Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Luomumansikka suoraan tilalta!

Luomumansikan itsepoimintaa tai suoramyyntiä tarjoavien luomutilojen yhteystiedot on listattu alle maakunnittain. Tilat ovat antaneet luvan julkaista yhteystietonsa tällä sivulla, mutta lista ei ole kattava. Luomutila, jos haluat yhteystietosi listalle, ota yhteys: info(at)proluomu.fi Luomumansikoita on poimittavissa vain rajallinen määrä päivittäin, joten soita aina etukäteen tilalle ja sovi saapumisaika ja poimintamäärä! Uusimaa Ali-Alhan luomutila Tallaantie 214, Karjalohja Kirsi... Lue lisää »

Saija Peltomaa: Viljelyn ihanuus ja kauheus

Teksti: luomuperunanviljelijä ja -pakkaaja Saija Peltomaa, Peltomaan Parhaat Itse olen edelleen vähän hämilläni, että mitä maailmassa tapahtuu ja mitä tästä mahtaa seurata. Olemme saaneet lähes kaikki tilan istutus- ja kylvötyöt tehtyä tältä keväältä. Viime vuonna tähän aikaan mietimme, että kannattaako pellolle mennä kun pellon lämpötila oli alle kymmenen asteen. Kumpi sitten on parempi? Haastavaa sanoa.... Lue lisää »

Simo Larmo: Maanviljely on kietoutunut viljelijän DNA:han

Teksti: Simo Larmo, Birkkalan tilan isäntä Huhtikuu toi kevään Suomusjärvelle ”humahtaen”. Vaikka lumet sulivat nopeasti kasvuston päältä, tuli sen myötä myös lämpimät kelit. Monesti vesi saattaa jäädä pellolle seisomaan, kun ojat eivät enää vedä, mutta nyt kaikki sujui kuin suoraan oppikirjasta. Olen monesti vitsaillut vaimolleni, että viidennen sukupolven jälkeen maanviljely alkaa jo kirjautua viljelijäsuvun DNA:han.... Lue lisää »

Luomu voisi olla suomalaisen ruoan vientivaltti

Teksti: Marja-Riitta Kottila ja Minna Nurro, Pro Luomu ry Luomun maailmanmarkkinoita seuraavan Ecovia Intelligence -konsulttiyhtiön mukaan luomun globaali myynti lisääntyi noin kymmenen prosenttia vuonna 2016 ja nousi 89,7 miljardiin US dollariin. Vuoteen 2001 verrattuna luomun myynti maailmassa on kasvanut noin 300 %. Kasvun ennakoidaan jatkuvan hyvänä, sillä nykyiset kuluttajatrendit suosivat luomua. Luomun kysyntä keskittyy Eurooppaan... Lue lisää »

Tuomas Salusjärvi: Jokaisella valinnalla on merkitystä

Teksti: johtaja Tuomas Salusjärvi, Valio Oy Entistä useampi suomalainen haluaa tietää tuotteiden taustat ja tarinan: missä tämän ruoan juuret ovat, millä tavoin se on tuotettu, mitä arvoja siihen liittyy? Suuntaus on pitkäaikainen ja vahvistuva, ei hetken trendi. Helpotamme elämää ja päätöksiä kaupan hyllyjen välissä, kun viestimme luomusta selkeästi ja monipuolisesti. Yksi uusi avaus on Merkkitekoja-kampanja,... Lue lisää »

Niklas Kumlin: Luomu vastuullisuuden edistäjänä

Teksti: toimitusjohtaja Niklas Kumlin, Helsingin Mylly Se on ihan loogista, onhan luomu tarkkaan määritelty tuotantotapa, joka nimensä mukaisesti on tavanomaista tuotantotapaa ”luonnonmukaisempi”. Yhä useamman mielestä luomutuotanto on vastuullisempi, järkevämpi ja kaiken kaikkiaan parempi tapa tuottaa ruokaa, mille on varmasti yhtä monta perustelua kuin on luomua suosivia ihmisiäkin. Vastuullisuus on kuluttajia aidosti kiinnostava teema ja luomumarkkinoiden... Lue lisää »

Maailman terveyspäivä: Myönteisiä vaikutuksia vanhoista viljoista

Perinteisesti vehnän jalostusohjelmat ovat tähdänneet jyväsadon ja valkuaispitoisuuden sekä leivontaominaisuuksien parantamiseen. Ravitsemukselliset ja fytokemialliset ominaisuudet on kuitenkin unohdettu. Vain vähän huomiota on kiinnitetty lajikkeiden mahdollisiin vaikutuksiin ihmisten terveyteen. Vanhoista vehnälajikkeista voidaan saada terveydellisiä etuja. . Lue lisää »

Matkaraportti: 5th Organic Processing Conference

16-17.1.2018, Zwolle, Hollanti Tuomo Tupasela, Luke Tänä vuonna konferenssissa otettiin huomioon innovatiiviset välineet (digitalisaatio), joiden avulla luomutoimijat voivat parantaa laatua sekä varmistaa avoimuuden ja jäljitettävyyden arvoketjussa. Konferenssissa tarkasteltiin myös luomualan suuntauksia ja tulevaisuuden näkymiä. Avaussession aiheena oli miten saavuttaa 50% luomupeltoala vuoteen 2030 mennessä. Avauspuheen piti Eduardo Cuoco (IFOAM EU director). Keskustelussa oli aiheina mm. pitäisikö... Lue lisää »

Erikoistutkija Jukka Salonen EWRS:n johtoon

Luomuinstituutin tutkijaverkoston jäsen, Luken erikoistutkija Jukka Salonen on valittu Euroopan rikkakasvialan tieteellisen järjestön EWRS:n (European Weed Research Society) johtotehtäviin kuudeksi vuodeksi 2018-2023. Seuran tavoitteena on edistää ja tukea rikkakasvitutkimusta Euroopassa. Jukka toimii ensimmäiset kaksi vuotta tieteellisen toimikunnan puheenjohtajana (Vice President) jatkaen seuraavat kaksi vuotta seuran toiminnasta vastaavana presidenttinä. Viimeisellä kahden vuoden jaksolla toimenkuvana johtokunnassa on PR-toimintaan ja... Lue lisää »

Renkaat keskeisessä roolissa maataloudessa

Oikeat renkaat ja niissä oikeat paineet pitävät peltomaata hyvässä kunnossa, säästävät polttoainetta, parantavat satoja ja viljelijän työhyvinvointia. Jokainen ei kuitenkaan voi olla osaaja kirjavilla rengasmarkkinoilla. Siksi Järki Pelto- ja OSMO -hankkeet yhdistivät voimansa ja pistivät pystyyn vahvaa osaamista sisältävän kolmen illan maatalousrengaskurssin Maakosketusta ja vetokykyä – mitä kaikkea tulisi tietää renkaista? Kolmen illan kurssi  Salon... Lue lisää »

1 2 3 4 5 11