Mannilan tila
Mannilantie 28, 34730 Vaskuu (Virrat)
puh. 040 708 7969

www.mannilantila.fi

Luomuviljelyssä vuosittain olevat viljalajit vaihtelevat viljelykierron mukaan. Viljelykierrossa eli kasvien vuorottelussa, kasvaa joka vuosi pellolla eri kasvi kuin edellisenä vuonna. Kierron tarkoituksena on ylläpitää luomutilalle olennaista monimuotoisuutta sekä torjua luonnollisesti viljelykasveille haitallisia tauteja ja monivuotisia rikkakasveja.

Mannilan tilalla yleensä ennen viljaa pellolla on monivuotinen apilapitoinen nurmi. Apilakasvit sitovat ilmakehässä olevaa typpeä juuriinsa ja kun pelto kynnetään syksyllä jää typpi peltoon. Näin tilalla hyödynnetään apilakasvien mukanaan tuoma lannoitusvaikutus maahan.

Kuka tilaa pitää?

Tilaa pitää neljännessä polvessa tilan nuorin tytär Niina Mannila. Kesäisin apuna tilan töissä on koko suku.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuna mansikkaa, puutarhavadelmaa, viljoja sekä erilaisia juureksia ja sipulia.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan tilan luomuviljelyksiin ja kotipuutarhaan. Lisäksi vierailijoille on tarjolla markkinameininkiä sekä muuta kesäistä ohjelmaa.

 Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Myynnissä on tilan omia sekä lähiseudun tuottajien satokauden mukaisia tuotteita. Lisäksi Huvimaja Tyynelän kahviosta on saatavilla tuoreita tilaherkkuja!

Ajo-ohje tilalle

Tampereen suunnasta Valtatie 65 , Vaskivedeltä käännytään suuntaan Vaskuu ja ajetaan 7 km jonka jälkeen käännytään oikealle Mannilantie 28.

Virtain suunnasta ajetaan valtatietä 66 Poriin päin viitisen kilometriä ja käännytään vasemmalle valtatielle 65 ja ajetaan n. 5 km paikkaan Koro, josta käännytään oikealle suuntaan Vaskuu. Ajetaan 4 km ja käännytään isosta risteyksestä vasemmalle suuntaan Vaskivesi. Ajetaan 4 km ja käännytään vasemmalle Mannilantie 28. Mannilantielle käännyttäessä on kyltti Mannilan tila.

Takaisin tilalistaan