Myssyfarmi
Haverin koulu, Turuntie 1660, 21890 Haveri
puh. 044 570 4022

www.myssyfarmi.fi
FB: Myssyfarmi
IG: Myssyfarmi

Luomupeltojen typpitaloudesta huolehtivat palkokasvit, joiden juurinystyräbakteerit kykenevät ottamaan typpeä suoraan ilmasta ja muuttamaan sen kasveille käyttökelpoiseen muotoon. Tämän takia palkokasveja kasvatetaan luomupelloilla vuorovuosin muiden viljelykasvien kanssa.

Myssyfarmi käyttää viherlannoitusnurmena puna-apilaa, jonka juuret möyhivät maaperää ja tuottavat luontaisesti typpeä maaperään. Luomurypsin paikka on Myssyfarmin viljelykierrossa ensimmäisenä heti kaksivuotisen viherlannoitusnurmen jälkeen. Ensimmäinen luomurypsisato tilalla kylvettiin heinäkuussa 2012.

Kuka tilaa pitää?

Anne ja Janne Rauhansuu

Mitä tila tuottaa luomuna?

Myssyfarmi on erikoistunut suomenlampaan villaan ja valkuaiskasveihin. Tilalla on rypsinpuristamo, josta omien peltojen ja sopimusviljelijöiden rypseistä puristetaan maailman parasta luomurypsiöljyä. Myös tilan Hulda-luomuherneet päätyvät somiin paperipusseihin tai myllyn kautta hernejauhoksi ja hernerouheeksi.

Myssyfarmin omat seitsemän suomenlammasta antavat kasvot suomalaisen villan uudellen nousulle. Farmi vie pöytyäläisten mummojen neulomia asusteita 15 eri maahan, Japanin ollessa tärkein vientimarkkina. Luvassa on siis villaosaamista!

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Tänä vuonna tapahtuma pidetään kantatilan sijaan farmin uusissa toimitiloissa Haverin vanhalla koululla. Luvassa on jälleen huippusuosittu Myssyjen ystävämyynti. Kerran vuodessä järjestettävä tempaus vetää porukkaa yleensä ympäri maakuntaa! Tapahtuma on askartelijan unelma, sillä paikan päällä on mahdollisuus tehdä omat villatupsut, neuloa mummojen kanssa ja huovuttaa taideteoksia.

Vaikka kantatilalle on reilu 10km, ovat paikalla myös Myssylampaat rapsuteltavana, puput pomppimassa, polle ratsastettavana ja isännän luomukojeet ihmeteltävänä. Kasvustojen tilanteesta riippuen luvassa myös peltokierros farmin Haverilla sijaitseville pelloille.

Myssyfarmi ei ole myöskään unohtanut perinteistä Modernia Maamiestaitokilpailua!

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Kyllä, luomukahviosta huolehtii Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaosto.

Ajo-ohje tilalle

Googleen Haverin koulu, paikka on helppo löytää.

Takaisin tilalistaan