Ladataan Tapahtumat

Tilaa RSS-syöte Haluatko tapahtumat omalle sivustollesi?

Lisää koulutus tai tapahtuma »

Etsi Tapahtumat

Navigointinäkymä

Tapahtumaluokka

Tyhjennä suodattimet

Menneet Tapahtumat

Tapahtumat listamuotoinen navigointivalikko

joulukuu 2018

PERUTTU! Minustako luomutuottaja? -info

10.12.2018 klo 16.00 - 19.00
ProAgria Länsi-Suomi Salo, Örninkatu 15
Salo,

TILAISUUS PERUTTU OSALLISTUJIEN PUUTTEEN VUOKSI! Miten luomuun siirtyminen vaikuttaa tilan toimintaan? Kannattaako se taloudellisesti? Mitä tilalla pitää huomioida? Miten luomuun pääsee? Mistä aloittaa? Entä luomusitoumus ja valvonnat? Onko luomutuotteille kysyntää? Tervetuloa kuulemaan Luomumpi Varsinais-Suomi -hankkeen tilaisuuteen, mitä luomuun siirtyminen tarkoittaa käytännössä! Minustako luomutuottaja? -info järjestetään Ma 10.12.2018 klo 16:00 – 19:00 Salossa (ProAgria Länsi-Suomi Salon toimisto, Örninkatu 15, Salo) Luomuinfoissa mukana luomuasiantuntija Rosita Isotalo Liviasta sekä talousasiantuntija Juho Juusela ProAgria Länsi-Suomesta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kahvitarjoilun järjestämiseksi viimeistään 7.12. Rosita Isotalo, rosita.isotalo@livia.fi tai 050 438 9572…

Lue lisää »

Minustako luomutuottaja? -info

12.12.2018 klo 16.00 - 19.00
Novida Uusikaupunki, Viikaistenkatu 1
Uusikaupunki,

Miten luomuun siirtyminen vaikuttaa tilan toimintaan? Kannattaako se taloudellisesti? Mitä tilalla pitää huomioida? Miten luomuun pääsee? Mistä aloittaa? Entä luomusitoumus ja valvonnat? Onko luomutuotteille kysyntää? Tervetuloa kuulemaan Luomumpi Varsinais-Suomi -hankkeen tilaisuuteen, mitä luomuun siirtyminen tarkoittaa käytännössä! Minustako luomutuottaja? -info järjestetään Ke 12.12.2018 klo 16:00 – 19:00 Uudessakaupungissa (Ammattiopisto Novida, Viikaistenkatu 1, Uusikaupunki (B-rakennus, luokka 113)) Luomuinfoissa mukana luomuasiantuntija Rosita Isotalo Liviasta sekä talousasiantuntija Juho Juusela ProAgria Länsi-Suomesta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kahvitarjoilun järjestämiseksi viimeistään 10.12. Rosita Isotalo, rosita.isotalo@livia.fi tai 050 438 9572 Samansisältöinen tilaisuus myös Salossa…

Lue lisää »
-

Miten kestävyyttä viljelyyn?

13.12.2018
Huittisten kaupungintalo, valtuustosali, Risto Rytin katu 36
Huittinen, 32700 Suomi

Pellon kasvukuntoa ja ravinnetaloutta sekä rikkakasvien hallintaa käsitellään Huittisissa 13.12.2018 järjestettävällä kurssilla.  Usean hankkeen yhteistilaisuudessa käsitellään keinoja peltokasvien ja vihannesten menestyksekkääseen viljelyyn muuttuvissa olosuhteissa. Aika: to 13.12.2018 klo 9.00-15.00 Paikka: Huittisten kaupungin valtuustosali, Risto Rytin Katu 36, 32700 Huittinen Kohderyhmät: Tilaisuus on suunnattu peltokasvien ja vihannesten viljelijöille sekä muille asiasta kiinnostuneille. Ohjelma: 9.00               Aamukahvi 9.30               Tervetuloa, kestävä viljely on monen osatekijän summa Teija Kirkkala, toiminnanjohtaja, Pyhäjärvi-instituutti 9.45               Miten viljelijä voi selvittää peltojensa kasvukuntoa? Tuomas Mattila, yliopistotutkija-viljelijä, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti 10.15            …

Lue lisää »

tammikuu 2019

-

Lannoita paremmin – Lannoitussuunnittelun osaamisryhmä Kaakkois-Suomeen

15.1.

