ensimmäisen päivän seminaarissa teemana on monimuotoinen luomutuotanto, jonka alla erillisinä teemoina mm. luomusiemenet ja viljelyn monimuotoistaminen. Toisena päivänä kokoonnutaan tuttuun tapaan luomualan kehittäjien omaan työpajaan. . Tarkempi ohjelma, lisätiedot ja ilmoittautuminen päivittyvät tälle sivulle tammikuussa 2020. Luomufoorumi on vuosittan järjestettävä hanketoimijoille ja muille luomualan ammattilaisille suunnattu valtakunnallinen tapahtuma. Kaksipäiväisen tapahtuman ensimmäisenä päivänä on laajemmalle yleisölle... Lue lisää »

Pro Luomun hallitus uudistui

Täysin uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Johanna Andersson (MTK ry). Vanhoina hallituksen jäseninä kautensa uusivat Niklas Kumlin (Helsingin mylly). Samuli Laurikainen (Snafu Oy / Silmusalaatti) ja Tuomas Salusjärvi (Valio Oy). Pro Luomun hallituskausi on kaksivuotinen, nyt valittujen jäsenien kausi on 2020-2021.   Vuonna 2020 Pro Luomun hallituksessa ovat: Alarotu Ilkka, SOK (pj.) Hovi Harri, Ruokakesko (vara-pj)... Lue lisää »

Rekry: Tiedottaja

Pro Luomu ry hakee TIEDOTTAJAA kertomaan uutisia, luomaan tarinoita ja välittämään tietoa luomusta. Edellytämme sinulta sujuvaa kirjoitustaitoa ja kykyä hahmottaa uutisaiheita soveltuvaa korkeakoulutusta elintarvikealan tuntemusta viestinnän, myös someviestinnän kokemusta innostusta ylläpitää mediasuhteita kykyä viestinnän strategiseen suunnitteluun kärsivällisyyttä toteuttaa myös pienen organisaation muita tehtäviä kykyä kommunikoida myös englanniksi itsenäistä työskentelyotetta Eduksi on myös: wordpress-osaaminen ruotsinkielen taito luomun tuntemus... Lue lisää »

LIVESEED-hanke selvittää luomusiemenen saatavuutta ja luomukasvinjalostusta Euroopassa

EU:n  ja Sveitsin yhteisrahoittama LIVESEED-hanke selvittää luomutuotetun lisäysmateriaalin saatavuutta Euroopassa. EU:n luomuasetuksen mukaan luomukasvinviljelyssä tulisi käyttää luomutuotettua siementä, mutta sen saatavuus on ollut rajallista. Hankkeessa on äskettäin julkaistu selvitys kasvinjalostushankkeista eri puolilla Eurooppaa, joiden tarkoituksena on parantaa luomusiemenen saatavuutta viljelijöiden käyttöön. Sen mukaan Euroopassa on 99 kansallista hanketta, joista vastaavat pääosin voittoa tuottamattomat organisatiot, pienet... Lue lisää »

Luomubuumi-hankkeen työpajat käynnissä

Luomubuumi-hankkeen toinen työpaja pidettiin Oulussa  3.9.2019. Hankkeessa kehitetään luomutuotteiden jalostus- ja markkinointiosaamista eri puolilla Suomea pidettävissä työpajoissa. Oulun työpajassa oli yli 20 osallistujaa Pohjois-Pohjanmaalta. Keskustelu oli vilkasta ja tuotenäyttelyssä riitti hypisteltävää.Oulun esitysten videointi ja muut materiaalit löytyvät nyt hankkeen nettisivuilla: https://luomuinstituutti.fi/tutkimus/elintarvikkeet-hankkeet/luomubuumi/ Seuraava työpaja pidetään Mikkelissä 15.10.2019. Lue lisää »

Luomutilat kutsuvat kylään Suomen luonnon päivänä

Koko perheen tapahtuman tarkoituksena on tehdä tutuksi kotimaista luomutuotantoa ja tilojen arkea. Monessa kohteessa voi tutustua eläimiin ja maatilan työkoneisiin, sekä ostaa satokauden tuotteita suoraan tilalta. Luomutilat ovat luonnon päivänä avoinna yleisölle noin kello 12-15. Kaikilla mukana olevilla luomutiloilla tuotetaan luomuruokaa, kuten kasviksia, viljaa, lihaa, marjoja tai härkäpapua. Kotieläintiloilla pääsee rapsuttelemaan lampaita tai ihailemaan esimerkiksi... Lue lisää »

Kuluttaja voi luottaa luomulaatuun

Vuoden 2018 luomuvalvontaraportin yhteenvedossa todetaan, että yli 98 prosenttia valvontajärjestelmässä mukana olevista toimijoista noudatti kaikkia luomutuotannolle asetettuja tuotantoehtoja. Lue lisää »

1 2 3 13