Ladataan Tapahtumat

Tilaa RSS-syöte Haluatko tapahtumat omalle sivustollesi?

Lisää koulutus tai tapahtuma »

Etsi Tapahtumat

Navigointinäkymä

Tapahtumaluokka

Tyhjennä suodattimet

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat listamuotoinen navigointivalikko

lokakuu 2019

400CHF

Comparing organic and conventional agricultural cropping systems – What can be learned from the DOK and other long-term trials?

6.10.2019 klo 8.00 - 11.10.2019 klo 17.00

A sufficient agricultural production in a sustainable way is one of the main global and regional challenges in the future. Limited cropland, climate change, loss of soil quality and biodiversity coupled with excessive use of non-renewable resources require new solutions for future cropping systems beyond existing management practices.

Long-term experiments are unique research platforms to shed light on the performance of cropping systems and their impact on ecosystem services. Comparisons of organic and conventional systems in long-term field experiments provide essential information on biomass productivity, nutrient cycling, climate regulation and biodiversity conservation. The DOK (Bio-Dynamic, Bio-Organic, Konventionell) field experiment in Switzerland is now running for forty years and has provided a wealth of data. With this conference, we want to bring together scientists who have been researching the functioning of agricultural systems and underlying processes in the DOK and other field experiments worldwide. We will compile and synthesize this knowledge during sessions and workshops. The discussion shall reveal the potential and limitations of long-term experiments to answer questions on the sustainability of agricultural systems. Moreover, we will formulate future research questions to be studied in long-term experiments.

Lue lisää »

Luomubuumi – lisää luomutuotteita -työpaja

15.10.2019
Saimaa Stadiumi, Raviradantie 22 B
Mikkeli, Suomi

Kasvava luomukysyntä tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia kaikille elintarvikealan toimijoille. Työpajassa kerrotaan millaisia markkina-aukkoja selvityksen perusteella luomulle löytyy kotimaan päivittäistavarakaupasta ja esitellään ulkomaista luomutuotetarjontaa sekä ideoidaan uusia tuotteita ja keskustellaan yritysten tuotekehitystarpeista. Tervetuloa Luomubuumi-hankkeen työpajaan Mikkeliin 15.10.2019 Luomubuumi-työpaja_Mikkeli_15.10.2019

Lue lisää »

marraskuu 2019

Vapaa

Luomubuumi – lisää luomutuotteita -työpaja

19.11.2019 klo 12.00 - 16.00
Frami rakennus F, Kampusranta 11
Seinäjoki, Suomi

Trendi- ja markkinatietoa ja tuotekehitysideoita elintarvikeyrityksille Kasvava luomukysyntä tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia kaikille elintarvikealan toimijoille. Työpajassa kerrotaan millaisia markkina-aukkoja selvityksen perusteella luomulle löytyy kotimaan päivittäistavarakaupasta ja esitellään ulkomaisia trendejä ja tuotetarjontaa sekä ideoidaan uusia tuotteita ja keskustellaan yritysten tuotekehitystarpeista. Ohjelma: 12.00-12.30 Tervetuloa työpajaan! Luomubuumi-hankkeen ja osallistujien esittely (oma tuote mukaan) Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti ja Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus 12.30-13.00 Markkina-aukkoja luomutuotteille päivittäistavarakaupoissa toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu 13.00-13.15 Ruokavirasto neuvoo ja opastaa pk-yrityksiä ylitarkastaja Kaisa Kukkonen ja ylitarkastaja Katja…

Lue lisää »
Vapaa

Pellot kuntoon viljelijöiden, neuvojien ja tutkijoiden yhteistyöllä

27.11.2019

Millainen maan kasvukunto tarvitaan 10 000 kg/ha viljasadon tuottamiseen? Miten hallita perunamaiden märkyyttä ja kuivuutta? Mikä on ravinnetasapainon merkitys? Miten parantaa mangaanin, typen ja fosforin hyväksikäyttöä?  Maan kasvukunnon kehittämisessä on suuria mahdollisuuksia. Kun ongelmat saadaan tunnistettua ja korjattua, peltojen tuottavuus paranee ja viljely helpottuu – mutta kehitystyö on vaativaa ja pitkäjänteistä.  Näitä kysymyksiä käsitellään ja  saadaan vastauksia to 27.11.2019 Ilmajoella pidettävässä OSMO-hankkeen loppuseminaarissa. Aika: ke 27.11.2019 klo 9.30–16.00 Paikka: Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, Ilmajoen maatalousoppilaitos, Ilmajoentie 525, 60800 Ilmajoki Kohderyhmä: viljelijät, hanketyöntekijät,…

Lue lisää »

joulukuu 2019

-

Pellot kuntoon viljelijöiden, neuvojien ja tutkijoiden yhteistyöllä, Varsinais-Suomi

12.12.2019 klo 9.30 - 16.00

Miten saada ongelmalohkolta 8000 kg sato? Miten turvata juurien hapen saanti? Miten hallita märkyyttä ja kuivuutta?  Miten parantaa ravinteiden hyväksikäyttöä? Korjattavaa riittää – Aika ja rahat vähissä – Mitä tehdä? Maan kasvukunnon kehittämisessä on suuria mahdollisuuksia. Kun ongelmat saadaan tunnistettua ja korjattua, peltojen tuottavuus paranee ja viljely helpottuu – mutta kehitystyö on vaativaa ja pitkäjänteistä.  Näitä kysymyksiä pohditaan ja saadaan vastauksia Liedossa to 12.12.2019 OSMO-hankkeen loppuseminaarissa. Aika: to 12.12.2019 klo 9.30–16.00 Paikka: Kunnan virastotalo, Auditorio, Kirkkotie 13, 21420 Lieto Kohderyhmä:…

