Ruuska Hereford

Kokkolantie 951 B, 44740 Keitelepohja
Tiina Vihava, puh. 040 734 8331

Keitä tilalla asuu?

Tilaa asuttavat Tiina ja Heikki Vihava sekä kolme tytärtä Vanamo, Vuokko ja Vilja.
Eläimistä nautojen lisäksi tilalla pyörii kolme navettakissaa ja kaksi paimensukuista lapinkoiraa.

Mitä tuotatte luomuna?

Tuotamme luonnonmukaisesti pihvikarjan naudanlihaa, joten pelloillamme kasvaa pääosin heinää. Tänä vuonna maahan on kylvetty sopiva ja maittava sekoitus ruokonataa, englanninraiheinää, timoteitä, alsike-, puna- ja valkoapilaa. Lisäksi viljelemme hieman kaura-ohra-herne sekoitusta puitavaksi tai kokoviljasäilörehuksi.

Miksi tilanne on luomutila?

Luomuviljely on ympäristöystävällinen tuotantotapa ja se sopii erinomaisesti sekä helposti emolehmätuotantoon.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.2017?

Luonnon päivänä tilallamme on nähtävissä ja koettavissa aitoja maatilan makuja ja hajuja. Valkopäinen hereford-karjamme laiduntaa aivan pihapiirissä, joten eläimiä näkee takuuvarmasti. Siitossonni sekä emot laiduntavat vasikoineen omassa ryhmässään, lihasonnit omalla laitumellaan. Kaikki eläimet ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä, joten myös lastenvaunuilla/-rattailla tai pyörätuolilla pääsee ihastelemaan eläimiä.

Tilan väki kertoo emolehmän vuodesta sekä viljeltävistä kasveista. Lapsille on luvassa piirustuskilpailu, joka taiteillaan suoraan pyöröpaaleihin.
Vierailupäivänä tilalla on auki kahvio, jossa myynnissä ainakin luomukahvia ja -pullaa. Lisäksi valmistamme jotain suolaista herkkua tilan omasta lihasta. Myynnissä tilan omaa lihaa ainakin säilykkeenä, mahdollisesti myös pakasteena.

Ajo-ohje tilalle:

Nelostieltä käännytään tielle 775 (Kokkolantie), jota jatketaan 9,5 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle. Tiehaarassamme on punainen maitolaituri ja numero 951 B. Hiekkatietä jatketaan n.500m, jonka jälkeen olet maatilan pihapiirissä. Tien varteen tulee opasteita.

Meille pääsee myös veneellä kätevästi. Tilamme sijaitsee lähellä Keitele-järven pohjoispäätyä, jonne tulee väylämerkinnät. Venosen voi jättää laituriimme.

Lämpimästi tervetuloa!

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat löydät täältä.