Tilaa RSS-syöte Lisätietoa RSS-syötteistä

Tuottaako luomuruokajärjestelmä terveellisempiä ruokavalioita?

 Luonnonmukaisen ruuan kulutus näyttää liittyvän sekä ruuan terveellisyyteen ja kestävyyteen. Professori Carola Strassner valotti viimeaikaisia tutkimustuloksia kansainvälisen luomukonferenssin lehdistötilaisuudessa 19.6.2017. Professori Strassner on erikoistunut ruokajärjestelmien kestävyyden tutkimukseen. Hänen viimeaikaisimmat tutkimuksensa ovat käsitelleet muun muassa julkisia ruokapalveluja. Eurooppalaisissa tutkimuksissa on todettu luomutuotteita käyttävillä kuluttajilla olevan yleensä myös ravitsemuksellisesti parempi ruokavalio. He siis syövät enemmän hedelmiä, kasviksia,... Lue lisää »

OSMO esittelee maan kasvukuntoa Farmarissa 15-18.6.2017

OSMO- eli Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä –hankkeen osastolla esitellään monipuolisesti maan kasvukuntoa ja tilatutkimusten tuloksia. Osastolla esitellään myös tilatasolle sopivia maan kasvukunnon määrittämisen ja arvioinnin menetelmiä sekä maan kasvukunnon hoitomenetelmiä. Lue lisää »

Tutkija: Maan tiivistymistä pyrittävä välttämään

Pohjamaan tiivistymisen riski on kasvanut merkittävästi viime vuosikymmeninä. Rengaskuormat tulisi pitää hyvin kohtuullisina pohjamaan tiivistämisen välttämiseksi ja rengaspaineet alhaisina pintamaan tiivistymisen välttämiseksi. Maan tiivistymisen asiantuntija, dosentti Thomas Keller esitelmöi Luomupäivillä maan tiivistymisestä, sen vaikutuksista satoon sekä kosteuden vaikutuksesta maan muokkaukseen OSMO-hankkeen kutsumana. . Lue lisää »

Luomuinstituutin tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila väitteli 28.10.2016

Jaakko Nuutilan väitöskirjan johtopäätöksinä esitetään keinoja Suomen hallituksen asettamien luomutavoitteiden saavuttamiseksi vuoteen 2020 mennessä. Linkki väitöskirjaan : https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/167682/THEFINNI.pdf?sequence=1   Nuutila on tutkinut suomalaista ruokaketjua ja löytänyt tekijöitä, jotka estävät luomun kehittämistä. Hän ehdottaa tavoitteiden saavuttamiseksi konkreettisia toimenpiteitä sekä Suomen hallitukselle että ruokaketjun toimijoille.   – Nykyisen ruokaketjun haittavaikutuksista on tiedotettava, torjunta-aineille ja väkilannoitteille on asetettava haittavero,... Lue lisää »

Tieteen perusteluja luomuruoalle Ihmisen parhaaksi -seminaarissa

Mikkelissä vietettiin luomun superviikonloppua Maista luomu -tapahtuman merkeissä. Tapahtuma käynnistyi tieteen perusteluilla luomuruoalle Ihmisen parhaaksi -seminaarissa, joka keräsi runsaasti yleisöä. – Luomu on kasvun ala sekä Suomessa että maailmalla ja se perustuu koko ruokaketjun vastuullisten valintojen lisääntymiseen. Halutaan tuottaa, jalostaa, myydä, tarjota ja nauttia ruokaa, jonka tuottaminen tai nauttiminen ei ole haitallista. Luomu edesauttaa monipuolisen... Lue lisää »

Ensimmäinen Maista Luomu-tapahtuma saavutti suuren suosion

Mikkelissä järjestettiin viime viikonloppuna, 30.9.-2.10. Maista luomu-tapahtuma, joka saavutti suuren suosion. Tiedeseminaari Ihmisen parhaaksi 30.9. täyttyi kiinnostuneista kuulijoista ja yleisö kuuli tieteen perusteluja luomuruoalle. Seminaaritallenne ja seminaarin esityksiä.  Lue lisää>> Tertin kartanon Luomugaalailtaan olisi ollut tulijoita enemmän kuin taloon mahtui. Lauantaina Mikkelin Kirkkopuisto täyttyi luomusadonkorjuutuotteiden ja luomuruoan myyjistä, ostajista ja maistelijoista. Useilta myyjiltä tuotteet loppuivat... Lue lisää »

Vastuullisuusviesti luomumaidon puolesta

Vastuullisuusviestiä poljetaan 6.9 – 8.9.2016 eri puolilla Suomessa Ekocentrian ideoimana. Luomumaidon puolesta viesti korostaa luomumaidontuotannon kotimaisia luomurehuja, luonnon monimuotoisuuden edistämistä, eläimiä kunnioittavia tuotantotapoja, ravinteiden kierrätystä ja lisäaineiden käytön minimointia. Viestin on laatinut Brita Suokas Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista. Lue lisää »

Pro Gradu: Luomutuotannon saavutettavuus Pohjois-Karjalassa

  Tiivistelmä-Abstract Kuluttajien kiinnostus ruoan alkuperää, terveellisyyttä, turvallisuutta, ravintosisältöä sekä koko ruokaketjun toimintaa kohtaan on lisännyt luomutuotantoa ja luomuruoan kysyntää. Tuotannon kasvusta huolimatta luomutuotantoketjun toiminnassa on edelleen pullonkauloja ja turhaa byrokratiaa, joita tulisi karsia, jotta koko luomuketjun toimintaa voitaisiin käytännön tasolla helpottaa. Luomututkimusta tulisi lisätä myös siitä syystä, että Suomen valtion ja maabrändityöryhmän asettamiin luomun... Lue lisää »

MMM: Periaatepäätös julkisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen vastuullisuudesta hyväksytty

Hallituksen tavoite on, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa käytetään jatkossa vain vastuullisesti tuotettuja tuotteita. Tänään hyväksytty valtioneuvoston periaatepäätös linjaa, että valtion elintarvikehankinnoissa otetaan tehostetusti huomioon ympäristön kannalta hyvät viljelymenetelmät, eläinten hyvinvointi ja terveys sekä elintarviketurvallisuus. Käytännössä periaatepäätös näkyy julkisissa keittiöissä tarjottavan suomalaisen ruuan määrän kasvuna. Lue lisää »

1 4 5 6 7 8 11