Kurjen tila

Rautialantie 419, 37470 Vesilahti
Ira Hellstén , puh. 041 528 9672

Keitä tilalla asuu?

Kurjen tilalla muodostuu Kurjen biodynaamisesta tilasta ja Kurjen ekokylästä. Maatilalla työskenetelevät Ira ja Ari Hellsten ja Silvestre Marcato. Ekokylässä asuu lisäksi seitsemän perhettä ja kuusi eurooppalaista vapaaehtoistyöntekijää.

Mitä tuotatte luomuna?

Tuotamme monipuolisesti avomaavihanneksia; perunaa, sipulia, punajuurta, porkkanaa, purjoa, selleriä, kaaleja, salaatteja, kurpitsoita, avomaakurkkua, yrttejä jne. sekä naudan- ja karitsanlihaa. Lampaiden villasta on saatavilla lankaa, neuleita, huovutusvillaa sekä taljoja.

Miksi tilanne on luomutila?

Biodynaaminen tuotantotapa on meille käytännön työtä maanhoidon, luonnon monimuotoisuuden, terveellisen ravinnon sekä sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävän maailman hyväksi.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.2017?

Suomen Luonnonpäivänä 26.8. Kurjella vietetään Sadonkorjuumarkkinoita ja Lasten tapahtumaa. Toivotamme vieraamme tervetulleiksi paitsi tekemään ostoksia tilan omasta ja vieraisilla olevien myyjien toripöydiltä myös nauttimaan kiireettömästä tunnelmasta kanssamme. Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla ohjattuja leikkejä. Musiikki soi pitkin päivää eri kokoonpanojen esittämänä.

Onko kahviota; entä mitä tilata voi tuolloin ostaa?

Kahvilastamme saa luomuisia herkkuja ja tämän vuoden uutuutena lanseeraamme tapas-tyyppisen maisteluannoksen Kurjen biodynaamisen tilan herkuista.

Ajo-ohje tilalle

Vesilahden keskustasta (kaupoilta) meille on matkaa 4 km.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat löydät täältä.