Oijalan luomutila

Niementie 45, 15560 Nastola
Matti Oijala, puh. 045 673 2504

Keitä tilalla asuu?

Elina, Matti, Heta ja Juuso. Lisäksi on koira, kaneja ja kissoja.

Mitä tuotatte luomuna?

Tuotamme monipuolisesti luomutuotteita. Päätuote on luomumansikka, sitten kaura, peruna, kuivaheinä, porkkana, punajuuri, herne palkoina, pensaspavut, mustaherukka, palsternakka, sipulit. Myös nuori omenatarha ja päärynätarha sekä pieniä määriä ruusukvitteniä, sascatoonia, tilliä, persiljaa, muita yrttejä, valkosipulia, kuusen- ja tammentaimia ym. Perunaa on yli 10 eri lajiketta (erikois- ja väriperunoita) ja porkkanaa sekä punajuurta valkoisia ja keltaisia tavanomaisten lisäksi.

Miksi tilanne on luomutila?

Tila siirtyi luomuun isäni aikana 1996 kannattavuus- ja eettisyyssyistä. Olen jatkanut tilan toimintaa vuodesta 2001 alkaen samoista syistä. Monipuolinen kasvituotanto kiinnostaa. Melko pienen tilan (24 ha) mahdollisuudet tavanomaisena viljatilana nähtiin olemattomina.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.2017?

Esittelemme kasvulohkoja ja kerromme tuotteista, tuotannosta ja luomun mahdollisuuksista. Tilamme on ikivanhalla kylämäellä, maakunnallisesti arvokkaassa maisemassa. Ajatuksemme on, että huolehdimme maisemasta kokonaisuutena ja suosimme monimuotoisuutta. Kasvatamme kukkia hyönteisille, tärkeille pölyttäjille ja pientareilla kasvaa arkeofyyttejä, merkkejä aikaisempien sukupolvien viljelystä.

Myymme ajankohtaisia tuotteitamme, saatavuus ja hinnasto on nettisivuillamme. Omaa kahviota ei ole, mutta lähellä, Immilän myllyllä (kylän yhteismylly, joka toimii nykyisin lähimatkailukohteena), on oikein viehättävä ja omaperäinen kesäkahvila kosken äärellä.

Ajo-ohje tilalle:

Ajo-ohje Nastolan kirkolta: Immiläntie-Vehkosillantie (noin 9 km) Immilän myllylle ja täältä Immilän kylätie – Niementie (noin 1,3 km).

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat  löydät täältä.