Kaupunkilaisten oma pelto (ruokaosuuskunta)

Anttilantie 11, 01450 Vantaa (Korso)
Olli Repo, puh. 050 571 5032

Keitä tilalla asuu?

Ruokaosuuskunnan Kaupunkilaisten oma pelto on noin 200 kotitalouden pyörittämä tila. Tilalla ei asu varsinaisesti ketään vaan se on yhteisöpelto, jota hoitamaan on palkattu viljelijöitä (”personal farmer”). He opastavat meitä kaupunkilaisia viljelemään ja pitävät huolta, että pelto tuottaa satoa jäsenilleen. Olemalla osa ruuantuotantoa alkaa myös arvostamaan maanviljelijöitä ja sesonkiruokaa. Ruokaosuuskunnan pyörittämä Kaupunkilaisten oma pelto on Suomen ensimmäinen Community Supported Agriculture –malliin perustuva maatila.

Mitä tuotatte luomuna?

Viljelemme luomuna ja biodynaamisesti noin 3,5 hehtaarin avomaa peltoa ja pientä hyötypuutarhaa. Viljelyksessä on yli 30 erilaista lajia vihanneksia ja juureksia. Viikottain pellolta kerätään sato-osuudet, jotka toimitetaan 6 eri sadonjakopisteeseen, josta jäsenet hakemat oman sato-osuuden.

Miksi tilanne on luomutila?

Haluamme viljellä mahdollisimman kestävästi ja puhtaasti. Luomu-merkki on siitä yksi todiste. Luomu-merkin kanssa on helpompi kertoa miten viljelemme, koska Luomu-merkki on niin tunnettu.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.2017?

Yhdessä tekeminen on Kaupunkilaisten oman pellon missio ja se tulee olemaan myös luonnon päivänä teemamme. Yleisö pääsee osallistumaan pellon talkoisiin yhdessä ruokaosuuskunnan jäsenten kanssa. Luonnon päivän –talkoot alkavat klo 11 ja päättyvät klo 16. Talkoot aloitetaan työnohjauksella, joten mitään osaamista ei tarvitse olla. Pellolla on hyvin monipuolisesti erilaista tekemistä, joten kaikille löytyy mielekästä tekemistä. Mukaan talkoisiin tarvitset työvaatteet ja työkengät (usein kumisaappaat) sekä työhansikkaat. Lisäksi oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan. Hyvä mieli tarttuu Omalla pellolla. Pellolle voi tulla myös vain ihmettelemään ja kahvittelemaan.

Järjestämme myös tasatunnein pellon esittelykierroksia, jolloin kerromme toiminnasta ryhmäopastuksin. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa Kaupunkilaisten oman pellon facebook-sivulla.

Onko kahviota; entä mitä tilata voi tuolloin ostaa?

Luonnonpäivänä pellolla tarjotaan talkooruoka talkoolaisille klo 14 alkaen. Jos sää sallii niin tarjoamme maakuoppauunissa kypsennettyä ruokaa (muuten kasviskeitto talkooruokana). Pellolla on myös pop-up kahvila, josta saa ostaa suolaista ja makeaa syötävää. Myynnissä on myös viikon sato-osuuksia, joita jaamme normaalisti vain jäsenille.  Tuoreimmat ja maistuvimmat raaka-aineet tulevat suoraan pellosta.

Ajo-ohje tilalle:

Peltomme sijaitsee Korson Vallinojalla.

Autolla tulevat jättävät autot Steinerkoulun parkkipaikalle (puntatulkuntie 2). Parkkipaikalta on noin 400 metriä pellolle.

Korsoon pääsee mainiosti myös julkisilla. Korson asemalta on kävelyä n. 2.2 km. Bussi tuo ihan viereen. Katso tarkemmat reittiohjeet hsl.fi sivulta.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat  löydät täältä.