Paikka: Original Sokos Hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä

Keskiviikko 6.11.

Puheenjohtaja: Pauli Talvitie, Luomuliitto

9.00 Ilmoittautuminen ja aamiainen
9.30 Avauspuheenvuoro, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.)
10.00 Elävä maaperä ja hiilensidonta luomutuotannossa, Joel Williams (UK), Integrated Soils
11.00 Verryttelytauko
11.15 Regeneratiivisen maatilayrityksen johtamisperiaatteet ja käytännöt, Philipp Mayer
12.15 Talous maan ehdoilla? Vaihtoehtoista kauppaa kumppanuusmaataloudesta, Galina Kallio
12.40 Retkille ohjeistus
12.45 Lounas
14.00 Retkille lähtö

Retket klo 14.00 – n. 17.15

1. Metener Oy/Kalmarin tila – Biokaasua maatilalta
2. Nojosniemen tila – Hevihärkätuotteet & luomumarjoja
3. Karisalmen luomutila – Pienteurastamo & ylämaankarjaa
4. Patapirtti & Uusi-Yijälän tila – Tilaviinejä & luomumatkailutila

Iltajuhla 18.30 alkaen

Illallinen hotelli Versossa

Vuoden Luomuyrityksen palkitseminen

Improvisaatioteatteri Mieletön sitruuna

Torstai 7.11.

Rinnakkaisohjelmat klo 8.30–12.00

1. Kasvukuntoa ja hiiltä luomupeltoon

Puheenjohtaja Brita Suokas, Luomuliitto

8.30 Kevennetty muokkaus ja kerääjäkasvit, Reijo Käki, luomuasiantuntija
9.30 Kompostit ja muut kierrätysravinteita sisältävät maanparannusaineet, Risto Mäkipernaa, Luomuliiton mentor
10.00 Kahvitauko
10.30 Monilajiset nurmet ja rotaatiolaidunnus, Johanna Jahkola, Kankaanpään tila
11.00 Biokaasun- ja ruoantuotannon yhdistäminen luomuviljelyssä, Kari Koppelmäki, Agroekologisten symbioosien verkostot
11.30 Keskustelua

2. Puutarhatuotanto

Puheenjohtaja Pirjo Kivijärvi, Luonnonvarakeskus

8.30 Luomukirsikkatomaatin viljelykokeen tulokset ja kasvihuoneluomutuotteiden arvoketjun edistäminen, Liisa Särkkä, Luonnonvarakeskus
9.00 LuomuKS -hankkeen luomumansikan koulutuspellon kokemukset ja opit, Jaana Auer, JAMK
9.30 Luomumarjat jatkojalosteiksi, Taina Laitinen, Vavesaaren tila
10.00 Kahvitauko
10.30 Kaistasekaviljelyllä monimuotoisuutta luomuvihannesviljelyyn, Sari Himanen, Luonnonvarakeskus
11.00 Monimuotoistamismenetelmien käyttöönotto luomuvihannestilalla – Kalliolan luomutilan kokemuksia, Elina Vauhkonen
11.20 Luomupuutarhayrittäjien hyvinvointi, Tiina Mattila, Luonnonvarakeskus ja Veli-Matti Tuure, TTS Työtehoseura

3. Siementuotannon tulevaisuus

Puheenjohtaja Erkki Vihonen, Luomuliitto

08.30 Uuden luomuasetuksen luomat mahdollisuudet luomusiementuotannossa, Sampsa Heinonen, Ruokavirasto
08.50 Maatiaisviljojen lisäysohjelma, Annika Michelson, HAMK
09.10 Kasvinjalostus tilatasolla, Magnus Selenius, Nybyn tila
09.40 Minustako siementuottaja? Erkki Vihonen, Luomuliitto
10.00 Kahvitauko
10.30 Siemenpakkaamon ja tuottajan puheenvuorot – Juhani Kaislo, Puttolan siemen ja Juha Hankamäki, Niinimäen tila
11.30 Loppukeskustelu – Mitä tulisi nyt tehdä jotta pääsisimme alkuun?

12.00 Lounas

Yhteisohjelma

Puheenjohtaja: Sari Iivonen, Luomuinstituutti

13.00 Rinnakkaisohjelmien purku, puheenjohtajat
13.20 Kestävän kehityksen mukaiset tuotteet – luomun uudet valttikortit vientiin, Jukka-Pekka Inkinen, Market Wise-projekti, Fennopromo Oy
13.40 Tuotteen tarina: Järkisärki, Komppa-Seppälän luomutila
14.00 Yhden tilan maito, Päivi ja Vesa Tikka, Tikan tila
14.20 Yhteenveto ja keskustelua
14.40 Kahvit
15.00 Luomuliiton syyskokous

Pidätämme oikeudet muutoksiin ohjelmassa.

Takaisin tapahtuman pääsivulle