Saaren luomuosuuskunta

Saarentie 157, 28450 Vanha-Ulvila
Ulla Mäkinen, puh. 045 674 6507

Keitä tilalla asuu?

Tilalla asustaa kukko ja viisi kanaa, kaksi kissaa sekä luomupuutarhurit Ulla Mäkinen ja Risto Nevalainen. Tilan toiminta on osuuskunnan käsissä, johon isännän ja emännän lisäksi kuuluu Mikko-Samuli Lahtinen ja Susanna Harjunpää.

Mitä tuotatte luomuna?

Tilalla tuotetaan vihanneksia, juureksia, perunaa, yrttejä, mansikkaa sekä muita marjoja. Lisäksi  kasvatetaan taimia myyntiin ja omaan käyttöön sekä tehdään jatkojalosteita tilan tuotteista.

Miksi tilanne on luomutila?

Tila on ollut luomussa vuodesta 1992. Luomuviljely koetaan kaikkien osuuskuntalaisten mielestä ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.2017?

Tilan tuotantoa esitellään kaikille halukkaille mm. työnäytöksillä, ja kävijöillä on mahdollisuus marjojen itsepoimintaan, jos satokausi vielä jatkuu. Lisäksi maistatetaan tilan omaa mansikkamehua ja sadonkorjuun antimia.
Tilalla on myymälä ja kahvio. Myymälästä voi ostaa kaikkia tilan tuotteita. Kahviossa on myynnissä virvokkeita ja käsintehtyjä luomujäätelöitä.

Ajo-ohje tilalle:

Porin ja Helsingin suunnasta tuleville: Tampereentieltä (valtatie 11) käännytään Kokemäenjoen ylittävän sillan jälkeen oikealle, pienelle soratielle (Saarentie). Saarentietä ajetaan 500 metriä.
Tila sijaitsee pyöräilymatkan päässä Ulvilan ja Porin keskustoista. Ulvilan keskustasta matkaa tilalle tulee n. 2-3 km ja Porin keskustasta 7 km.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat  löydät täältä.