Paikka: Satakunnan Ammattikorkeakoulu, Pori

Torstai 15.11.

Puheenjohtaja: Pauli Talvitie, Luomuliitto

9.15 Ilmoittautuminen ja aamiainen
10.15 Luomupäivien avaus
10.20 Avauspuheenvuoro, Arto Satonen, kansanedustaja (kok.)
10.40 Luomutuotanto muuttuvassa ilmastossa, Stephen Briggs (Iso-Britannia)
11.40 Verryttelytauko
11.45 Kuinka maan kasvukuntoa kehitetään – vinkkejä ja kokemuksia OSMO-hankkeesta, Tuomas Mattila
12.35 Viljelijäpuheenvuoro (vahvistuu myöhemmin)
12.55 Retkille ohjeistus
13.00 Lounas
14.00 Retkille lähtö

Retket klo 14.00 – n. 17.15

1. Saaren luomutila
Puutarhaviljelyä (marjoja, vihanneksia, yrttejä, taimia), jatkojalostusta, myymälä
Enintään 30 osallistujaa
2. Tenhon tila
Luomupihvikarjaa ja -lampaita, tilateurastamo ja -myymälä
Enintään 2 x 20 osallistujaa
3. Biolan Oy
Kaasvualustat, luomulannoitteet ja kuivikkeet
Enintään 2 x 30 osallistujaa
4. Satamuna Oy
Luomukananmunien sopimustuotanto, pakkaamoon tutustuminen
Enintään 20 osallistujaa

Iltajuhla 18.30 alkaen

Vuoden Luomuyrityksen palkitseminen

Juontajana ja muusikkona: Julle Kallio

Perjantai 16.11.

Rinnakkaisohjelmat klo 8.30–12.00

1. Luomutuotteita markkinoille

Elintarvikkeiden vienti, Csaba Jansik, Luke
Välittäjän käyttäminen viennissä, erottautuminen markkinoilla, Saija Peltomaa, Peltomaan Parhaat
Myynti, markkinointi, brändäys, Marko Mikkola, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy
Tuotteiden markkinoillesaatto ja brändäys, Riitta Saloniemi, Saloniemen Juustola
Luomutuotteiden matka kaupan hyllyyn, Kalle Wahlroos, K-Citymarket Mikkola

2. Puutarhatuotanto – lisää luomutuotantoa yhteistyöllä!

8.45 Paneelikeskustelu: Tuottajaorganisaation mahdollisuudet luomupuutarhatuotannossa

  • Viljelijä: Kalliolan luomu
  • Tukku: (puhuja vahvistetaan myöhemmin)
  • Tuottajaorganisaatio: Stefan Skullbacka, Närpiön vihannes
  • Kauppa: (puhuja vahvistetaan myöhemmin)
  • Ammattikeittiö: Timo Lepistö, Finlandia-talo

10.30 Puutarhatuotannon tietoiskuja:
Uuden luomuasetuksen vaikutus kasvihuonetuotantoon (puhuja vahvistetaan myöhemmin)
Lannoitus ja kasvualustat, Bio10 Oy
Taimituotannon tarpeet (puhuja vahvistetaan myöhemmin)
Porkkanakempin torjunta, Anne Nissinen, Luke

3. Siementuotanto

Luomusiemenen tuotantoa rajoittavat tekijät
Viljelijän ja pakkaamon näkökulmat
Sopimusmalli luomusiemenen tuotantoon
Työpajatyöskentelyä

4. Sianlihantuotanto – terveys, talous ja ruokinta

Reproductive problems in sows, Stefan Björkman, Helsingin Yliopisto
The topics of piglet mortality, Stefan Björkman, Helsingin Yliopisto
Talouden johtaminen, Ari Nopanen, ProAgria Liha Osaamiskeskus
Huomioita ruokinnan suunnittelussa, Terhi Hemmilä, Rehux Oy

12.00 Lounas

Yhteisohjelma

Puheenjohtaja: Sari Iivonen, Luke, Luomuinstituutti
13.00 Kehitetään luomutuotantoa, Apetit Oy
13.20 Kaistilla kukkokin kiekuu luomuna – tilan tarina taviksesta luomuun, Vesa Harjunmaa, Kaistin tila
13.40 Lisää tärkkelysperunan tuottajia tarvitaan, Finnamyl Oy
14.00 Uusi luomuasetus, Tero Tolonen, MMM
14.20 Yhteenveto ja keskustelua
14.40 Kahvit
15.00 Luomuliiton syyskokous

Pidätämme oikeudet muutoksiin ohjelmassa.

Takaisin tapahtuman pääsivulle