Lue lisää »

tammikuu 2020

Luomua ja lähiruokaa ammattikeittiöihin – infopäivä Turussa

22.1. klo 15.00 - 19.30
Forum Marinum (Linnankatu 72, Turku), Linnankatu 72
Turku, Suomi

Kiinnostaako kuulla, millaisia keinoja ammattikeittiöissä on käytettävissä lähi- ja luomuruoan osuuden kasvattamiseen? Tilaisuudessamme on tarjolla laaja ja ajankohtainen kattaus esityksiä julkisten ja yksityisten ammattikeittiöiden, alkutuottajien sekä elintarvikealan pk-yritysten yhteistyön mahdollisuuksista.   OHJELMA (muutokset mahdollisia) 15:00 - 15:15   Tilaisuuden avaus, Ville Korpelainen ja Johanna Mattila 15.15 - 16:15   Innovatiivinen hankintakumppanuus uuden lähiruokatuotteen   takana, Kirsi Ahosola, palvelupäällikkö, Polkka Oy ja Kim Langer,   Osuuskunta Myötävoima 16:15 - 16:45   Kotimaisen ruoan osuuden nosto Marttilan kunnan   ruokapalveluissa, kunnanjohtaja Carita…

Lue lisää »

helmikuu 2020

Vapaa

Kannattava ja kestävä kasvisviljely luomumenetelmin

5.2. klo 9.30 - 16.30
Teknologiakeskus Pripoli, Tiedepuisto 4
Pori, Suomi

Mitä luomukasvisten viljelyssä vaaditaan ja mitä luomumenetelmiä voidaan hyödyntää tavanomaisessa tuotannossa? Mikä merkitys on toiminnan suunnittelulla viljelyn onnistumisen kannalta ammattimaisessa viljelyssä? Mitä tarjottavaa tutkimuksella on kemiallisten torjunta-aineiden tilalle? Minkälaisella strategialla luomuvihannesten viljelyn saa kannattavammaksi? Vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan KOULU-hankkeen kaikille avoimessa kasvisseminaarissa. Tilaisuuden pääpuhujana on tanskalainen luomuvihannesviljelyneuvoja, agronomi Richard de Visser. Hänellä on 25 vuoden kokemus luomutuotannon neuvojana. Richard on erikoistunut luomujuuresten tuotantoon, luomuvihannesten lannoitusstrategioihin, vuoroviljelyyn, mekaaniseen rikkakasvien torjuntaan sekä maaperän tuottavuuden arviointiin luomuvihannestuotannossa. de Visser antaa esityksessään…

Lue lisää »

BIOFACH 2020

12.2. - 15.2.
Nürnberg Messe, 90471 Nürnberg
Nürnberg, Saksa

Maailman johtavat luomuelintarvikemessut järjestetään taas helmikuussa Saksan Nürnbergissä.

Lue lisää »
Vapaa

Työvälineitä luomutuotteiden konseptointiin

18.2. klo 12.00 - 16.00
Jokioisten tietotalo, Humppilantie 9
Jokioinen, 31600 Suomi

Työpajassa käsitellään luomutuotteiden konseptointia ja tuotekehitystä. Se sopii sekä uusia tuotteita ideoiville että olemassa olevan tuotteen kehittämistä pohtiville. Ohjelma: 12.00-12.30 Tervetuloa työpajaan! Luomubuumi-hankkeen ja osallistujien esittely (oma tuote mukaan) Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti ja Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus 12.30-13.00 Markkina-aukkoja luomutuotteille päivittäistavarakaupoissa toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry 13.00-13.30 Luomutarjonnan aukot ammattikeittiösektorilla kehittämispäällikkö Outi Vahtila, Hämeen ammattikorkeakoulu 13.30-13.45 Tutkimusartikkeleja yritystoiminnan tueksi Sari Autio, Luomuinstituutti 13.45-14.15 Kahvitauko ja tutustumista tuotenäyttelyyn 14.15-14.45 Luomutuotteiden konseptointi - havaintoja myymäläkartoituksesta projektipäällikkö Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto,…

Lue lisää »

maaliskuu 2020

Vapaa

Koh­ti kes­tä­väm­piä jul­ki­sia ruo­ka­pal­ve­lui­ta

31.3. klo 11.00 - 16.00
Tiedekulma, Helsinki, Yliopistonkatu 4
Helsinki,

Innovatiivisia strategioita julkisille ruokapalveluille: Kestävyystyökalu Itämeren alueelle (StratKIT) - hanke järjestää avoimen keskustelutilaisuuden Tiedekulmassa maaliskuussa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ruokapalveluiden kestävän kehityksen ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuuden kysymyksistä! Kohti yhä kestävämpiä julkisia ruokapalveluita - Suomi toimijana Itämeren alueella, osa 2 Tervetuloa Tiedekulmaan 31.03.2020 kuulemaan ja keskustelemaan ruokapalveluiden kestävän kehityksen ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuuden kysymyksistä. Ajankohta: tiistai 31.03.2020, klo 11.00 – 16.00 Paikka: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4), Helsinki - Think Lounge 2. krs Esitysten aiheina ovat: - Hiilijalanjälki EU-politiikassa ja ruoassa - Kansainvälinen…

Lue lisää »
+ Tallenna omaan kalenteriin