Rajalahden Luomutila

 

Rajalahdentie 102, 38800 Jämijärvi
Sirpa ja Pasi Alkkiomäki, puh. 050 535 0998

 

Keitä tilalla asuu?

Tilalla asuu isäntäpari Sirpa ja Pasi Alkkiomäki eläimineen; 500 kanaa, n. 150 uuhta karitsoineen , 3 koiraa, joista 2 paimenkoiraa, 3 kissaa, 2 pupua, 3 kesäpossua, muutama ankka ja muutama lihanauta.

 

Mitä tuotatte luomuna?

Tuotamme kananmunia ja lampaan lihaa tällä hetkellä. Tulevina vuosina laajennamme tuotantoa peltoviljelyn ja puutarhan puolelle.

Miksi tilanne on Luomutila?

Olemme pitäneet tilaa vuodesta 1993. Vuonna 2013 luovuimme lypsykarjasta ja siirsimme ensin pellot luomuun ja vuonna 2015 eläimet. Olimme miettineet jo aikaisemmin luomuun siirtymistä mutta pieni pelto- ja laidunala yhdessä 50 lehmän kanssa ei antanut siihen mahdollisuutta. Asumme järven rannalla ja ympäristön hoitaminen sekä luonnon monimuotoisuuden lisääminen on lähellä sydäntämme. Laiduntavat eläimet hoitavat ja kaunistavat maisemaa.

 

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallamme luonnon päivänä 26.8.2017?

Tilalla näkee laiduntavia eläimiä ja pihapiirissä kotieläimiä. Tilamyymälästä voi ostaa kananmunia, lampaan lihaa ja makkaroita ym. luomutuotteita sesongin mukaan, villatuotteita ja taljoja.

Aitassa toimii kahvila josta mahdollista myös ostaa pieniä ruoka-annoksia, johon on käytetty oman tilan tuotteita. Päivän aikana järjestetään Pro Agrian pellonpiennartapahtuma Uutta kasvua Luomusta, jossa on mahdollista keskustella asiantuntijan kanssa luomua koskevista kysymyksistä.

 

Ajo-ohjeet:

Tilamme sijaitsee Jämin tien varrella osoitteessa Rajalahdentie 102, Jämijärven keskustasta noin 4 km päässä. Tampereelle ja Poriin matkaa molempiin n. 75 km.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat  löydät täältä.