Kaijansaaren Luomutila
Kaijansaarentie 171, 71910 Alapitkä
Puh: 040 594 6589


www.kaijansaari.com

 

Luomumarjantuotannossa rikkakasvien torjunta-aineet on kokonaan kielletty. Rikkaruohojen torjunta perustuu ennakointiin, mekaanisiin menetelmiin kuten kitkemiseen sekä monipuoliseen viljelykiertoon. Mansikkaviljelyksillä kasvatetaan vuorovuosin esimerkiksi apilaa. Luomutilojen monipuolinen viljelykierto auttaa rikkakasvien ja tuholaistenkin torjunnassa. Ilman viljelykiertoa mansikan tuholaiset pysyisivät maassa ja siirtyisivät vanhasta kasvustosta helpommin uuteen.

Tuholaistorjunnassa viljelijän apuna ovat luonnon omat soturit, kuten petopunkit, joilla torjutaan esimerkiksi mansikkapunkkia. Mehiläiset ovat joillakin tiloilla apuna harmaahomeen torjunnassa, joka on yleinen mansikoihin tarttuva sienitauti. Mehiläiset levittävät viljelyksille homeen muodostumista estävää biologista torjuntaeliötä samalla, kun ne pölyttävät kukkia. Kaijansaaren Luomutila tuottaa monipuolisesti luomumarjoja.

Kuka tilaa pitää?

Isäntä Pentti Koistinen.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tilan pääviljelystuote on luomumustaherukka. Lisäksi tilalla viljellään pienimuotoisesti luomumansikkaa, -omenaa, -tyrniä ja -vadelmaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan ainutlaatuiseen saaressa sijaitsevaan luomumarjatilaan kauniissa järvimaisemissa. Tilalla on isännän itserakentama ekumeeninen pyöreäkupolinen taidekappeli ja kappelin ovet on avoinna kaikille vieraille. Kappelissa on esillä isännän tekemään puutaidetta.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Myynnissä on tilan marjoista ja hedelmistä tehtyjä mehuja sekä itsepomiminnassa kauden marjoja. Taidekappelikaupassa on myynnissä isännän puutaidetta sekä ompelijaemännän käsitöitä. Kappelissa toimii tapahtuman aikana myös kahvila. Sään salliessa tilan pihapiirissä toimii kirpputori.

Lisäksi isäntä on laillistettu hieroja joten halukkaiden on mahdollista saada myös niska-hartiahierontaa!

Ajo-ohje tilalle

Lapinlahdelta ajetaan 5-tietä 25 kilometriä. Alapitkältä kääntyy Kinnulanlahdentie jota pitkin 6km Tölvään, jonka jälkeen ajetaan Tölväntietä 4km jonka jälkeen kääntyy Kaijansaarentie jota 1,7km numerolle 171.

Takaisin tilalistaan