« Takaisin hankelistaukseen

Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon (KOULU)

Luomukasvisten kasvanut kysyntä on johtanut jalostavan teollisuuden tarpeeseen lisätä luomukasvisten hankintaa. Luomuvihannesten ja -perunan tuotanto ei tällä hetkellä kata teollisuuden tarpeita, joten tuottajia tarvitaan lisää. Vihannesten ja perunan luomuviljely vaativat korkeaa ammattitaitoa ja viljelijän tulee olla tarkkaan perehtynyt mm. viljelykiertoon, maan kasvukuntoon, viljelytoimien ajoitukseen sekä kasvintuhoojien hallintaan.

”Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon” -hankkeen tavoitteena on lisätä luomukasvisten tuotannon määrää läntisessä Suomessa viljelykoulutuksien avulla. Kouluttajina toimivat alan tunnetuimpiin kuuluvat asiantuntijat Luonnonvarakeskuksesta ja Perunantutkimuslaitoksesta. Koulutusten toteutustapa on monipuolinen, sisältäen luentotyyppisiä osioita, ryhmäkeskusteluja, pellonpiennartilaisuuksia ja oman tilan kehittämiseen liittyviä neuvontakatsauksia. Lisäksi hanke toteuttaa 1-2 ulkomaille suuntautuvaa ammattimatkaa, joiden tavoitteena on entisestään syventää ja monipuolistaa viljelyosaamista.

Apetit Ruoka Oy, Finnamyl Oy, Jepuan Peruna Oy ja Kasvis-Kartano Oy ovat rahoittajina mukana Pyhäjärvi-instituutin koordinoimassa koulutushankkeessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen ja Perunantutkimuslaitoksen kanssa ja päärahoituksensa se saa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten kautta.

Toteutusajankohta ja -alue: 1.1.2019-31.12.2021, Etelä-Pohjanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi
Hankkeen nettisivut: http://www.pyhajarvi-instituutti.fi/default2.asp?active_page_id=277

Järjestäjän tiedot

Pyhäjärvi-instituutti, Luonnonvarakeskus, Perunantutkimuslaitos
Sauli Jaakkola
044 045 6423
sauli.jaakkola@pji.fi