Nojosniemen tila
Nojosniementie 320, 40800 Vaajakoski
Puh. 0400 980 154

FB: Nojosniementila

Luomumerkki kertoo, että ruoka on tuotettu EU:n luomuehtojen mukaisesti. Luomu on osa EU:n lainsäädäntöä. Samat säädökset ovat voimassa kaikissa EU-maissa. Myös EU:n ulkopuolelta tuotavien luomutuotteiden on täytettävä samat vaatimukset.

Jokainen luomuviljelijä ja luomutuotteiden valmistaja sitoutuu noudattamaan luomusäädöksiä ja liittyy samalla luomuvalvontaan. Suomessa luomua valvovat viranomaiset, jotka tarkastavat kaikki maatilat ja yritykset vähintään kerran vuodessa. Nojosniemen tila on ollut mukana luomuvalvonnassa vuodesta 2016.

Kuka tilaa pitää?

Tilaa pitää Olli Häkkinen ja Mari Nikonen.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuhärkäpapua, -hamppua ja -kauraa. Lisäksi tilalla kasvatetaan luomuna tyrniä, omenaa ja päärynää sekä muita marjakasveja.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee näkemään monipuolisesti luomuviljelyä harjoittavaan luomutilan toimintaa Laukaan Leppäveden rannalla vain kivenheiton päässä Jyväskylästä. Kauniissa maalaismaisemaa on tarjolla mm. kaluston esittelyä – pikku emännät ja isännät pääsevät kokeilemaan miltä tuntuu istua traktorin hytissä! Lisäksi päivän aikana on tiedossa yllätyskilpailu jossa palkintona tilan tuotteita…

 Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Mahdollisuus tyrnin itsepoimintaan. Tilalla on myynnissä myös muita omia tuotteita: härkäpapua, hamppua, kauratuotteita sekä omenia, päärynöitä ja valkosipulia. Lisäksi tilalla on avoinna pop-up kahvio josta saa ostaa lounasta ja tilan tuotteista leivottuja herkkuja kahvin kera.

 Ajo-ohje tilalle

Tila sijaitsee Vaajakoskelta 5km Leppävedelle päin.

Takaisin tilalistaan