Wildemansgård

Isnäsintie 86, 07750 Isnäs
puh. 0400 626299 (Mehuasema, Vesa)

Keitä tilalla asuu?

Tilallamme asuu Aitokarin perhe, johon kuuluu kaksi jo aikuista lasta, yksi yläastelainen ja vanhemmat Mia ja Vesa sekä 3 koiraa ja kissa. Tuotantoeläimiä meillä ei ole.

Mitä tuotatte luomuna?

Koko tilamme on luomua ja tänä vuonna pelloillamme kasvaa heinää sekä luomunaudoille että hevosille ja camelinaa, josta tulee terveellistä luomuöljyä. Meillä on myös n. 800 luomuomenapuuta ja jonkin verran päärynää. Tänä vuonna sato näyttää aika heikolta.

Miksi tilanne on luomutila?

Meille luomu on elämäntapa. Emme edes harkinneet tavanomaista viljelyä. Tilamme sai ensimmäisenä Suomessa ”GMO-vapaa tila” -merkinnän.

 Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.2017?

Omenatarhaan saa mennä vaeltamaan, 1896 rakennettuun tuulimyllyyn voi kiivetä ja metsään voi mennä katsomaan vanhan kartanon jäännöksiä, jotka löytyvät muinaisjäännösrekisteristä. Tuotantotiloihinkin pääsee vilkaisemaan eli mehuasemalla järjestetään pari esittelyä päivän mittaan.

 Onko kahviota; entä mitä tilata voi tuolloin ostaa?

Pihapiirissä on telttakahvila, josta saa luomukahvia ja leivonnaisia ja tilan omia tuotteita voi ostaa, eli pääasiassa luomuomenamehua. 

Ajo-ohje tilalle:

Valtatie 7 idästä: Kuninkaantien ABC:ltä 12 km etelään kohti Isnäsiä. VPK:n kohdalta länteen tielle 1571. Kyltti ”Mehuasema” 860 m risteyksestä vasemmalla puolella. Siitä pihaan.

Valtatie 7 lännestä: Sannainen-Ilola liittymästä moottoritieltä kohti Sannaisia, jossa t-risteyksestä Isnäsiä kohti 10 km. Kyltti ”Mehuasema” tien oikealla puolella, ennen Isnäsiä, n. 2 km Porvoon rajalta. Kyltin kohdalta pihaan.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat löydät täältä.