Korpulan tila
Korpulantie 131, 34150 Kyrönlahti
puh. 0400 583 635

FB: Korpulan tila

Aberdeen angus karjarotu on lähtöisin Skotlannista. Suomeen angusta on tuotu 1950-luvulla ja rotu on osoittautunut sopivaksi Suomen olosuhteisiin. Rotu on tehokas laitumen käyttäjä ja se viihtyy hyvin ulkona eikä säikähdä pakkasia.

Korpulan tilalla laiduntaessaan karja tuottaa laitumelle lantaläjiä, jotka houkuttelevat paikalla lantaa hyödyntäviä hyönteisiä ja ne puolestaan lintuja. Luomupelloilla elääkin tutkitusti lähes kolmannes enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä pelloilla.

Kuka tilaa pitää?

Tilaa pitää Paulaniemen perhe, isäntä Ville ja emäntä Sanna. Ville on jo Korpulan tilan 7. isäntä!

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuna naudan- ja lampaanlihaa. Lisäksi tilan pelloilla viljellään luomukauraa ja – apilanurmea.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan 1700-luvulta asti toimineen maatilan toimintaan. Tilan eläimet, suomenlampaat ja Aberdeen Angus emolehmät, laiduntavat tilan ympäristössä ja ovat yleisön nähtävillä. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan maatilalla käytettäviin koneisiin sekä tilan tuotantotiloihin. Myös tilan lemmikkieläimet Keijo-koira, Hermanni kukko ja Helmi kana sekä tilan kissat Trumppi, Kinuski ja Nöpönenä ovat vierailijoita vastaanottamassa!

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tapahtumapäivänä tilamyymälä on auki ja yleisö voi tehdä myös ennakkotilauksia tilalla tuotetusta luomunaudan – ja lampaanlihasta. Tapahtuman ajan toimii myös kahvio josta vierailijat voivat ostaa kevyttä buffetlounasta.

 Ajo-ohje tilalle

Ylöjärveltä päin ajetaan kantatietä 65 Virroille päin n. 22 km. Kyrönlahdesta käännytään oikealle kohti Länsi-Teiskoa ja ajetaan noin 3 km. Tienviitta vasemmalla Korpulantie, tätä vielä 700 m ja olet kinperillä. Korpulantien päässä on Pengonpohjan rukoushuone, joka toimii hyvänä maamerkkinä.

Takaisin tilalistaan