Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Valtakunnallisilla Luomupäivillä oli edustettuna koko luomuketju

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo toi iloisia uutisia Valtakunnallisille Luomupäiville: orgaanisen seleenin käyttö on jatkossa sallittua luomutuotannossa. Valtakunnalliset Luomupäivät  järjestettiin Seinäjoella 25.–26.11.2014 teemalla Komiasti luomua. Luomupäivien pääpuhuja luomun maailmanlaajuinen kattojärjestön IFOAMin EU-ryhmän puheenjohtaja Marco Schlüter kertoi IFOAMin roolista EU-vaikuttajana ja luomuedunvalvontaelimenä. Schlüter otti kantaa erityisesti EU:n suunnitteilla olevaan luomuasetusuudistukseen ja vakuutti, että IFOAM pyrkii tekemään kaikkensa, että luonnonmukainen... Lue lisää »

Luomuruoan terveellisyyden tueksi löytyy tutkimustuloksia

Kesällä 2014 julkistetun kansainvälisen tutkimuksen mukaan luomuruokaa syövä saa ruoastaan enemmän antioksidantteja ja altistuu vähemmän raskasmetalleille ja torjunta-ainejäämille kuin tavanomaisesti tuotettuja elintarvikkeita suosiva. Tutkimusjulkaisun kirjoitustyössä mukana ollut Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen professori Raija Tahvonen esitteli Newcastlen yliopiston johtaman kansainvälisen tutkimusryhmän tekemän laajan meta-analyysin tuloksia Luomuinstituutin järjestämässä Scientific Seminar on Organic Food 2014 -luomututkimusseminaarissa Mikkelin Kyyhkylässä... Lue lisää »

Europarlamentin varapuhemies Rehn kuuli EU:n luomuasetuksesta asiantuntijoita Mikkelissä

Europarlamentaarikko ja Parlamentin varapuhemies Olli Rehn järjesti eilen 17.11. luomuasiantuntijatapaamisen Mikkelissä. RoudTable -tapaamisessa käsiteltiin EU:n luomulainsäädännön uudistamista ja koottiin suomalaisten näkemyksiä muutosehdotuksiin. Tilaisuuteen osallistui luomutuottajia sekä asiantuntijoita mm. Luomuinstituutista, Ruralia-instituutista, ProLuomusta, MTK:sta, Valiolta, maa- ja metsätalousministeriöstä, ProAgria Etelä-Pohjanmaalta sekä Suomen edustaja IFOAM:in hallituksesta. Yhteistuumin todettiin, että EU:n luomuasetuksessa on vielä kehittämistä ja että jatkossakin pohjoisen ulottuvuuden... Lue lisää »

Terveysnäkökulma monitieteisen luomututkimusseminaarin yhdistävä tekijä

Monitieteinen Scientific Seminar on Organic Food 2014 – open, critical and collaborative approaches kokosi Mikkeliin 50 luomututkijaa ja asiantuntijaa eri puolilta Eurooppaa sekä muualta maailmalta 5.–7.11.2014. Terveysnäkökulma oli yksi eri alojen tutkimusesityksiä yhdistävä tekijä; keskusteluun nousivat niin luomuruoan terveysvaikutukset, kotieläinten ja mehiläisten terveys, kuluttajakäyttäytymistä ja -asenteita ohjaavat terveyskäsitykset, puhumattakaan ruoan ympäristövaikutuksista ja luomusta  kestävän ruoantuotannon... Lue lisää »

Kansainvälinen luomututkimusseminaari käynnistyi Mikkelissä

Kansainvälinen luomututkimusseminaari Scientific Seminar on Organic Food 2014 – open, critical and collaborative approaches käynnistyi Kyyhkylän kartanossa Mikkelissä intensiivisten esitysten ja keskustelun merkeissä. Seminaariin osallistuu 50 luomualan asiantuntijaa eri puolilta Eurooppaa sekä muualta maailmalta kolmen päivän ajan 5.–7.11.2014. Ohjelmassa on kansainvälisesti tunnustettujen luomututkijoiden esityksiä. Seminaari on monitieteinen ja siellä esitellään luomututkimuksen tuloksia useista eri näkökulmista.... Lue lisää »

Luomutuotteiden matka lautaselle on haasteellinen

Luomun suosio on nousussa ja luonnonmukaisesti tuotetut elintarvikkeet kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän. Aktiivisin luomukulutus keskittyy pääkaupunkiseudulle, mutta ero muuhun maahan on kaventumassa. Jotta kysyntä ja tarjonta saadaan kohtaamaan, tietää se monia haasteita. Lue lisää »

Professori Pirjo Siiskonen: Lähiluomu on paras vaihtoehto

”Moni kuluttaja kannattaa lähiruokaa. On hyvä ostaa lähellä asuinpaikkaa tuotettua, paikkakunnan torilta saatavaa tai tuotetta, jonka tuottajan tuntee. Tämä ei kuitenkaan takaa tuotteen puhtautta ja turvallisuutta, jollei se ole luomua.” muistutti professori Pirjo Siiskonen Yle verkkosivuilla to 9.10. julkaistussa  ”Nyt on lähiluomun aika -kolumnissa. Tuore laaja tutkimus on osoittanut, että luomuruoka on puhtaampaa ja terveellisempää:... Lue lisää »

Syksyn 2014 Tutkittua tietoa luomusta luennot käynnistyvät 16.9.

Kaikille avoimet Tutkittua tietoa luomusta -luennot jatkuvat syksyllä 2014 joka toinen tiistai16.9. alkaen. Luentoja voi seurata myös verkon välityksellä Luomuinstituutin verkkokokoushuoneessa. Tutustu Tutkittua tietoa luomusta luentojen ohjelmaan ja verkko-osallistumisohjeisiin. Syksyn ensimmäisen luennon aiheena tiistaina 16.9. klo 9.00-10.00 on Luomu Etelä-Savon ravintoloissa, ja sen pitää elintarviketieteiden ylioppilas Juha-Pekka Järvinen Helsingin yliopistosta. Juha-Pekka Järvinen esittelee tavanomaisesti tuotettujen raaka-aineiden... Lue lisää »

1 8 9 10 11 12