Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Ruokatieto: Luomumaitoa juovat lapset saavat ruuasta vain vähän D-vitamiinia

Luomumaitoa juovat lapset saavat miltei puolet vähemmän D-vitamiinia verrattuna tavanomaista maitoa juoviin lapsiin. Tilanne selvisi Helsingin yliopiston tutkimuksessa. Luomumaitoon ei Suomessa lisätä D-vitamiinia.Tutkimuksessa vertailtiin luomumaitoa ja tavanomaista maitoa tarjoavan päiväkodin lasten D-vitamiinin saantia päiväkoti- ja kotiruuasta sekä vitamiinivalmisteista. Lisäksi lasten veren D-vitamiinipitoisuudet mitattiin. Vaikka D-vitamiinin saannissa oli suuri ero ryhmien välillä, oli lasten kokonaissaanti suositusten... Lue lisää »

Ruokatieto: Luomu ammattikeittiön lautasella maksaa vain vähän enemmän

Tavanomaisesti tuotettujen raaka-aineiden korvaaminen luomuruualla kasvattaa laskua – mutta ei aina kohtuuttomasti. Odotettu tulos saatiin espoolaisen Laurea ammattikorkeakoulun vertailussa. Luomun käytön suurimmaksi esteeksi koetaan julkisella sektorilla usein korkeampi hinta. Vertailu osoitti, että ruokalistasuunnittelun avulla voidaan kuitenkin ottaa käyttöön myös laadukkaampia ja hieman kalliimpia raaka-aineita. Lue Ruokatiedon koko uutinen Lue lisää »

Vaihtoehto-Nobel kestävän maatalouden kehittäjälle

Sveitsiläiselle Hans Herrenille ja hänen johtamalleen Biovision-Säätiölle on myönnetty vuoden 2013 Right Livelihood Award- palkinto. Herren on yksi johtavia ekologisen kasvinsuojelun ja kestävän maatalouden asiantuntijoita maailmassa. Palkinto myönnettiin hänelle hän pyrkimyksistään lopettaa aliravitsemus ja köyhyys maailmasta. Hän on toiminut pitkään sveitsiläisen kehityssäätiö Biovisionin puheenjohtajana. Lue lisää »

Slow Food liikkeen perustajalle YK:n ympäristöpalkinto

Slow Food liikkeen ideoija ja perustaja Carlo Petrini palkittiin YK:n ympäristöpalkinnolla hänen pioneerityöstään yli 30 vuoden aikana parantaa maailman maatalouden ja ruokahuollon tehokkuutta ja kestävyyttä suupala kerrallaan. Slow Food liikkeeseen kuuluu yli 100 000 jäsentä oli 150 maassa. Järjestö puolustaa paikallisia ruokaperinteitä, tukee monimuotoisuutta, pyrkii vähentämään ruokajätteitä ja tukee pieniä laaturuoan tuottajia. Lue lisää »

Uutuusvideo juhlistaa Luomuviikkoa

Suomessa vietetään 30.9.-6.10. Luomuviikkoa, joka näkyy ja kuuluu erilaisina tapahtumina ympäri maata. Pro Luomu juhlistaa Luomuviikkoa julkaisemalla Tämä on luomua -videon, joka kertoo visuaalisesti suomalaisesta luomutuotannosta. Videolla vieraillaan kuudella eteläsuomalaisella luomutilalla tutustumassa viljelijöiden arkeen ja luomueläinten elämään.  Lue lisää »

Virolainen luomutila valittiin Itämeren ympäristöystävällisimmäksi

Itämeren ympäristöystävällisin viljelijä löytyi tänä vuonna Virosta. Juhan Särgavaa kiitetään innovatiivisista, monipuolisista ja kustannustehokkaista keinoista, joiden avulla hänen luomumaitotilallaan vähennetään ravinnevalumia. WWF:n Itämeren viljelijöiden ympäristöpalkinto luovutettiinn Särgavalle 27.8.2013 Helsingissä. Lue lisää »

Seminaarissa ruodittiin luomuviennin näkymiä

Artikkeli ilmestynyt alunperin Luomulehdessä 4/2013 – www.luomulehti.fi. Suomalaisen luomun lupaavimmat vientinäkymät avautuvat itään päin, todettiin Pro Luomun keväällä järjestämässä seminaarissa. Luomun viennissä pätevät pitkälti samat säännöt kuin muussakin elintarvikeviennissä. Luomuvientiä houkutteli noin 30 kiinnostunutta kuulijaa toukokuun puolivälissä Ässäkeskuksessa Helsingissä järjestettyyn seminaariin. Seminaarissa julkistettiin myös selvitys suomalaisen luomun vientipotentiaalista. Selvityksen laatinut Erkki Pöytäniemi Organic Food Finlandista... Lue lisää »

Luomujatkojalostuskonferenssi 2012, Frankfurt: Teema kestävyys

 Eurooppalaisia luomujatkojalostuksen kanssa toimivia tahoja kokoontui 2012 marraskuussa Frankfurtiin jo toisen kerran järjestettyyn Luomujatkojalostuksen konferenssiin. Yhtenä teemana ja työpajan aiheena konferenssissa oli kestävä kehitys. Kestävän kehityksen työpajassa haettiin näkemyksiä IFOAM EU-ryhmän esitykseen lainmuutoksesta. Siinä on päädytty esittämään, että luomujatkojalostajilta ja -kaupalta vaadittaisiin kuulumista sopivan ympäristöjärjestelmän piiriin. Lue lisää »

Luomujatkojalostuskonferenssi 2012, Frankfurt: Teema laatu

Marraskuussa 2012 IFOAM EU-ryhmän järjestämässä luomujatkojalostuksen konferenssissa yhtenä teemana ja työpajan aiheena oli laatu. Luomumarkkinan kasvu ja laajeneminen erityisesti yhä jalostetumpien elintarvikkeiden tuotantoon on aiheuttanut tarvetta alan omalle laadun pohdinnalle. Haasteena on tuottaa luomun periaatteiden mukaisia elintarvikkeita, jotka on jalostettu mahdollisimman hyvin tuotteen omat ominaisuudet säilyttäen ja niitä jopa parantaen ja käyttäen mahdollisimman vähän lisäaineita,... Lue lisää »

1 8 9 10 11