Miten kierrätyslannoitteista saadaan paras hyöty? Mille lohkolle sopii mikäkin lannoite? Miten arvioida lohkolta vapautuvan typen määrä? Millaiseen ravinnetasoon olisi hyvä pyrkiä? Miten lannoitus sovitetaan viljelykiertoon? Lannoitukseen liittyy paljon avoimia kysymyksiä. LaPaMa -hankkeen Lannoita paremmin -kurssin pienryhmässä haetaan näihin kysymyksiin vastauksia ja testataan uusia toimintamalleja lannoituksen suunnitteluun. Kaakkois-Suomessa käynnistyy pienryhmä tammikuussa 2019. LaPaMa -hanketta toteuttavat SYKE ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti.Aika ja paikka: Aloitustapaaminen ti 15.1.2019 Kouvolan seudulla, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Lisäksi neljä verkkotapaamista noin kahden viikon välein, ja näiden välillä…

Lue lisää »

Luomumetsän mahdollisuudet -info

22.1. klo 16.45 - 20.00
Ammattiopisto Livia, Tuorla, Tuorlantie 1
Piikkiö, 21500 Suomi

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan metsien luomusertifioinnin ja luomuluonnontuotteiden keruun mahdollisuuksista! Ilmoittaudu tästä 17.1.2019 mennessä. Ohjelma: 16.45 Kahvitarjoilu 17.00 Tilaisuuden avaus, kokemuksia Satakunnasta / Tapio Nummi, Metsäkeskus 17.15 Mitä keruutuotteet ovat, Livian opetustarjonta / Taina Kummunsalo, Ammattiopisto Livia 17.30 Mitä keruualueiden luomusertifiointi tarkoittaa? / Jaana Elo, luomukeruutuotannon asiantuntija 18.15 Tuoreen luomumetsänomistajan kokemuksia / Krista Lehto-Kivelä, Alaspään tila, Perniö 18.35 Tauko 18.50 Metsään.fi-palvelu / Jussi Somerpalo, Metsäkeskus 19.00 Metsänhoitoyhdistyksen palvelut / Timo Vesterinen, Metsänhoitoyhdistys Lounametsä 19.15 Luomukeruutuotannon ohjemateriaali / Alma Lehti, ProAgria Länsi-Suomi…

Lue lisää »

Puutarhatuotteiden jatkojalostus -infopäivä

30.1. klo 9.30 - 15.00
Ammattiopisto Livia, Maaseutuopisto Tuorla, Tuorlantie 1
Piikkiö, Suomi

Kiinnostaako vihannesten, marjojen tai hedelmien jatkojalostus omalla tilalla? Mitä se edellyttää käytännössä? Tai haluatko tietää, mitä mahdollisuuksia tarjoaa luomuvihannesten tuotanto teollisuuden jalostettavaksi? Tule kuulemaan puutarhatuotteiden jatkojalostuksen vaatimuksista, mahdollisuuksista ja käytännöistä Tuorlaan 30.1.2019. Tilaisuus on maksuton. OHJELMA (muutokset mahdollisia) 9.30 Saapuminen ja kahvi tai tee 10.00 Infopäivän avaus ja katsaus markkinoihin & kuluttajatrendeihin / Ville Korpelainen, Livia, Luomumpi Varsinais-Suomi 10.30 Puutarhatuotteiden jatkojalostus – elintarvikelainsäädännön ja luomuvalvonnan näkökulma / Johanna Mattila, Turun yliopisto, Brahea-keskus 11.15 Luomuvihannesten jalostus hapattamalla / Outi Tamminen, Kairoon…

