Ladataan Tapahtumat

Tilaa RSS-syöte Haluatko tapahtumat omalle sivustollesi?

Lisää koulutus tai tapahtuma »

Etsi Tapahtumat

Navigointinäkymä

Tapahtumaluokka

Tyhjennä suodattimet

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat listamuotoinen navigointivalikko

helmikuu 2019

Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon

26.2. klo 9.30 - 12.00
Tiedekeskus Tuorla, Väisäläntie 20
Piikkiö, Suomi

Tervetuloa luomuavomaanvihannesten ja luomuperunan viljelykoulutuksiin!   Maksuttomat aloitustilaisuudet:                    Etelä-Pohjanmaa: tiistai 19.2.2019 klo 9.30-12.00, Hotel Sorsanpesä, Törnäväntie 27, Seinäjoki Varsinais-Suomi: tiistai 26.2.2019 klo 9.30-12.00, Tiedekeskus Tuorla, Väisäläntie 20, Piikkiö Satakunta: keskiviikko 27.2.2019 klo 9.30-12.00, Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, Eura   Ensimmäiset koulutukset:                                  5.3. Piikkiö, 12.3. Kokemäki, 19.3. Ilmajoki     Kohderyhmä: Kaikki viljelijät, joita kiinnostavat avomaanvihannesten ja perunan viljely luomumenetelmin tai uusien menetelmien käyttöönotto tavanomaisessa viljelyssä.   Koulutusten tavoite: Lisätä viljelijöiden osaamista luomuavomaanvihannesten ja luomuperunan tuottamisessa sekä kasvattaa luomukasvisten tuotannon määrää…

Lue lisää »

Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon

27.2. klo 9.30 - 12.00
Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7
Eura, Suomi

Tervetuloa luomuavomaanvihannesten ja luomuperunan viljelykoulutuksiin!   Maksuttomat aloitustilaisuudet:                    Etelä-Pohjanmaa: tiistai 19.2.2019 klo 9.30-12.00, Hotel Sorsanpesä, Törnäväntie 27, Seinäjoki Varsinais-Suomi: tiistai 26.2.2019 klo 9.30-12.00, Tiedekeskus Tuorla, Väisäläntie 20, Piikkiö Satakunta: keskiviikko 27.2.2019 klo 9.30-12.00, Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, Eura   Ensimmäiset koulutukset:                                  5.3. Piikkiö, 12.3. Kokemäki, 19.3. Ilmajoki     Kohderyhmä: Kaikki viljelijät, joita kiinnostavat avomaanvihannesten ja perunan viljely luomumenetelmin tai uusien menetelmien käyttöönotto tavanomaisessa viljelyssä.   Koulutusten tavoite: Lisätä viljelijöiden osaamista luomuavomaanvihannesten ja luomuperunan tuottamisessa sekä kasvattaa luomukasvisten tuotannon määrää…

Lue lisää »
Vapaa

MARK och MASK – bördigare jord

28.2. klo 9.30 - 15.00
Axxell Brusaby, Brusabyvägen 2, 25700 Kimito

Bördig jord har bl.a. definierats som ’Mark som år efter år ger höga och jämna skördar med små insatser utifrån’. Sådana åkrar blir allt viktigare, både inom konventionell och ekologisk odling, då marginalerna för lönsamhet blivit mindre. Luomumpi Varsinais-Suomi projektet ordnar en svenskspråkig dag: MARK OCH MASK – BÖRDIGARE JORD Tid: 28.2.2019 kl. 9.30-15 Plats: Axxell Brusaby, Brusabyvägen 2, Kimito Anmälning: senast 20.2. till brusaby@axxell.fi Program: 9.30     Kaffe + kort intro om dagen och Luomumpi VS projektet             /…

Lue lisää »

maaliskuu 2019

-

Lannoita paremmin – osaamisryhmä käyntiin P-Karjalassa

12.3. klo 9.00 - 23.4. klo 15.30
Joensuu, Joensuu, Suomi

Miten kierrätyslannoitteista saadaan paras hyöty? Mille lohkolle sopii mikäkin lannoite? Miten arvioida lohkolta vapautuvan typen määrä? Millaiseen ravinnetasoon olisi hyvä pyrkiä? Miten lannoitus sovitetaan viljelykiertoon? Lannoitukseen liittyy paljon avoimia kysymyksiä. LaPaMa -hankkeen Lannoita paremmin -kurssin pienryhmässä haetaan näihin kysymyksiin vastauksia ja testataan uusia toimintamalleja lannoituksen suunnitteluun. Pohjois-Karjalassa käynnistyy pienryhmä maaliskuussa 2019. LaPaMa -hanketta toteuttavat SYKE ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti.Aika ja paikka: Aloitustapaaminen ti 12.3.2019 Joensuussa, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Lisäksi neljä verkkotapaamista noin kahden viikon välein, ja näiden välillä opitun…

Lue lisää »

Luomufoorumi 2019

13.3. klo 10.00 - 14.3. klo 15.30
Ahlman, Hallilantie 24
Tampere, Suomi

Vuoden 2019 Luomufoormi pidetään Tampereella Ahlmanilla 13.-14.3.2019. Tapahtuma alkaa ruoka-alan asiantuntijoille ja ammattilaisille suunnatulla seminaarilla, jonka teemana on luomun kasvuloikka. Toinen päivä on suunnattu erityisesti hanketoimijoille ja se toteutetaan osin työpajatyöskentelynä. 13.3.2019 Luomun kasvuloikka –seminaari 10.00 Aamukahvi 11.00 Seminaarin avaus: Miksi luomu kannattaa tuplata, toimitusjohtaja Timo Jaakkola, Ahlman 11.15 Luomun kasvuskenaariot: tuloksia tuoreesta selvityksestä, tutkijat Anu Koivisto ja Kauko Koikkalainen, Luonnonvarakeskus 11.45 Miten luomun myynti tuplataan? kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, SOK 12.15 Miten luomun vienti tuplataan? ohjelmajohtaja Esa Wrang, Business…

