Koiskalan kartano
Koiskalantie 157, 15320 Lahti
puh. 0500 496 071

www.koiskala.fi
FB: Koiskalan Kartano

Luonnontuotteet voivat olla luomua, jos ne kerätään luomusertifioidulta keruualueelta. Luomusertifioinnin edellytyksenä on, että alueella ei ole kolmena edellisvuonna käytetty luomussa kiellettyjä lannoitteita eikä torjunta-aineita. Kaikkea luomutuotantoa valvotaan, niin myös luomusertifioitua keruualaa. Luomuvalvonnan tehtävänä on varmistaa, että tuote täyttää luomuehdot.

Metsän- tai maanomistajan tai jonkin muun luomusertifiointia hakevan tahon on liityttävä luomuvalvontajärjestelmään. Koiskalan kartano on liittänyt järjestelmään luomupeltojensa lisäksi yhteensä n. 70 ha viljelemättömiä maitansa. Resurssien mukaan näiltä mailta kerätään hyötykäyttöön mm. villiyrttejä, lehtiä, marjoja, sieniä sekä kuusenkerkkiä ja pakuria.

Kuka tilaa pitää?

Pauliina Palo ja Kalle Knuuttila.

 Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila viljelee luomuna viljoja, tattaria, hernettä sekä härkäpapua. Lisäksi tila tuottaa luomulampaan lihaa. Myös kaikki tilan viljelemättömät maat ovat mukana luomuvalvontajärjestelmässä eli ovat sertifioitua luomukeruualuetta.

 Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisöllä on tilaisuus päästä tutustumaan luomutilan monipuoliseen toimintaan keskellä kaupunkia kartanomiljöössä. Viljelyn, lampaiden, kanojen ja hevosten lisäksi nähtävillä runsaasti eri restaurointivaiheissa olevia rakennuksia.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tapahtuman aikana vanhassa meijerissä on avoinna kahvila, jossa keittolounasta soppatykistä ja kahvin kanssa makeaa. Myynnissä mm. tilan omaa hunajaa.

Ajo-ohje tilalle

Tapahtumaan tulo omalla autolla osoitteella Koiskalantie 227 ja Koivukummuntie 84. Hiekkatien varressa pysäköinti tien oikeaan laitaan sekä pellolla olevalle pienelle parkkialueelle. Piha-alueelle ei pääse autolla, eikä siellä ole pysäköintiä.

Takaisin tilalistaan