Mannilan tila

Mannilantie 28, 34730 Vaskuu (Virrat)
Niina Mannila, 040 708 7969

Keitä tilallanne asuu?

Tilalla asuu väkeä kolmessa polvessa sekä kaksi maatiaiskissaa. Kesän ajaksi väkimäärä tuplaantuu, kun tilalle saapuu sukulaisia viettämään kesää kaupungista.

Mitä tuotatte luomuna?

Mansikkaa olemme tuottaneet alusta asti eli vuodesta 1992. Vaihtelevasti viljatuotteita, sipulia ja juureksia vuosien aikana. Tällä hetkellä tuotannossa on mansikkaa, vadelmaa, kelta- ja punasipulia, juureksia, kaura- ja ohratuotteita sekä vehnää, jota saadaan syksyllä.

Miksi tilanne on luomussa?

Luomussa ollaan siksi, että ei haluta vahingoittaa luontoa, ihmisiä ja eläimiä tarpeettomasti. Halutaan myös kunnioittaa luontoa kokonaisuudessaan.

Luomuviljely myös pienentää maatalouden hiilijalanjälkeä. Luomuna viljeltäessä ei tarvitse miettiä varoaikoja tai suojaimien käyttöä viljely töissä, kun ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai kasvinsuojeluaineita.

Kun on viljellyt luomuna 25 vuotta, ei oikein osaisikaan tehdä muuta. Olisi myös harmi heittää kaikki pitkällä aikavälillä saavutettu hyöty hukkaan.

Mitä tilallanne näkee ja kokee Luonnon päivänä 26.8.?

Tila on avoinna kello 12.00-18.00. Tilaesittelyjä pidetään useita päivän aikana, tilalla saa myös vapaasti kierrellä ja esittää kysymyksiä.

Päivän ajan myynnissä on tilan omia tuotteita: suoraan pellosta satotilanteen mukaan sekä koristeita ja käyttöesineitä sisälle ja puutarhaan risusta ja pajusta. Tilalle on kutsuttu myös muita lähialueen luomuelintarviketuottajia myymään heidän omia tuotteitaan.

Huvimaja Tyynelän kahvilassa voi nauttia päiväkahvit.

Ajo-ohje tilalle:

Ylöjärven suunnasta tietä 65 tulevien kannattaa kääntyä Vaskiveden keskustasta Havangantielle, viitan Vaskuu osoittamaan suuntaan. Havangantietä jatketaan 7 km, jonka jälkeen kääntyy oikealle punaisen talon nurkalta Mannilantie, jota jatketaan 280 metriä ja saavutaan kohteeseen.

Virroilta päin tietä 66 tulevat kääntyvät Tampereen suuntaan vasemmalle tielle 65 ja jatkavat 4 km taajamaan Koro, jonka keskustasta kääntyvät oikealle Vaskuuntielle, kyltin Vaskuu mukaan. Vaskuuntietä ajetaan 4 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Havangantielle kyltin Vaskivesi 11 mukaan. Jatketaan Havangantietä 4 km, ja sitten tuleekin Mannilantien kääntyminen vasemmalle, jota jatketaan 280 metriä ja saavutaan tilalle.

Mannilantien haarassa on kyltti Mannilan tila, mikä auttaa löytämään perille.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat  löydät täältä.