Isokummun Lammastila
Kukonkyläntie 663, 85310 Sievi
puh. 040 739 9027

www.isokummunlammastila.wordpress.com
FB: Isokummun lammastila

Lampaat ovat tehokkaita, mutta samalla ympäristöystävällisiä luonnon- ja maisemanhoitajia. Laiduntaminen säilyttää maisemat avoimina ja edistää luonnon monimuotoisuutta kasvien, hyönteisten, perhosten ja lintujen lisääntymisen myötä. Monimuotoisuutta ylläpitävä laidunnus perustuu siihen, että laiduneläimet elävät luonnonlaitumella sen tuotolla. Kaiken lisäksi maisemanhoito on lampaille erittäin mielekästä kesätyötä.

Isokummun lammastilalla harjoitetaan luonnonmukaista lammastaloutta kasvattamalla alkuperäisrotuisia suomenlampaita sekä kainuunharmaksia. Alkuperäisrodut sopivat erityisen hyvin luonnonlaitumien hoitoon. Ne ovat sopeutuneet Suomen olosuhteisiin ja ovat ravintotarpeeltaan vaatimattomia. Isokummun lampaat ahkeroivat kesät laiduntamalla hoitaen Kalajoella luonnonsuojelualuetta ja Lohtajalla kulttuurihistoriallista perinnemaisemaa.

Kuka tilaa pitää?

Lampuri Satu Kumpulainen suvun viidennessä sukupolvessa. Perheeseen kuuluu puoliso Pasi Kumpulainen sekä heidän kuusi lasta. Lisäksi tilalla asustaa hevosia, poneja, paimentavia koiria sekä kaneja.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Luomukaritsan ja -lampaan lihaa. Alkuperäisrotuisten suomenlampaiden ja kainuunharmaiden taljoja sekä villalankoja. Lisäksi tilalla järjestetään suosittuja kehruukursseja!

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan Isokummun arkeen kaikkine eläimineen. Mahdollisuus tutustua luomuviljelyyn ja –eläintuotantoon sekä villan jalostukseen. Maisemanhoitotyöstä jota tilan lampaat kesäisin tekevät, ja erityisesti sen vaikutuksista ympäristölle, on katseltavissa havainnollistava historiikki.

Nuku yö ulkona -tapahtuma:

Mikset jäisi saman tien yökylään Isokumpuun? Tilalla voi myös osallistua Suomen Ladun organisoimaan Nuku yö ulkona – tapahtumaan! Pihapiiriin vieressä olevalle petoaitalaitumelle on varattu yöpyjille alaa pystyttää omat telttansa. Talon saniteettitilat ja lampolan yhteydessä oleva taukotupa sosiaalitiloineen ovat telttailijoiden käytössä. Telttailijoille on myös myynnissä emännän valmistamaa aamu- ja iltapalaa – mutta myös omille eväille löytyy säilytystä varten kylmätilaa.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Kahvio auki koko tapahtuman ajan! Myynnissä on tilan omista raaka-aineista valmistettua lounasta ja kahvia, mehua ja pullaa. Tilalla on auki tilamyymälä josta ostettavissa tilalla kasvatettua ja teurastettua lihaa sekä taljoja, luonnomateriaaleilla patavärjättyjä villalankoja ja erilaisia tuotteita käsinkehrääjille.

Ajo-ohje tilalle

2,2 km Kokkola-Kajaani valtatietä Kukonkylään päin.

Takaisin tilalistaan