« Takaisin hankelistaukseen

Luomutarjonnan lisääminen ja monipuolistaminen ammattikeittiöissä

Kohderyhmä: Hankeen kohderyhmiä ovat ruokapalveluiden edustajat/toteuttajat, luomuraaka-aineiden toimittajat ja tukut.

Tavoitteet: Päätavoitteena on luomutarjonnan lisääminen ja monipuolistaminen ammattikeittiöissä. Kysynnän ja tarjonnan kohtaamista parannetaan järjestämällä ammattikeittiöiden käyttöön sopivien luomutuotteiden tuotekehitys-ideapajoja, joihin kutsutaan ammattikeittiöiden edustajia, luomutuottajia, luomujatkojalostajia sekä tukkutoimijoita. Luomutuotteiden käytön lisäämisen tueksi syvennetään luomun käyttöönottamiseen liittyvän hintavertailun tekemistä.

Viestintä: Hankkeen toiminnoista ja tuloksista tiedotetaan ammattikeittiöille, tuottajille, tukkutoimijoille ja medialle Portaat luomuun -ohjelman sekä Pro Luomu ry:n uutiskirjeillä ja tiedotteilla.

Tulokset: Luomutuotteiden parempi saatavuus ja ammattikeittiöille soveltuvat reseptit. Ekoruokakoneen kehittäminen ja markkinointi.

Hanketta rahoittaa MAVI/maa- ja metsätalousministeriö.

Toteutusajankohta ja -alue: 1.1.2015-31.12.2016 Suomi
Hankkeen nettisivut: http://www.ekocentria.fi

Järjestäjän tiedot

Hankkeen päätoteuttajana toimii Savon koulutuskuntayhtymän kehittämisyksikkö EkoCentria ja osatoteuttajina Pro Luomu ry. Hankkeen toimintoja toteutetaan myös toimialalla työskentelevien yritysten ja ruokapalveluiden edustajien kanssa: Heinon Tukku Oy, Meira Nova Oy, Urtekram, Wihuri Oy Aarnio, Helsingin Mylly Oy ja Tampereen Steinerkoulun ruokapalvelut, Oppilasravintola Timjami.
Anu Arolaakso
044 785 4048
anu.arolaakso(at)sakky.fi