JJ-Liha 
Meriläisentie 138, 91100 Ii
puh. 040 838 1648

FB: JJ -liha

Pohjoissuomenkarja eli lapinlehmä on suomalainen naudan alkuperäisrotu ja se on sopeutunut tehokkaasti Suomena karuihin oloihin. Rotu on suomenkarjaroduista pienin. Karjan pieni koko ja sorkat soveltuukin erittäin hyvin Lapin haastavissa maastoissa kulkemiseen. Eläin on tyypillisesti valkoinen. Pohjoissuomenkarja on uhanalainen karjarotu.

JJ-Lihan karja laiduntaa luonnonlaitumilla keväästä syksyyn, hoitaen samalla arvokkaita perinnebiotooppeja ja parantaen paikallista luonnon monimuotoisuutta. Talvisin karja asuu pihatossa ja pääsevät liikkumaan vapaasti metsätarhassa. Karja syö omalla tilalla tuotettua luomurehua.

Kuka tilaa pitää?

Tilan isäntänä toimii Juuso Jussila vaimonsa Marjon avustuksella.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila kasvattaa ympäristöystävällisesti sekä eettisesti pohjoissuomenkarjaa, eli lapinlehmää. Lisäksi tilalla viljellään luomuperunaa, -porkkanaa ja -sipulia sekä karjalle rehuksi luomuheinää.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Tilan pihapiirissä laiduntavia lapinlehmiä ja vasikoita sekä hevosia ja poneja on mahdollista rapsutella. Myös läheiselle luonnonkauniille rantalaitumelle tehdään opastettuja kierroksia joissa kerrotaan lapinlehmistä, niiden elämästä sekä tilan toiminnasta. Lisäksi halukkaille on tarjolla poniajelua!

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Kesäkahvila on auki koko tapahtuman ajan ja myynnissä on erilaisia tilaherkkuja. Tilamyymälästä on myös mahdollista ostaa kotiinviemiseksi lapinlehmän luomulihaa sekä erilaisia lihajalosteita kuin myös luomuvihanneksia.

 Ajo-ohje tilalle

https://www.google.com/maps/merilaisentie138

Takaisin tilalistaan