Niinimäen tila

Niinimäentie 412, 35820 Mänttä
Juha Hankamäki, puh. 044 541 7083

Keitä tilalla asuu?

Juha ja Sari Hankamäki, kesätöissä oleva opiskelijapoika Jere sekä Anelma ja Pentti Mäkinen. Pihla-tytär ei asu enää kotona.

Mitä tuotatte luomuna?

Charolais-lihaa suoramyyntiin sekä Atrialle. Pelloilla tuotetaan rehut karjan tarpeisiin sekä tällä hetkellä kokeillaan ohran ja timotein luomusiemenviljelyä pakkaamolle. Suurin osa viljelyalasta on kuivaheinä-, säilörehu- ja laidunnurmea sekä kauraa suojaviljana nurmien uudistuksessa.

Miksi tilanne on luomutila?

On tärkeätä tuottaa kuluttajia kiinnostavia tuotteita. Lisäksi luomutuotanto on ympäristöystävällistä, myös viljelijälle haitattomampaa, luonnon monimuotoisuutta ylläpitävää, paremmin kannattavaa, ammatillista haastetta tarjoavaa toimintaa sekä tilallemme  soveltuvaa tuotantoa. Pellot ovat olleet luomussa vuodesta 2009 ja eläimet vuodesta 2014.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.2017?

Voit tutustua luomutilan toimintaan ja eläimiin. Näet laitumella olevat emolehmät vasikoineen ja siitossonnin sekä pihatossa ja jaloittelutarhassa olevat sonnit. Tilalla on myös kolme maatiaiskissaa. Nähtävillä myös tilan koneita.

Onko kahviota; entä mitä tilata voi tuolloin ostaa?

Tarjolla kahvia, kotipuutarhan mehuja ja leivonnaisia sekä kotipuutarhan tuotteita, mikäli kasvukausi suosii.
Lihan suoramyyntitilauksen voit tehdä syksylle.

Ajo-ohje tilalle

Tila sijaitsee Keuruun puolella, Keski-Suomen maakunnassa aivan Pirkanmaan rajalla. Tilalle tullaan vt 58 siten, että käännytään th. RAJA-AHO 2 (Keuruun puoleisesta Raja-ahon liittymästä). Raja-ahontieltä käännytään noin 500 metrin jälkeen th Niinimäki. Niinimäentietä ajetaan runsaat 4 km tien päähän.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat  löydät täältä.