Lue lisää »

huhtikuu 2019

-

Pellot ja vedet kuntoon – viljelijöiden, neuvojien ja tutkijoiden yhteistyöllä

3.4. klo 9.00 - 16.00

Maan kasvukunnon kehittämisessä on suuria mahdollisuuksia. Kun ongelmat saadaan tunnistettua ja korjattua, peltojen tuottavuus paranee ja viljely helpottuu – mutta kehitystyö on vaativaa ja pitkäjänteistä. Meneillään on eräänlainen maatalouden renessanssi, jossa viljelijät, tutkijat ja neuvojat etsivät yhdessä keinoja tunnistaa ja parantaa maan kasvukuntoa. Havainto-, suunnittelu- ja korjaustoimenpiteitä kehitetään aktiivisesti. Kasvukunnon korjaaminen on motivoivaa ja mielekästä, mutta voidaanko sen avulla myös vähentää ravinnehuuhtoumia? Aika: ke 3.4.2019 klo 9.00–16.00 Paikka: Helsingin yliopisto, Viikki, Metsätieteiden talo, Raisio-sali (ent. luentosali B2), osoite: Latokartanonkaari 7,…

Lue lisää »

Yritysvierailu Munaxin vierailukeskukseen

9.4. klo 18.00 - 19.30
Munax-vierailukeskus, Torikantie 5
Laitila,

Tervetuloa Luomumpi Varsinais-Suomi -hankkeen ulkokananmuna-aiheiselle yritysvierailulle! Tiistaina 9.4. klo 18.00 pääsemme tutustumaan ulkokanojen elämään Laitilassa sijaitsevassa Munax Oy:n vierailukeskuksessa. Vierailun aikana tutuksi tulee koko tuotantoketju kanalasta pakkaukseen saakka. Luomukananmunantuotantoon liittyviin kysymyksiin on vastailemassa Munax Oy:n osakas ja luomukananmunantuottaja Juha Venno. Retki on osallistujille maksuton. Kokoontuminen vierailukeskuksen pihalla osoittessa Torikantie 5, Laitila klo 18.00. Ilmoittautumiset: Rosita Isotalo, rosita.isotalo@livia.fi, p. 050 438 9572. Mainitse samalla, mikäli olet kiinnostunut yhteiskuljetuksesta (lähtö ja paluu: Livian Tuorlan opetusyksikkö, Piikkiö. Kyytiin voi hypätä myös matkan varrelta).

Lue lisää »

Kierrätysravinteet luomuviljelyssä

11.4. klo 9.00 - 16.00
Knehtilän tila, Haapasaarentie 75
Hyvinkää, 05470 Suomi

Miten kierrätysravinteet käytännössä toimivat? Luomuliiton tapahtumassa kuulet tutkimustuloksia viljelykokeista, käytännön lannoituskokemuksia sekä pääset jututtamaan lannoitevalmistajia.

Aika: 11.4.2019 klo 9-16
Paikka: Knehtilän luomutila, Hyvinkää
Hinta: Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta lounas on omakustanteinen
Ilmoittautuminen: 1.4. mennessä

Lue lisää »
Vapaa

Luomuinfoilta

16.4. klo 17.00 - 20.00
Ilmaristen Matkailutila, Väänteläntie 45
Lieto,

Tervetuloa Lietoon kuulemaan ajankohtaista asiaa luomusta ja tapaamaan muita luomuviljelijöitä! Aika: ti 16.4. klo 17-20 Paikka: Ilmaristen Matkailutila, Väänteläntie 45 Lieto Ohjelma: 17.00 Kahvi (Luomumpi V-S tarjoaa) 17.30 Tervetuloa! Ajankohtaista Luomukorvauksesta; Erkki Aro V-S Ely Ajankohtaista kesän luomutarkastuksista; Rosita Isotalo Ammattiopisto Livia 18.00 Muokkaus, murunkestävyys ja hiilensidonta luomussa Heikki Ajosenpää ProAgria Länsi-Suomi 18.45 Erilaiset lannoitusvaihtoehdot luomussa; Viljelijäkokemuksia N. klo 20 tilaisuus päättyy Ilmoittautumiset 15.4.2019 mennessä: rosita.isotalo@livia.fi tai 050 438 9572 Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää »

Hämäläisen luomun tiekartta -seminaari

17.4. klo 10.00 - 15.00
HAMK Mustiala, Mustialantie 105
Mustiala, Suomi

Tervetuoa Luomussa vara parempi –hankkeen aloitusseminaariin Mustialaan 17.4.2019 klo 10-15. Hankkeen tavoitteena on edistää luomutuotantoa, jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä. Hankkeessa etsitään keinoja luomuosaamisen lisäämiseen koko ruokajärjestelmässä ja sen aikana rakennetaan Hämäläisen luomun tiekartta. Tiekartan lähtökohtana on valtakunnalliset luomutavoitteet. Kartan tekeminen kulkee koko hankkeen toteuttamisen ajan osana hankkeen toimintaa. Ohjelma 10.00 Avaus, Jukka Korhonen 10.15-10.45 Luomu suomalaisessa ruokajärjestelmässä -eväitä hämäläisen luomun tiekartan rakentamiseen, Marja-Riitta Kottila, ProLuomu 10.45-11.30 Luomussa vara parempi -hanke koko ketjun yhteistyötä - Luomualusta Mustiala, Outi Vahtila (HAMK)…

Lue lisää »
+ Tallenna omaan kalenteriin