Karin luomutila
Kätkänjoentie 266, 63530 Länsikylä
Puh. 0445033643

FB: Karin Luomutila
IG: Nevaneito

Suomessa on noin 150 luomumaitotilaa, ja ne tuottavat 3-4 % kaikesta suomalaismaidosta. Kaikki luomulehmät ja -hiehot pääsevät kesällä laitumelle. Luomuehdot edellyttävät, että yli 3 kk ikäiset luomunaudat saavat laiduntaa kesä-syyskuun välisenä aikana päivittäin.

Lehmä on laumaeläin, ja siksi luomuvasikat saavat elää ryhmäkarsinassa ikätoveriensa kanssa. Luomuvasikoille juotetaan oikeaa luomumaitoa niiden elämän ensimmäisten 3 kk ajan. Jos luomuvasikka nupoutetaan toimenpiteen saa tehdä vain eläinlääkäri, ja siinä on käytettävä rauhoitusta ja kivunlievitystä. Karin luomutila on toiminut luomumaitotilana vuodesta 1995.

Kuka tilaa pitää?

Sukupolvenvaihdoksen myötä on tilan isäntänä toiminut vuodesta 1999 Ville Kari. Emäntänä tilalla toimii Tiina Peltonen.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomumaitoa ja naudanlihaa. Lisäksi tilalla on viljelyssä rypsiöljyä eläinten rehuksi.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan luomumaitotilan toimintaan kokonaisuudessaan. Tilalla toimii myös tilamuseo jossa näytillä vanhoja maataloustavaroita ja –koneita.

Mukana tapahtumapäivässä on myös Luomuliitto esittelemässä toimintaansa sekä julkaisemaansa Luomulehteä. Myös Etelä-Pohjanmaan Ekoviljelijöiden toiminta on esillä ja heiltä on myös Nefertiti –hankkeeseen kuuluva havainnolistava pellonpiennartilaisuus tilan lähipelloilla. Luomutila Nature Paavolan edustajat ovat paikalla kertomassa luomukeruusta – erityisesti koivunmahlantuotannosta.

Navettavintillä on lisäksi taidenäyttely jossa taiteilija Pinja Leppäkankaan taidetta.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilalla toimii päivän aikana maatilatori jossa mukana lähialueen luomutuottajia ja myynnissä on kauden vihanneksia ja juureksia sekä erilaisia koivunmahlatuotteita. Lisäksi pihanavetassa toimii kahvio josta vierailijat voivat ostaa mieltä ja kehoa ravitsevia herkkuja.

Ajo-ohje tilalle

Tilalle on Seinäjoentieltä matkaa noin 4 km.

Takaisin tilalistaan