Luomupäivät Mikkelissä 12.-13.11.2013nettisivukuva_pieni

Vuoden 2013 Luomupäivien satoa- pellolta lautaselle

Valtakunnalliset Luomupäivät 2013 – pellolta lautaselle kokosivat Mikkeliin 12.-13.11.2013 noin 110 luomusta kiinnostunutta kuulijaa ympäri Suomen. Tapahtuma oli hyvä tilaisuus verkostoitumiseen sekä mielipiteiden vaihtamiseen tuottajien, yrittäjien, asiantuntijoiden sekä ammattikeittiöväen kesken.

Pellolta-päivänä keskusteltiin mm. valkuaisomavaraisuudesta, luomutuottajien mentor-toiminnasta, lähiluomutuotannosta sekä neuvonnan ja tutkimuksen yhteistyöstä. Päivän päätteeksi Luomuliitto palkitsi Vuoden Luomuyrittäjän. Kunniakirjan kävi pokkaamassa SunSpelt Oy:n toimitusjohtaja Kari Kaipainen. Lisätietoa Luomuliiton sivuilta.

Lautaselle-päivän seminaariosuudessa kuultiin maa- ja metsätalousministeriön puheenvuoro hallituksen luomualan kehittämisohjelmasta ja luomualan kehittämisen tavoitteista vuoteen 2020.

Puheenvuoroissa pohdittiin ja etsittiin ratkaisuja myös ammattikeittiöille soveltuvien luomutuotteiden saatavuuden parantamiseen. Yksi päivän puhuttavimmista aiheista oli luomumaidon D-vitaminisointi, mikä lisäisi toteutuessaan luomumaidon käyttöä päiväkoti- ja kouluruokailuissa.

Luomupäivillä luovutettiin myös Portaat luomuun -diplomit Mikkelin ammattikorkeakoulun kolmelle ravintolalle, joista Ravintola DeXi on alueen ainoa viidennelle portaalle siirtynyt ravintola.

Vuoden 2013 Luomupäivien ohjelma ja esitykset

Luomupäivien ohjelmassa oli luentoja, työpajoja, iltaohjelmaa Saimaan Luomu ry:n 30-vuotisjuhlan merkeissä sekä käytännön toimintaan tutustuttavia retkiä.

 

16.12.2013
tk388_Luomupaivien_A4-esite.indd