Liukkalan luomutila
Montolantie 128, 16900 Lammi
puh. 041 434 8507

Kaikki luomulehmät ja -hiehot pääsevät kesällä laitumelle. Laiduntaminen edistää lehmien hyvinvointia. Laiduntaminen mahdollistaa lehmille tärkeän syömisen ja märehtimisen yhdessä lajitovereiden kanssa, mutta antaa niille samalla oman rauhan ja riittävästi tilaa. Lisäksi laidunnus edistää lehmien jalkaterveyttä ja pitää yllä niiden lihaskuntoa.

Laiduntaminen on hyväksi myös luonnolle, sillä lehmien lanta luo laitumella hyvät elinolosuhteet monimuotoiselle eliölajistolle. Lantaläjät tarjoavat ravintoa ja suojaa monille hyönteisille ja kuoriaisille, joita pikkulinnut puolestaan käyttävät ravintonaan. Kestävästi hoidettu laidun edistää maaperän hyvinvointia. Hyväkuntoinen maaperä pidättää ravinteet kasvien käyttöön ja toimii tehokkaana hiilinieluna.

Kuka tilaa pitää?

Tilan isäntä Aatu Liukkala ja emäntä Titta Malinen sekä heidän kolme lasta. Pihapiirissä asustaa myös Aatun vanhemmat eli tilan vanha isäntä ja emäntä.  

Mitä tila tuottaa luomuna?

Luomumaitoa ja luomulihaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Mahdollisuus tutustua hämäläisellä luomumaitotilalla laiduntaviin lehmiin ja vasikoihin. Lapsille on rakennettu temppurata jossa pääsee mm. kokeilemaan miltä tuntui entisaikaan heinäladossa heiniin hyppiminen sekä kiipeilemään heinäpaaleille ja ryömimään tunnelissa. Heppatytöille ja – pojille löytyy pihasta keppareita ja keppariesterata sekä hurjemmasta menosta pitäville polkutraktoreita. Erilaisiin maatilakoneisiin on myös mahdollista tutustua niin pienempien kuin isompien vierailijoiden.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Luomutorilta mahdollisuus ostaa luomuhärkää kotiin viemisiksi. Lisäksi on yhteisöllinen tilakahvio jossa tarjolla luomulounasta ja naapuritilan emäntä myymässä omia leipomuksiaan.

 Ajo-ohje tilalle

Valtatieltä 12, Lammin kohdalta, Turenki-Janakkala suuntaan n.5km, Turengintieltä opasteet ”LIUKKALA” Turengista liikenneympyrästä Lammille päin n. 23 km, Turengintieltä opasteet ”LIUKKALA” Navigaattoriin MONTOLANTIE 128 16900 LAMMI

Takaisin tilalistaan