Lue lisää »

helmikuu 2019

€98 – €128

Jatkojalostusteemainen retki Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle

5.2. - 6.2.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan luomuhankkeet järjestävät jatkojalostusteemaisen opintoretken Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle 5.-6.2.2019. Vierailukohteisiin kuuluu laaja-alaisesti elintarvikealan yrityksiä,  ja vierailuilla keskitytään elintarvikkeiden jatkojalostukseen. Kohteet edustavat sekä luomu- että tavanomaista tuotantoa. Katso tästä tapahtuman ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 29.1.2019 mennessä: tuuli.pirttikoski(at)satafood.net tai 040 183 9995 tai alma.lehti(at)proagria.fi tai 0400 725 995. Tervetuloa!  

Lue lisää »

Leverage Points 2019

6.2. - 8.2.
Leuphana University of Lüneburg, Universitätsallee 1
Lüneburg, 21335 Saksa

International conference on sustainability research and transformation. Core themes: Re-structuring institutions for transformative change Re-connecting people and nature as a deep leverage point Re-thinking how we know and act in relation to sustainability transformations Systems thinking and complexity as tools for transformation Transformative research practices in sustainability science Emerging ideas Welcome!

Lue lisää »

Maatalouden uusimman ympäristötiedon vaihtopäivät 12.-13.2.2019 Jyväskylässä

12.2. klo 11.00 - 13.2. klo 13.00
Jyväskylä, Suomi

Maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö järjestävät taas maatalouden uusimman ympäristötiedon vaihtopäivät. Tilaisuus järjestetään 12.-13.2.2019 Jyväskylän Paviljongissa. Katso tämän viestin alla oleva kutsu tapahtumaan ja ilmoittaudu mukaan!   12.2. järjestetään työpajoja, jotka tukevat CAPin tulevan kauden suunnittelua ja muodostavat tilannekuvaa eri sidosryhmien työskentelystä maatalouden ympäristöasioiden edistämisessä. Työpajojen teemat on esitetty alla. Työpajatyöskentely rakentuu ennakkokyselyn tuloksista ja niiden keskusteluttamisesta.  1. Ravinnekierto, maan kasvukunto, vesistökuormitus 2. Luonnon monimuotoisuus 3. Ilmastonmuutoksen hillintä 4. Maatalouden sopeutuminen muuttuvaan ilmastoon 5. Ympäristötieto osana ammatillisuutta, tiedon välittäminen, viljelijöiden…

Lue lisää »

Koulutuksella osaamista luomukasvistuotantoon

19.2. klo 9.30 - 12.00
Hotel Sorsanpesä, Törnäväntie 27
Seinäjoki, Suomi

Tervetuloa luomuavomaanvihannesten ja luomuperunan viljelykoulutuksiin!   Maksuttomat aloitustilaisuudet:                    Etelä-Pohjanmaa: tiistai 19.2.2019 klo 9.30-12.00, Hotel Sorsanpesä, Törnäväntie 27, Seinäjoki Varsinais-Suomi: tiistai 26.2.2019 klo 9.30-12.00, Tiedekeskus Tuorla, Väisäläntie 20, Piikkiö Satakunta: keskiviikko 27.2.2019 klo 9.30-12.00, Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, Eura   Ensimmäiset koulutukset:                                  5.3. Piikkiö, 12.3. Kokemäki, 19.3. Ilmajoki     Kohderyhmä: Kaikki viljelijät, joita kiinnostavat avomaanvihannesten ja perunan viljely luomumenetelmin tai uusien menetelmien käyttöönotto tavanomaisessa viljelyssä.   Koulutusten tavoite: Lisätä viljelijöiden osaamista luomuavomaanvihannesten ja luomuperunan tuottamisessa sekä kasvattaa luomukasvisten tuotannon määrää…

Lue lisää »
+ Tallenna omaan kalenteriin